عصر خودرو- مدیرعامل سازمان تاکسیرانی شهرداری تهران در مورد نرخگذاری کرایه تاکسیها و اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی توضیحاتی ارائه کرد.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، علیرضا قنادان در مورد افزایش نرخ کرایه تاکسی در شهر تهران با بیان اینکه در حال حاضر با توجه به شیوع کرونا برای اولین بار دو نوع نرخ را در برچسبهای تاکسیها اعمال کردیم، گفت: در برچسب جدید که به واسطه شیوع کرونا و در پی لزوم اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی انجام شده است، دو نوع نرخ در برچسبها قید شده است که بر این اساس نرخ کرایه برای حداکثر مجاز سه مسافر یا چهار مسافر در تاکسی متفاوت است.
وی با بیان اینکه بر اساس مصوبه شورای شهر تهران در سال 99، میبایست حداکثر 25 درصد به کرایه نرخ تاکسیها اضافه میکردیم اما حالا به طور متوسط در کل خطوط نرخ کرایهها 23 درصد افزایش یافته است، افزود: قبول کنید که اعمال نرخ کرایه جدید همه ساله در ابتدای سال چالشبرانگیز بوده و این در حالی است که نه شهرداری تهران و نه سازمان تاکسیرانی ذی نفع این افزایش کرایه نیستند، چراکه تاکسی به عنوان یک وسیله حمل و نقل شبه همگانی، در مالکیت تاکسیران است و شهرداری تهران تنها بر اساس مصوبات شورای شهر نسبت به اجرا و نظارت بر نرخ کرایه اقدام میکند.
قنادان با تاکید بر اینکه بر خلاف مترو یا اتوبوس که در آنها بخشی از قیمت تمام شده سفر در قالب یارانه از سوی دولت و شهرداری پرداخت میشود، در خصوص کرایه تاکسیها یارانهای برای جبران نرخ کرایه وجود ندارد، افزود: مدیریت شهری در نرخگذاریها هم حقوق مسافر و هم حقوق راننده تاکسی را در نظر میگیرد و در حال حاضر فشارهای اقتصادی که بر مردم وارد میشود برای ما قابل درک است اما رانندگان تاکسی هم جزیی از همین مردم هستند؛ همانطور که میدانید نرخ رسمی تورم در انتهای سال گذشته حدود 40 درصد اعلام شده است درحالیکه حداکثر افزایش نرخ تاکسی 25 درصد مصوب و به ما ابلاغ شد.
وی با بیان اینکه فکر نکنید با افزایش نرخ کرایه تاکسی حالا رانندگان پولدارتر میشوند، گفت: رانندگان تاکسی نیز معیشتشان تحت تاثیر شرایط اقتصادی، گرانی و کرونا قرار دارد؛ بهگونهای که تعداد مسافران آنها به دلیل اجرای فاصلهگذاری اجتماعی، دورکاری ادارات، تردد افراد با وسایل شخصی و مواردی از این دست حدود 60 درصد نسبت به دوره مشابه سال قبل کم شده و به همین دلیل حتی با وجود افزایش نرخ امسال باز هم درآمدشان به روزهای مشابه سال 98 نیز نرسیده است.
قنادان در مورد اجرای طرح فاصلهگذاری اجتماعی در تاکسی با بیان اینکه در این سه ماه، تماسهای تلفنی زیادی به خصوص از سوی بانوان تهرانی داشتیم که از اجرای این طرح تشکر کرده و خواهان ادامه طرح سه مسافر در تمامی طول سال شدند، گفت: برخی معتقدند حالا که طرح فاصلهگذاری در تاکسیها اجرا میشود نباید مسافران کرایه نفر چهارم را پرداخت کنند که باید توضیح دهم که در نرخگذاری خطوط، کرایه مسیر تعیین میشود و این پول تقسیم بر تعداد مسافران مجاز خودرو میشود. به عنوان مثال کارشناسان در تعیین نرخ کرایه انقلاب تا میدان ونک را به فرض مثال 4 هزار تومان تعیین کرده و بر تعداد ظرفیت مجاز خودرو تقسیم میکنند. در شرایط معمولی این ظرفیت مجاز در خودروهای سواری چهار نفر و در تاکسیهای ون 10 نفر است. در حقیقت کرایه پرداخت شده، کرایه مسیر است و زمانی که تاکسی اشتراکی باشد کرایه بر تعداد استفادهکنندگان تقسیم میشود.
قنادان با بیان اینکه مصوبه طرح فاصلهگذاری اجتماعی در تاکسیها با رویکرد پیشگیری و مقابله با بیماری کرونا همچنان به عنوان آخرین مصوبه ستاد مقابله با کرونا و نه شهرداری تهران است و در تمامی خطوط تاکسیرانی شهر تهران تا اطلاع بعدی لازمالاجراست، گفت: البته ما به ستاد ملی کرونا نامه نوشتیم تا به ما اعلام کنند که طرح فاصلهگذاری را تا چه زمانی باید اجرا کنیم که هنوز پاسخی دریافت نکردیم.
وی افزود: قانون حداکثر ٣ مسافر در ناوگان تاکسیرانی پایتخت مصوبه ابلاغ شده به ما است و همچنان در جریان است و تیمهای نظارتی سازمان تاکسیرانی شهر تهران از طریق گشت ناظران خطوط، اعمال صحیح این قانون را تحت رصد دارند.
قنادان با بیان اینکه نمیدانیم طرح فاصلهگذاری تا چه زمانی اجرایی میشود، گفت: برخیها معتقدند احتمالا در نیمه دوم سال شاهد موج دوم کرونا باشیم و برخی دیگر نظرات تخصصی متفاوت از این دارند و از آنجایی که احتمال میرود در ماههای آتی طرح فاصلهگذاری متوقف شود، نرخهای تاکسی هم بر اساس ظرفیت 3 مسافر و هم بر مبنای 4 مسافر در برچسبها اعلام شده تا مسافران و تاکسیرانان دچار سردرگمی نشوند.