عصر خودرو- خودروهای الکتریکی، هیبریدی و پلاگین هیبریدی در سال های اخیر از استقبال بی نظیری از سوی شهروندان و مشتریان بازارهای جهانی خودرو برخوردار شده اند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، شهروندان زیادی در جهان تمایل دارند که از خودروهای برقی و دوستدار محیط زیست استفاده کند اما به دلایل متعددی هنوز به سمت و سوی خریدار این وسایل نقلیه جذب شدهاند.
در سالهای اخیر بسیاری از کشورهای جهان با هدف مقابله با آلودگی هوا و کاهش میزان انتشار آلاینده ها و گازهای گلخانهای و همچنین حفظ بیشتر محیط زیست و با انتشار برنامه های کوتاه و بلند مدت خود اعلام کرده اند که قصد دارند به حمایت از تولید انبوه خودروهای الکتریکی هیبریدی و پلاگین هیبریدی بپردازند .
در همین راستا دولت کشورهای مختلف با ارائه تسهیلات و کمکهای مالی ویژه سعی کرده اند مشتریان بازارهای خرید و فروش خودرو را به سمت و سوی وسایل نقلیه پاک و دوستدار محیط زیست ترغیب و تشویق کنند.
شرکت های خودروسازی بزرگ نیز با تغییر رویکرد خود به طراحی تولید و عرضه خودروهای الکتریکی و پاک روی آوردند تا بتوانند علاوه بر ایفای نقش در حفظ محیط زیست سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.
در سالهای اخیر که بسیاری از مشتریان به سمت و سوی خریداری و استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی و پلاگین هیبریدی روی آوردهاند، نگاهی به دلایل آنها برای روی آوردن به این وسایل نقلیه خالی از لطف نیست:
هزینه سوخت کمتر
هزینه نگهداری و تعمیر کمتر
عدم نیاز به پمپ بنزین و شارژ خودرو از خانه
حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی هوا
کاهش پدیده مخرب گرمایش زمین
نبود آلودگی صوتی
بهره مندی از فناوری های نوین ، مدرن و پیشرفته
زیبایی و جذابیت بصری
کمک به حفظ سلامت بشر و حیوانات
کمک به اقتصاد غیر نفتی
رضایت از رانندگی
البته در این میان یکی از بزرگترین موانعی که بر سر توسعه خودروهای برقی هیبریدی و پلاگین هیبریدی وجود دارد ، قیمت بسیار بالای آن ها نسبت به رقبای بنزینی و دیزلی خود است که علت آن نیز به خاطر فناوری های به کار رفته در آنها همچون باتری های مخصوص خودروهای الکتریکی و فناوری اینترنت اشیا و هوش مصنوعی است.
به عقیده بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه خودرو، در صورتی که این وسایل نقلیه از قیمت پایین تری برخوردار بودند ، سهم آنها به سرعت رشد کرده و نیمی از بازارهای جهانی را تحت تسلط خود در می آوردند.