عصر خودرو- مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: این گروه صنعتی موفق شده است تا اواسط تیرماه امسال، کاهش ارزبری پنج میلیون یورویی ناشی از پروژه های ساخت داخل را با کمک دانش مهندسان و متخصصان و نیز توان کارگران ایرانی، محقق کند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از شاتا، فرشاد مقیمی با بیان این مطلب، افزود: درسال گذشته، با اقدامات متعددی که در راستای داخلی سازی قطعات صورت گرفت، در مجموع 59 قطعه توسط 35 سازنده داخلی سازی شد که این اقدام 74 میلیون یورو کاهش ارزبری در تیراژ یک سال تولید را به دنبال داشت.
وی ادامه داد: از مجموع 74 میلیون یورو کاهش ارزبری، مبلغ 49 میلیون یوروی آن از محل داخلی سازی قطعات میزهای یک تا چهار و 25 میلیون یوروی آن از محل داخلی سازی قطعات و مواد خارج از میزها بوده است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو تصریح کرد: در این بین، پروژه های بهینه سازی طراحی که طی آن تعداد هشت قطعه توسط 9 سازنده بهینه سازی شده، مبلغ 58 میلیون یورو کاهش ارزبری در تیراژ یک سال تولید را به ارمغان آورد و علاوه بر مبالغ فوق، حدود812 میلیارد تومان کاهش قیمت ریالی شامل پروژه های بهینه سازی طراحی محقق شده بوده است.
تحقق 9 پروژه داخلی سازی توسط 6 سازنده تا اواسط تیرماه امسال
مقیمی با بیان اینکه تا اواسط تیرماه امسال، تعداد 9 پروژه داخلی سازی محقق شد که توسط 6 سازنده به انجام رسید، اضافه کرد: این پروژه توانسته کاهش ارزبری 5 میلیون یورویی را در تیراژ تولید امسال، محقق کند. هم چنین 12 پروژه که توسط 8 سازنده در دست انجام و در آستانه تحقق کامل است، 9.541 میلیون یورو کاهش ارزبری در تیراژ یک سال تولید را به ارمغان خواهد آورد.
وی همچنین بیان کرد: در یک تعریف کلی می توان گفت ایران خودرو طبق برنامه ریزی های صورت گرفته در نظر دارد تا انتهای امسال از طریق خودکفایی قطعات خرید خارجی ساپکو (مستقیم)، خودکفایی قطعات خرید خارجی سازندگان و نیز خودکفایی مواد اولیه با منشا خارجی، در مجموع 153 میلیون یورو و در سال 1400 از طریق خودکفایی قطعات خرید خارجی ساپکو (مستقیم) و خودکفایی قطعات خرید خارجی سازندگان، 93 میلیون یورو کاهش ارزبری را محقق سازد که در مجموع 152 قطعه-پروژه با کاهش ارزبری 246 میلیون یورو خواهد بود.
مدیر عامل گروه صنعتی ایران خودرو تصریح کرد: این گروه برای تحقق 22 پروژه ساخت داخل در سال جاری که کاهش ارزبری 170 میلیون یورویی را به دنبال خواهد داشت، نیازمند سرمایه گذاری 64 میلیون یورو(معادل 341 میلیارد تومان) است.
مقیمی گفت: تاکنون نیز برای تامین این حجم از سرمایه، با بانک های تجارت و ملت مذاکراتی در راستای تامین مالی این پروژه ها صورت گرفته است و در این مذاکرات، 1700 میلیارد تومان اخذ تسهیلات وعقد تفاهم نامه با بانک تجارت صورت گرفته و طرح ریزی اخذ تسهیلات 1000 میلیارد تومانی و عقد تفاهم نامه با بانک ملت، در دست اقدام است.