فونیکسریمکسبهتام

رشد تابستانه تولید تجاری‌ها

عصر خودرو- آمار اعلامی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می‌دهد تولید مجموع خودروهای تجاری سبک و سنگین در کشور طی پنج ماه ابتدایی امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد کرده است.

رشد تابستانه تولید تجاری‌ها
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۸:۵۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، طبق آمار اعلامی، در مجموع تا پایان مرداد امسال 34 هزار و 94 دستگاه انواع محصول تجاری سبک و سنگین شامل کامیون، کشنده، اتوبوس، مینی‌بوس، ون و وانت توسط تجاری‌سازان خصوصی و همچنین شرکت‌های وابسته به خودروسازان نیمه دولتی به تولید رسیده است. این آمار از رشد 3/ 39 درصدی تولید تجاری‌ها نسبت به پنج ماه ابتدایی سال گذشته حکایت دارد.
    در حالت تفکیکی، تا پایان مرداد امسال هزار و 848 دستگاه انواع کامیون، کامیونت و کشنده در کشور به تولید رسیده که نسبت به پنج ماه نخست سال گذشته رشد 37 درصدی داشته است. در این بخش، ایران‌خودرویی‌ها آماری 724 دستگاهی را به خود اختصاص داده‌اند که نشان‌دهنده رشد 63 درصدی نسبت به پنج ماه سال گذشته است. سایپایی‌ها اما تنها 138 دستگاه از این مدل خودروهای تجاری را در پنج ماه ابتدایی امسال تولید کرده و بنابراین در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، بیش از 35 درصد رشد را به ثبت رسانده‌اند. باقی تولیدات کامیون، کامیونت و کشنده که معادل 986 دستگاه است، به شرکت‌های خودروساز بخش خصوصی تعلق دارد.در بخش اتوبوس اما کل تولید طی پنج ماه امسال فقط 316 دستگاه بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش 129 درصدی را نشان می‌دهد. همچنین در مجموع 309 دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس در کشور تا پایان مرداد به تولید رسیده که در مقایسه با پنج ماه نخست سال گذشته، از افزایش 3/ 1 درصدی حکایت می‌کند. ازآنجاکه در حالت تفکیکی، آمار تولید اتوبوس و مینی‌بوس و میدل‌باس شرکت‌ها به‌صورت تجمیعی لحاظ شده، ایران‌خودرویی‌ها در کل آماری 47 دستگاهی در تولید این محصولات از خود به‌‌جا گذاشته‌اند که نشان می‌دهد ایران‌خودرو دیزل (بخش تجاری‌ساز ایران‌خودرو) 7/ 34 درصد نسبت به پنج ماه مشابه سال گذشته کمتر تولید داشته است. از واحدهای تجاری‌ساز سایپا نیز خبر می‌رسد تیراژ اتوبوس، مینی‌بوس و میدل‌باس آنها در پنج ماه ابتدایی امسال صفر بوده یعنی حتی یک دستگاه از این محصولات را هم تولید نکرده‌اند. با این حساب، باقی‌مانده خودروهای تولیدی در بخش اتوبوس، مینی‌بوس و میدل‌باس سهم شرکت‌های خصوصی است. در بخش وانت اما روند تولید بسیارمثبت بوده، چه آنکه تا پایان مرداد امسال رشد بیش از 39 درصدی در مقایسه با پنج ماه ابتدایی سال 98 به ثبت رسیده است. در مجموع 31 هزار و 526 دستگاه وانت در کشور تا پایان مرداد امسال به تولید رسیده که سایپا بیشترین سهم را به واسطه وانت‌پراید داشته است. طبق آمار، این شرکت در پنج ماه نخست امسال 23 هزار و 893 دستگاه وانت را به تولید رسانده تا نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 3/ 31 درصدی را تجربه کند. ایران‌خودرو اما به واسطه تولید دو هزار و 756 دستگاهی خود، توانسته تیراژ وانت‌هایش را در مقایسه با پنج ماه ابتدایی سال گذشته حدودا 172 درصد رشد دهد. چهار هزار و 877 دستگاه وانت باقیمانده را نیز شرکت‌های بخش خصوصی در پنج ماه ابتدایی امسال به تولید رسانده‌اند. در نهایت اما کل تولید ون در پنج ماه امسال 95 دستگاه بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 3/ 37 درصد بیشتر است. سهم ایران‌خودرو از تولید ون 48 دستگاه بوده و سایپایی هم تیراژی یک دستگاهی داشته‌اند. باقی ون‌ها هم توسط بخش خصوصی به تولید رسیده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم