عصر خودرو- مهمترین وظیفه طراح، درست هدف گرفتن مردم و برآوردن خواست مشتری است.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، اگر قرار باشد فهرستی از برندها با جنجالی ترین طراحی ها تهیه شود، تعجبی ندارد که نام ب ام و هم در بین این برندها دیده شود. این اواخر هم سیلی از انتقادها و تمسخرها هم نثار جلوپنجره غول آسای شبیه به کلیه این برند در محصولات سری 4، سری 7 و مدل X7 duo شده است.
اگر شما هم جزو منتقدین طراحی ظاهر ب ام و هستید، نفس های خودتان را هدر ندهید. چون در کمپانی ب ام و، عده ای نشسته اند و نظرات مردم را در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی رصد می کنند و به خوبی می دانند که بخش مهمی از مردم دنیا طراحی های جدید ب ام و را دوست ندارند. خود دست اندرکاران ب ام و هم طبیعی می دانند که خیلی از مردم جهتی که طراحی ب ام و در پیش گرفته را دوست نداشته باشند. خوب واقعیت هم همین است که نمی توان همه را راضی نگه داشت؛ حداقل این طرز تفکر دوماگوج دوکک Domagoj Dukec رئیس بخش طراحی ب ام و است و این موضوع را به صراحت [و بدون در نظر گرفتن این که خود این جمله هم می تواند احساس تعداد بیشتری را جریحه دار کند] در مصاحبه اش با تاپ گییر اظهار کرده است.
دوکک می گوید از تعداد واکنش های منفی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی علیه محصول های جدید ب ام و که به تازگی به بازار عرضه شده اند اصلاً تعجب نمی کند و با پافشاری می گوید، طبیعی است که هر کس عقیده خودش را داشته باشد. در مورد محصول سری4 ب ام و می گوید، در هر کسب و کاری، برای آن که یک سر و گردن با بقیه رقبا تفاوت داشته باشید باید محصولی متفاوت خلق کنید. دوکک به تاپ گییر گفته است: «هدف ما راضی کردن همه مردم دنیا نیست. شما نمی توانید مدلی را طراحی کنید که همه خوش شان بیاید؛ اما وظیفه شما است که مشتری های خودتان را خشنود کنید.» با این که انتقادها به جلوپنجره سری4 از حد عادی بیشتر است دوکک می گوید به سلیقه و انتخاب خودش اطمینان دارد.
جالب این جا است که از پاسخ دهندگان به نظرسنجی در مورد طراحی سری4 ب ام و، فقط 20 درصد از طراحی آن خوششان آمده است و حالا ب ام و می گوید، این 20 درصد درست همان مشتریانی هستند که ب ام و آنها را هدف قرار داده و مخاطب واقعی خود می شناسد.
حالا با توجه به این اطمینان بیش از حدی که طراح ب ام و به سلیقه خود و مشتریانش دارد، شاید لازم باشد که این برند معروف جهانی، در راهبردهای شبکه ها و رسانه های اجتماعی خود بازنگری کند. در سال 2020 ب ام و به خاطر واکنش ها و رویه هایش در شبکه های اجتماعی، حداقل دو بار مجبور به عذرخواهی شده است.
همین انتخاب کلمات هم در پاسخ گویی به انتقادهای مردم، جای سؤال دارد. اگر این خودروساز از کیفیت و مطلوبیت محصولاتش اطمینان دارد، باز هم گفتن این جمله که نمی تواند همه مردم دنیا را راضی نگه دارد، نشانه نداشتن راهبرد و روش صحیح در انتخاب واژگان در فضای مجازی است.