فونیکسریمکسبهتام

تولید خودروهای تجاری در پاییز قد کشید

عصر خودرو- آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت از رشد تولید انواع خودروهای تجاری در کشور طی ۹ ماه امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته حکایت دارد.

تولید خودروهای تجاری در پاییز قد کشید
نسخه قابل چاپ
چهارشنبه ۱۵ دی ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد؛ این رشد تولید هر چند اندک است اما طبق آمارهای منتشرشده تا پایان آذرماه سال جاری تولید خودروهای تجاری بیش از دو درصد رشد را به خود دیده است. تجاری سازان در بازه زمانی یاد شده حدود 67 هزار و 700 دستگاه انواع خودروی تجاری، عمومی سبک و سنگین شامل ون، وانت، اتوبوس، مینی‌‌‌‌‌‌بوس، میدل‌‌‌باس، کامیون، کامیونت و کشنده تولید کرده‌اند. سال گذشته در همین بازه زمانی 66 هزار و 243 دستگاه انواع خودروی تجاری تولید شد.
    اما وضعیت تولید هریک از مدل‌‌‌های یاد شده چه افت‌‌‌وخیزی را در بازه زمانی یاد شده به خود دیده است؟

    بر این اساس، تجاری‌‌‌‌‌‌سازان کشور تا پایان سومین ماه از فصل پاییز امسال در مجموع 7 هزار و 565 دستگاه انواع کامیون، کامیونت و کشنده تولید کردند. تولید این تعداد از خودروی تجاری سنگین در قیاس با مدت مشابه سال گذشته رشدی در حدود 93 درصد را نشان می‌‌‌دهد.

    در شرایطی تولید کامیون، کامیونت و کشنده در جاده رشد تولید حرکت کرده که شاهد هستیم تولید اتوبوس، میدل‌باس و مینی‌‌‌بوس در بازه زمانی یاد شده روند نزولی به خود دیده است. تجاری‌‌‌سازان طی 9 ماهی که از سال جاری گذشت در مجموع حدود هزار و 140 دستگاه انواع اتوبوس، میدل‌باس و مینی‌‌‌بوس را در خطوط تولید خود نهایی کردند. بررسی تیراژ تولید اتوبوس، مینی‌‌‌بوس و میدل‌باس تا پایان آذر ماه 99 از تولید هزار و 270 دستگاهی حکایت دارد. بنابراین شاهد افت نزدیک به 10 درصدی در تولید این خودروها هستیم. البته باید توجه داشت این افت به دلیل نزولی شدن نمودار تولید اتوبوس رقم خورده است و‌‌‌گرنه تجاری‌‌‌سازان در بخش تولید میدل باس و مینی‌‌‌بوس در بازه زمانی یاد شده رشدی نزدیک به 5 درصدی را در کارنامه خود ثبت کرده‌‌‌اند. اما تولید اتوبوس افتی حدود 24 درصدی را تجربه کرده است.

    تجاری‌‌‌سازان سال گذشته تا پایان آذرماه تولید حدود 650 دستگاه اتوبوس را نهایی کردند، این در شرایطی است که تا پایان آذر ماه امسال با توجه به افت 24 درصدی، حدود 500 دستگاه اتوبوس تولید شده است. بر اساس آمارهای صمت، تولید وانت نیز در جاده افت تولید حرکت کرد.

    خودروسازان در پایان فصل پاییز 1400 در مجموع حدود 58 هزار و 370 دستگاه انواع وانت را در خطوط تولید خود تکمیل کردند. این میزان تولید در قیاس با تولید حدود 60 هزار و 850 دستگاهی که تا پایان آذر سال گذشته رقم خورده افتی حدود 4 درصدی را در کارنامه خودروسازان ثبت کرده است.

    اما خودروسازان در تولید ون نیز توانستند رشد حدود 220 درصدی را رقم بزنند. البته این میزان رشد به دلیل تولید کم در سال گذشته رقم خورده است. خودروسازان سال گذشته حدود 200 دستگاه انواع ون تولید کردند. این تیراژ تولید با رشدی حدود 220 درصد به حدود 640 دستگاه رسید. اما دو خودروساز بزرگ کشور در بازه زمانی یاد شده چه کارنامه‌‌‌ای در تولید خودروهای تجاری از خود به جای گذاشتند؟ ایران‌‌‌خودرو دیزل به عنوان بازوی تجاری‌‌‌ساز ایران‌‌‌خودرو طی 9  ماه امسال در مجموع حدود 4هزار و 500 دستگاه انواع خودروی تجاری سبک و سنگین تولید کرده است. تولید این تعداد خودروی تجاری در مقایسه با تولید بیش از 4هزار و 930 دستگاهی سال گذشته از افت تولید بیش از 8 درصدی حکایت دارد.

    دلیل اصلی این کاهش تولید را باید افت تولید وانت در خطوط تولید این خودروساز در بازه زمانی یاد شده عنوان کرد. دیگر خودروساز بزرگ کشور یعنی خودروسازی سایپا نیز در تولید محصولات تجاری در بازه زمانی یاد شده مانند ایران‌‌‌خودرو افت تولید حدود 2 درصدی را به خود دیده است. سایپا دیزل به عنوان بازوی تجاری این خودروساز تا پایان آذرماه سال جاری، تولید 46 هزار و 630 دستگاه انواع خودروی تجاری سبک و سنگین را نهایی کرده است، این در حالی است که سال گذشته در همین بازه زمانی 47 هزار و 480 دستگاه انواع خودروی تجاری در این خودروساز به تولید رسیده بود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۷
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        آخرین بروزرسانی ۶ روز پیش
        آرشیو