عصر خودرو - صنایع فیلترسازی لوکومبیل از سال ۱۳۸۵ در راستای تولید انواع فیلتر روغن، هوا،سوخت و کابین خودروهای سبک و سنگین (ایرانی و خارجی) فعالیت خود را آغاز کرد.
به گزارش پایگاه خبری«عصر خودرو»، صنایع فیلترسازی لوکومبیل از سال 1385 در راستای تولید انواع فیلتر روغن، هوا،سوخت و کابین خودروهای سبک و سنگین (ایرانی و خارجی) فعالیت خود را آغاز کرد. در ابتدا با یک سوله کوچک آغاز به فعالیت کرد و در طی سالهای اخیر فعالیتش را بهطور پیوسته گسترش داد و با افزایش سبد تولیدات و ایجاد واحدهای مختلف اداری و همچنین بهکارگیری نیروهای متخصص سعی در پیشرفت روزافزون و دستیابی به اهدافی همچون استانداردهای بینالمللی و رضایت هرچه بیشتر مشتریان کرد. در حال حاضر لوکومبیل با بیش از 210 نفر کارمند و کارگر، بیش از 400 نوع فیلتر از انواع سوخت، هوا موتور، هوای اتاق و روغن تولید میکند و علاوه بر این، ثبت اختراع فیلتر مگنتی نیز توسط این شرکت انجامشده است. هفته گذشته فرصتی فراهم شد تا بازدید کاملی از کارخانه تولیدی این شرکت واقع در شهرک صنعتی عباسآباد تهران داشته باشیم و در حاشیه این بازدید گفتوگویی با مهندس رضا محمد حسینی مدیرعامل این شرکت و عضو هیئتمدیره انجمن فیلتر سازان کشور داشتیم که مشروح آن را در زیر میخوانید.
شرکت صنایع فیلترسازی لوکومبیل بیش از 400 نوع فیلتر در سبد محصولاتش دارد، این محصولات برای چه کاربریهایی تولید میشوند؟
تا اواخر سال 1400 عمده تمرکز این شرکت بر روی تولید محصولات موردنیاز خودروهای سواری بود. فیلترهای روغن، هوا کابین، هوا موتور و فیلتر سوخت چهار محصول اصلی تولیدشده در این شرکت هستند که بانامهای تجاری لوکومبیل، کاکتوس و آرتین روانه بازار میشوند. اما از ابتدای سال آتی حدود 30 درصد از سهم تولید این مجموعه به خودروهای تجاری و سنگین تخصیص دادهشده است. شرکت لوکومبیل هرماه حداقل 2 تا 7 محصول به سبد ارائه خود اضافه میکند و این سرعت رشد در سال جدید با بالاتر بردن سهم تولید این شرکت در حوزه فیلترهای خودروهای سنگین بیشتر نیز خواهد شد.
در بازار ایران خودروهای متعددی اعم از تولید داخل و وارداتی حضور دارد، آیا این شرکت و بهطورکلی تولیدکنندگان فیلتر توانایی تولید محصول موردنیاز برای تمام این خودروها رادارند؟
اگر بخواهیم منصفانه نظر بدهیم، بیش از 90 درصد از تنوع فیلترهای موردنیاز در بازار توسط شرکت لوکومبیل قابلتولید است. درصد باقیمانده هم مربوط به خودروهایی است که با تعداد بسیار محدود از آنها به بازار واردشده و عملاً تولید آن برای این شرکت و بقیه شرکتهای تولیدکننده صرفه اقتصادی ندارد اما ازنظر فنی هیچ فیلتری نیست که توانایی تولید آن در کشور وجود نداشته باشد.
آیا فیلترهای تولیدشده در این شرکت فقط در بازار لوازمیدکی قابل خریداری هستند یا اینکه خودروسازان هم در خط تولید از آن استفاده میکنند؟
برند لوکومبیل با 10 کارخانه خودروساز در کشور همکاری میکند ازجمله مهمترین آنها میتوان به ایرانخودرو، سایپا، بهمن و رامک خودرو اشاره کرد. در شرکت ایساکو این محصولات بهصورت OEM نیز مورداستفاده قرار میگیرند ولی بقیه شرکتها بهعلاوه تویوتا و رنوهای وارداتی نیز بهصورت اختصاصی از فیلترهای تولیدی این شرکت در شبکه نمایندگیهای خود استفاده میکنند.
در بازدید از کارخانه جعبه محصولات سفارش دادهشده برای تویوتا و رنو را دیدیم، آیا برای تولید فیلتر این خودروها لازم بود استاندارد خاصی را پاس کنید و یا تأییدیه خاصی را اخذ کنید؟
در تولید فیلترهای موردنیاز برای این خودروها، استاندارد خاصی که بالاتر از شاخصههای تعیینشده توسط سازمان ملی استاندارد است موردنیاز نیست چراکه تمامی شرکتهای اصلی تولیدکننده فیلتر در کشور بهراحتی استانداردهای سازمان ملی استاندارد را پاس میکنند و عموماً پا را از این سطح فراتر هم گذاشتهاند. بهعلاوه اینکه شرکت لوکومبیل به چند کشور خارجی منجمله آذربایجان و اکراین نیز صادرات محصول دارد و این مسئله نشان میدهد که محصولات تولیدشده بهقدری باکیفیت هستند که در بازارهای صادراتی حرفی برای گفتن داشته باشند. لازم به ذکر است که شرکت لوکومبیل صاحب یکی از مجهزترین آزمایشگاههای کشور در حوزه صنایع فیلترسازی است و واحد نمونه استاندارد سال 92 و 93، استاندارد اجباری و تشویقی 2525- 34، استانداردهای بینالمللی ISO و IATF را نیز میتوان جز دستاوردهای اصلی این شرکت بهحساب آورد. علاوه بر این، کلیه محصولات این مجموعه تحت پوشش بیمه ایران هستند از ضمانت کالای اصلی و پشتیبانی خدمات پس از فروش بهره میبرند. همچنین این برند اولین دارنده استاندارد صافی بنزین در ایران است.
شما یک ثبت اختراع در حوزه تولید فیلتر دارید، این اختراع چه تحولی در صنعت فیلتر ایجاد کرده است؟
شرکت صنایع فیلترسازی لوکومبیل برای نخستین بار در کشور فیلتر مگنتی را تولید کرد. این فیلتر که با استفاده از مگنت(آهنربا) و یک حوضچه مغناطیسی در کنار کاغذهای رایج فیلتر کار میکند، توانایی این را دارد که ذرات میکرونی و برادههای بسیار ریز موجود در جریان روغن را نیز به خود جذب کند و ازاینجهت محصولی بسیار مهم و کاربردی بهحساب میآید.
بهعنوان عضو هیئتمدیره انجمن فیلتر سازان، چه چالشهایی را بر سر راه صنعت فیلترسازی کشور میبینید؟
در بخش تولید چالش جدی نداریم اما در بخش فروش دو چالش بزرگسالهاست که وجود دارد. یکی فیلترهای تقلبی و یکی دیگر هم فیلترهای قاچاق. این دو موضوع بزرگترین دغدغههای تولیدکنندگان این صنعت است. در تولید اما تنها بخشی که بعضاً مشکل ایجاد میکند، تأمین مواد اولیه و بهخصوص کاغذ است. کاغذ مورداستفاده در فیلترها هم نوع چینی و هم آمریکایی دارد و توسط چند شرکت محدود در ایران نیز تولید میشود که البته نمونه داخلی نیز به دلیل مشکلات ناشی از تحریم امکان رسیدن به کیفیت خارجی ها را پیدا نکرده است.
انجمن تولیدکنندگان فیلتر کشور از چه زمانی فعالیت خود را آغاز کرد و هدف از تشکیل آنچه بود؟
این انجمن در پاییز 1400 با چند هدف بزرگ با حضور 12 شرکت تشکیل شد. فیلتر سرکان، کاج، یونیک، امان، تام، شهاب،پامچال، تهران پالا، البرز، روبین صافی، تکساز و لوکومبیل اعضای تشکیل دهنده این انجمن هستند. هدف از تشکیل این انجمن در مرحله اول ایجاد یک تشکل صنفی با بازوی اجرایی بود تا بتواند درخواستها، نیازها و چالشهای صنعت فیلترسازی کشور را بهدرستی بررسی و رفع کند. دبیر این انجمن نیز از بیرون از دایره این 12 شرکت انتخابشده تا شائبه اعمالنظر یکی یاز اعضا بر روی دیگر عضوها ایجاد نشود. این انجمن در اولین اقدام خود مانع از واردات فیلتر به کشور شد. فیلترهایی که تماماً توسط تولیدکنندگان داخلی تولید میشدند تا پیش از تشکیل این انجمن، وارد هم میشد اما اکنون نزدیک به یک سال است که هیچگونه وارداتی در حوزه فیلتر نداریم و تمام نیاز بازار بابا تولیدات داخلی تأمین میشود.
آیا صنعت فیلترسازی در کشور با واردات محصول از چین و کشورهای دیگر مثل بقیه صنایع تولیدی آسیبدیده است؟
بازار فیلترهای خودرو در کشور سالهاست که نیازی به واردات ندارد ولی آن زمان هم که وارد میشد نمیتوانست بهاندازه صنایع دیگر به تولیدکننده ضربه بزند چراکه محصول داخلی چه ازنظر کیفیت و چه ازنظر قیمتی مزیت رقابتی زیادی نسبت به نمونههای وارداتی داشت و به همین دلیل بازار هم برای خرید محصولات تولید داخل راغبتر بود.
گفتوگو: روزبه نوروزیان