عصر خودرو- در حالی که با نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت، عرضه خودرو در بورسکالا به حالت تعلیق درآمده، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی به دنبال قانونی کردن این شیوه برای فروش خودروهای داخلی هستند.
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، چهارشنبه هفته گذشته قرار بود 230 دستگاه خودرو متعلق به یکی از شرکتهای بخش خصوصی در بورسکالا عرضه شود؛ با این حال نامه معاون حملونقل وزارت صمت به رئیس بورس کالا، این عرضه را تعلیق کرد. در این نامه تاکید شده بود که وظیفه تنظیم بازار خودرو بر عهده ستاد تنظیم بازار گذاشته شده و همه خودروها اعم از محصولات بخش دولتی و خصوصی، مشمول این ماجرا هستند. بورس کالا نیز با توجه به ابهام وارده، عرضه خودروهای موردنظر را تعلیق کرد و حالا قرار است شورای عالی بورس در این مورد تصمیم بگیرد.
اقدام وزارت صمت با واکنشهای منفی زیادی مواجه شد و در این بین، برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز با نقد آن، بر عرضه خودرو در بورس تاکید کردند. آنها حتی یک گام جلوتر نیز رفته و تاکید کردند اگر وزارت صمت زیر بار بورسی شدن خودرو نرود، با ارائه طرحی به مجلس، عرضه خودرو در بورسکالا را به صورت قانون درخواهند آورد. در این بین، روحالله ایزدخواه عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفته که «اگر دولت قبول نکند خودرو در بورس کالا عرضه شود، با طرح این موضوع در صحن، آن را به شکل قانون درخواهیم آورد». وی با بیان اینکه سازوکار شوراى رقابت، قیمتگذارى دستورى و قرعهکشی با نتیجه مثبتی همراه نبوده و بهکارگیرى این اقدامات بیشتر منجر به ایجاد التهاب در بازار شده، تاکید کرده از اول هم تصمیم مجلس، عرضه خودرو در بورس کالا بوده است. به گفته وی، کمیسیون صنایع پیگیر ادامه عرضه خودرو در بورس کالاست و اگر با دولت به توافق برسد، این اتفاق رخ خواهد داد، در غیر این صورت، مجلسیها به دنبال قانونی کردن عرضه خودرو در بورس کالا خواهند رفت.
اما پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز در خصوص لغو عرضه خودرو در بورس کالا این پرسش را مطرح کرده که وقتی ظرفیت و زیرساختهای بازار سرمایه برای کمک به صنعت خودرو فراهم است، چرا از بختآزمایی استفاده میشود؟ با توجه به موضع مجلسیها، به نظر میرسد طی روزها و هفتههای آینده شاهد بحث و مذاکره دولت و مجلس بر سر عرضه خودرو در بورس کالا خواهیم بود و باید منتظر ماند و دید در این دوئل، کدام طرف پیروز خواهد شد. دولت در حال حاضر شیوه قیمتگذاری دستوری را در خودروسازی دنبال میکند و ستاد تنظیم بازار مسوولیت تعیین قیمتها را بر عهده دارد. همچنین وزارت صمت با تعریف سامانه یکپارچه خودرو، همه خودروسازان را ملزم به فروش محصولاتشان در این سامانه کرده است. این در حالی است که اگر عرضه خودرو در بورس کالا طبق آنچه مجلسیها میگویند، تبدیل به قانون شود، خودروسازان میتوانند محصولات خود را در بورس کالا عرضه کنند. به اعتقاد کارشناسان، حداقل فایده عرضه خودرو در بورس کالا برای خودروسازان این است که محصولات آنها از زیاندهی خارج خواهد شد.