فونیکسریمکسبهتام

یک کارشناس بازار سرمایه اعلام کرد:

تقسیم سود بین مصرف‌کننده و تولیدکننده با عرضه خودرو به بورس کالا

عصر خودرو- مدیر کالایی یک کارگزاری بازار سرمایه با بیان اینکه در صورت عرضه خودرو در بورس سود دلالان مابین مصرف‌کننده و تولیدکننده تقسیم خواهد شد، گفت: اگر عرضه‌ها در این بازار متناسب با عرضه و تقاضا در بازار صورت بگیرد، کشف نرخ به درستی انجام می‌شود و خودروسازان می‌توانند به سود مدنظر دست پیدا کنند.

تقسیم سود بین مصرف‌کننده و تولیدکننده با عرضه خودرو به بورس کالا
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۰۲ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، علی بخشنده به عرضه خودرو در بورس کالا و نیز مخالفت‌های صورت گرفته برای این اتفاق از سوی شورای رقابت اعلام کرد: باید از افراد مخالف عرضه خودرو در بورس کالا سوال کرد که راه‌حل جایگزین برای عرضه در بورس کالا چیست؟ به نظر می‌رسد که در این زمینه نتوانند هیچ راهکاری را به جز لاتاری و قرعه‌کشی ارائه دهند.

    وی ادامه داد: مخالفت‌ها با روش عرضه می‌تواند از جهل مخالفان نسبت به عرضه در بورس کالا باشد، همچنین این موضوع می‌تواند ناشی از حذف منافع مخالفین از بازار خودرو باشد که اقدامات و صحبت‌های منفی آنها جزو تلاش‌های آخر آنها برای نگه‌داشتن این سود و منفعت است.

    بخشنده خاطرنشان کرد: در عرضه سیمان به بورس کالا هم شاهد این مخالفت‌ها بودیم که اعتقاد داشتند امکان عرضه سیمان در بورس وجود ندارد؛ اما اکنون شاهد عرضه منظم سیمان در بورس کالا هستیم و این عرضه منظم باعث رونق در بازار و صنعت سیمان شده است.

    مدیر کالایی کارگزاری بازار سرمایه ادامه داد: در عرضه خودرو به بورس هم همین موضوع اتفاق افتاد و بعید به نظر می‌رسد که دلیل منطقی برای این مخالفت‌ها از سوی برخی مسوولان وجود داشته باشد.

    وی افزود: وی افزود: شاید در ابتدای ورود هر کالای جدیدی به بورس، موانعی بر سر راه وجود داشته باشد؛ اما تجربه نشان داده که به‌مرور روند معاملات به بهترین شکل انجام شده و در خصوص معاملات خودرو نیز با رشد و استمرار عرضه‌ها، معاملات با یک روند مناسب و به نفع تولیدکننده و مصرف‌کننده ادامه پیدا می‌کند.

    بخشنده اظهار داشت: زمانی می‌توان شاهد کشف نرخ درست در این بازار بود که میزان عرضه‌ها متناسب باشد، برای مثال اگر تعداد خودروی عرضه شده در بورس 400 خودرو باشد نمی‌توان در انتظار کشف نرخ درست در این بازار بود.

    مدیر کالایی کارگزاری بازار سرمایه تاکید کرد: اکنون بازار تشنه است و مدت‌هاست که خودروی جدید وارد بورس کالا نشده است؛ بنابراین نیاز است حدود 500 هزار خودرو در بورس کالا عرضه شود تا بتوان صحبت از ایجاد تعادل در بازار کرد.

    وی در ادامه گفت: در عرضه‌های داخلی مانند خودروی شاهین شاهد بودیم که عرضه متناسب خودرو باعث معامله خودرو با قیمت پایه شد که در ادامه چنین اتفاقی خریدار و خودروساز توانستند به سود برسند.

    بخشنده ادامه داد: خریداران، خودروی مورد نیاز خود را با تفاوت قیمت بالا نسبت به بازار آزاد تهیه کردند که به نظر می‌رسد خودرو هم در بورس کالا مانند باقی کالاهای عرضه شده در این بازار به شرط عرضه متناسب به مرحله تعادل برسد.

    مدیر کالایی کارگزاری بازار سرمایه اظهار داشت: اگر عرضه در بورس کالا متناسب با عرضه و تقاضا در بازار صورت بگیرد، کشف نرخ به درستی انجام می‌پذیرد و خودروسازان می‌توانند به سود مدنظر دست پیدا کنند.

    وی با بیان اینکه دعوا و تقاضاها در بورس بر سر منافع دلال‌ها در گذشته بوده است، گفت: از نظر بنده دفاع از روش‌های قدیمی معاملات خودرو نوعی دفاع از ایجاد منفعت برای دلال‌هاست؛ زیرا در روش سابق مصرف‌کننده و تولیدکننده زیان می‌دیدند و سود حاصل شده فقط در اختیار دلالان قرار می‌گرفت.

    بخشنده ادامه داد: این موضوع باید مدنظر باشد که در صورت عرضه خودرو در بورس درآمد دلالان مابین مصرف‌کننده و تولیدکننده تقسیم خواهد شد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط