فونیکسریمکسبهتام

بررسی سیستم IVT کیا سونت

گیربکس جدید کیا برای بازار ایران

عصر خودرو- کیا سونت، کراس اوور جمع و جور شهری وارداتی کوشاخودرو است که بر خلاف دیگر محصولات وارداتی کیا از گیربکسی متفاوت با عنوان IVT ( Intelligent Variable Transmission – گیربکس با ضرایب هوشمند متغیر) بهره می برد. در این مطلب نگاهی به این سیستم انتقال قدرت متفاوت در محصولات وارداتی کیا خواهیم داشت تا با تمایز تکنولوژیاین برند که بعد از حدود ۴ سال مجدد وارد بازار ایران شده آشنا شوید.

گیربکس جدید کیا برای بازار ایران
نسخه قابل چاپ
جمعه ۰۵ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۲۷:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» گیربکس های اتوماتیک عمدتا به 3 دسته اصلی دوکلاچه، AT(با مبدل گشتاور) و ضریب متغیر یا به اصطلاح عمومی CVT تقسیم می شوند و گیربکس های نیمه اتوماتیک یا AMT نیز به نوعی در کنار این دسته قرار می گیرند. گیربکس اتوماتیک IVT کیا، گیربکسی ضریب متغیر مانند CVT با تغییرات مختص کیا و هیوندای است که عبارت هوشمند، به آن افزوده شده و بیانگر تفاوت در عملکرد این گیربکس در مقایسه با گیربکس های CVT رایج است. این گیربکس به بیا نساده، رنج محدود سرعت موتور را به ضرایب متغیر تغییر می دهد و به محور محرک منتقل می کند. گیربکس های AT معمول، برای زمانی کوتاه ارتباط موتور و محور محرک را قطع می کنند تا ضریب جدید را وارد مدار کنند و این مساله با نوعی ضربه به سرنشینان منتقل می شود که نشانگر عوض شدن دنده است اما در گیربکس ضریب متغیر هوشمند کیا و هیوندای این مساله به نرمی و بدون هیچ ضربه ای به صورت مستمر صورت می گیرد.

    تکنولوژی IVT هیوندای-کیا در مقایسه با CVTهای معمول، سرعت تعویض ضرایب بهتری را ارائه می کنند و تعویض ضرایب به صورت نرم تری صورت می گیرد. برای مثال روی یکی از محصولات این دو خودروساز، این گیربکس با قابلیت تعویض مصنوعی 8 سرعته از هدررفت حدود 8درصدی قدرت برای انتقال به محور جلو در مقابیسه با گیربکس معمولی AT جلوگیری می کند و مصرف سوخت تا حدود 4درصد کاهش می یابد. همچنین نمودارهای عملکردی این گیربکس در مقایسه با گیربکسهای معمول اتوماتیک، سرعت بیشتر تعویض ضرایب را نشان می دهد که معادل هیجان بیشتر برای رانندگی و شتابگیری بخصوص در مواقع نیاز برای سبقت گیری یا مانورها است. مهمترنی تمایز IVT در مقایسه با گیربکس های ضریب متغیر CVT ، استفاده از کمربند زنجیری به جای کمربند فلزی برای انتقال قدرت و تغییر ضرایب است . این کمربند که شفت موتور را به شف محرک متصل می کند، با تغییر هویت متریال و نوع عملکرد، بازدهی بهینه تر و بهتری را ارائه می کند. کمربند های فلزی گیربکس های CVT رایج معمولا تنش زیادی در تماس با پولی های گیربکس ایجاد می کنند که موجب کاهش بازدهی و خرابی در مدت زمان کوتاهی می شود که این مساله با زنجیری شدن این کمربند در گیربکس IVT تا حد قابل توجهی اصلاح شده و عمر این کمربند نیز افزایش چشمگیری پیدا کرده است.  این تغییر در IVT همچنین موجب کاهش قابل توه صدای ناشی از تغییر ضرایب گیربکس شده و شتابگیری نیز با کاهش تلفات انرژی تا حد قابل توجهی افزایش پیدا می کند.
    همچنین برخلاف گیربکس های رایج CVT که با افزایش سرعت دور موتور را ثابت نگه میدارند و راننده همواره حس می کند که موتور در یک حالت کار می کند، گیربکس IVT با ایجاد حس تعویض دنده و تغییر در دور موتور، حس رانندگی پرشتاب تر و بهتری مانند گیربکس دستی را به راننده القا می کند که مانع از آزاردهنده بودن تثبیت شرایط رانندگی می شود.

    کیا سونت، مینی کراس 4 متری وارداتی کیا توسط کوشاخودرو به ایران است. این خودرو تا کنون در بین 4 خودرو نخست وارد شده، تنها گزینه مجهز به گیربکس اتوماتیک IVT است که از پیشرانه یک لیتری 113 اسب بخاری بهره می برد و حداکثر گشتاور آن به 144 نیوتون متر می رسد. مصرف سوخت ترکیبی سوت به لطف بهره گیری از گیربکس هوشمند IVT تنها 5.7 لیتر در 100 کیلومتر است و شتاب آن با وزن 1.2 تن به حدود 12.5 ثانیه می رسد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط