فونیکسریمکسبهتام

استیضاح همه دولت توسط مجلس؛

شهروند مافیا را زد؟!

عصر خودرو- یکی از تاریخی‌ترین استیضاح‌های جمهوری اسلامی ایران برگزار شد که با شکست مفتضحانه دولت رییسی همراه شد.

شهروند مافیا را زد؟!
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۱:۰۰

    کمتر سراغ داریم که دولتی چنین در حمایت از یک وزیر  خود تلاش کند ولی دولت رئیسی تمام توان خود را به کار بست تا فاطمی امین از سمیه جدا نشود . فشار افکار عمومی و ناتوانی مفرط امین دولت در اداره وزارت صمت، موجب شد نتواند سومین بار از قتلگاه استیضاح جان سالم به در ببرد.

    فاطمی امین که استاد بلامنازع سفسطه است، همه ادعاهای پایه خود را در حوزه خودرو به عکس عمل کرد و در روز حسابرسی مجلس دقیقا برعکس ادعا کرد! او گفت موافق عرضه خودرو در بورس کالا بوده اما اسناد متقن ویدئویی وجود دارد که او ادعا کرده بورس کالا محل عرضه خودرو نیست. او نه تنها در مقابل تمام زیرساخت‌های قانونی عرضه خودرو در بورس کالا ایستاد، بلکه با ایجاد سامانه‌هایی بدون پشتوانه قانونی، صدها هزار تقاضای کاذب خلق کرد و حداقل عمده توان تولید خودرو در سال 1402 را در همان مرحله اول سامانه من درآوردی عرضه خودرو فروخت تا بازاری دلالی صدها هزار نفری  خلق کند که اگر در شرایط موجود سیاسی، واردات خودروی صفر و دست دوم عملیاتی نشود، شاهد بازاری با یک میلیون دلال مواجه هستیم که همه این یک میلیون نفر می‌خواهند در بالاترین سقف قیمتی ممکن خودروها را وارد بازار تقاضای واقعی کنند که خدا داند قیمت‌ خودروها  تا کجا بالا خواهد رفت.
    ادعای بزرگ دیگر فاطمی امین خصوصی‌سازی صنعت خودرو بود که علیرغم تمام ادعاها حتی یک قدم هم ،  خصوصی سازی صنعت خودرو پیش نرفت.
    این بی‌سرانجامی وعده‌ها درباره خصوصی‌سازی صنعت خودرو تا آنجا پیش رفت که علیرغم توافق‌های مکتوب حاکمیتی درباره چگونگی انجام خصوصی سازی صنعت خودرو او حتی یک گام هم نتوانست ادعای خود را پیش ببرد .
    فاطمی امین بزرگترین مشکلش حلقه بسته مشورتی او بود که شانس شنیدن صدای نخبگان صنایع مختلف و از همه مهمتر نخبگان صنعت خودرو را از خود گرفت.
    حلقه معروف شاهرودی‌ها شاید بزرگترین پاشنه آشیل او در دوران وزارتش باشد که قدرت گرفتن این حلقه اعتمادش ، ناشی از ناتوانی او در بسط ارتباطاتش به کل جامعه موثر در سراسر ایران ، برای تصمیم‌گیری بود. این مهم در بخش خودرویی، وزارت او را تا سرحد نابودی پیش برد و وزیر صمت دیگری در گرداب قدرت صنعت خودرو ایران  غرق شد.
    فاطمی امین اما تا لحظه مرگ هم نفهمید نقشه راه او در صنعت خودرو بدون مشارکت جامعه قدرتمند و شکل گرفته صنعت خودرو که او نام مافیا را بر آن گذاشت تا خود را نجات دهد، قابل اجرا نخواهد بود.
    هر چه عقلای جامعه صنعتی و رسانه‌ای راه را به او نشان دادند، زیردستانش در جلسات حیاتی تصمیم‌گیری، فقط و فقط به صرف اینکه راه عقلانی ، در مسیر امضاهای قدرت آنها نیست، نتیجه جلسات را عوض کردند چون می‌دانستند نتیجه کار، وزیر را عوض خواهد کرد نه آنها را.  این طور بود که فاطمی امین هم آش دستپخت کسانی را خورد که دنبال بسط قدرت خود بودند نه منفعت مردم و مملکت و صنعت.
    تبلور این ادعا دیدن و شنیدن جلسه سرنوشت‌ساز اعضای شورای رقابت با مدیران وزارت صمت و اقتصاد برای تصمیم گیری نحوه عرضه خودرو بود که علیرغم نظر مثبت اعضای شورای رقابت برای عرضه خودرو در بورس کالا و جمع‌بندی جلسه، به ناگاه در لحظات پایانی همه روند نتیجه‌گیری ، معکوس شد و نظر اعضای شورای رقابت را عوض کردند تا با شیوه‌ای سراسر خطا و غیر قانونی صدها هزار تقاضای کاذب خلق کنند که هم مصرف کننده واقعی ضرر کند، هم تولید کننده سودی از قیمت‌های حاشیه بازار نبرد و فقط دنیای دلالان صنعت خودرو پر رونق تر از گذشته شود.
    با این توضیحات منظور فاطمی امین از مافیای صنعت خودرو کیست؟ شاید چند وقتی به او استراحت دهند و حکم تازه ای به او هدیه ندهند تا کمی فرصت کند و با خود اندیشه کند و پیدا کند مافیا کیست؟
    فاطمی امین دو سال دیگر وقت مملکت برای اصلاح  صنعت خودرو را گرفت در حالی که او در سومین جلسه استیضاح هم  مدعی شد  در حال نابود کردن مافیای صنعت خودرو بود و این سرنوشت ماست که هیچ کس نداند مافیا کیست و بهانه‌ای است برای پوشاندن تصمیمات غلط و  تکرار راه‌های غلط توسعه.
    نه تنها صنعت خودرو بلکه در هیچ صنعتی جز از طریق انجام خصوصی‌سازی به هیچ جا نخواهیم رسید. بقیه ادعاها جز اجرای  خصوصی‌سازی کشکی بیش نیست و فقط منجر به نابودی منابع و وقت مملکت می‌شود. خصوصی کنید و همه چیز را آزاد کنید حتی واردات خودرو دست سوم را.
    وقتی رهبر مملکت به صراحت، به جسارت و به شجاعت، اعلام می‌کند اول انقلاب اشتباه کردیم و وزیر صمت مملکت یک قدم در این راه قدم بر نمی‌دارد، دیگر نوشتن و گفتن از مافیا معنا ندارد.

    صنعت خودرو ایران و مردم دو سال دیگر از هم دورتر شدند، شاید خیلی بیشتر از دو سال و هیچ کس مقصر آن نبود جز فاطمی امین که ادعا کرد ولی نتوانست یک قدم این صنعت را از مالکیت دولت و مدیریت دولت دور کند.
    تاریخ او را به یاد خواهد داشت. وزیری که خفّت واردات خودرو دست دوم برای ایرانیان را پذیرفت تا بتواند همچنان بر صندلی‌اش تکیه دهد . امروز نمایندگان شهروندان مدعی مبارزه با مافیا را حذف کردند تا ندانیم مافیا کیست ولی تکلیف شهروند و نماینده شهروندان بر همه روشن لست . حالا امروز سپردن این فرمان به همفکران فاطمی امین و ادامه راه مقصران وضعیت موجود جز ادامه نارضایتی اجتماعی صنعت خودرو چیزی در پی ندارد .

    اصغر خسروی مردخه

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط