فونیکسریمکسبهتام

رویترز گزارش داد

دوئل خودروسازان فرانسه برای تصاحب بازار ایران

عصر خودرو: شرکت رنو می‌گوید، اگرچه پژو برای حضور در بازار ایران اظهارات زیادی کرده است اما« جوجه را آخر پاییز می‌شمارند.»

دوئل خودروسازان فرانسه برای تصاحب بازار ایران
نسخه قابل چاپ
پنجشنبه ۱۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۷:۰۱:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از فارس، خودروسازان فرانسوی که این روزها فرصت را برای سرمایه‌گذاری و بدست آوردن سود کلان در ایران مناسب دیده‌اند، رقابت شدیدی را برای سبقت گرفتن از همدیگر آغاز کرده‌اند برخی از این شرکت‌ها در گذشته ورشکسته بودند، دوئل آنها خواندنی است، رنو می‌گوید:اگرچه پژو اظهارات زیادی برای حضور در بازار ایران دارد اما« جوجه را آخر پاییز می‌شمارند.»از سوی دیگر رنو انتظار دارد چون مانند پژو ایران را در زمان تحریم ترک نکرده است، ایران بیشتر هوای آنها را داشته باشد. هیئتی فرانسوی هم قرار است 21 تا 23 سپتامبر به ایران بیایند  و خودروسازان فرانسوی به دنبال این هستند هر طور که شده خودشان را در این هیئت جای بدهند تا فرصت تعامل بیشتری با ایرانی‌ها داشته باشند.

    بر اساس این گزارش، شرکت پژو فرانسه با بزرگترین شرکت خودروسازی ایران یعنی ایران خودرو، برای معامله بزرگتری صحبت می‌کند واز ترک ناگهانی ایران در سال 2011 پشیمان است.

    به دنبال اعمال تحریم‌ها علیه ایران از سوی کشورهای 5+1 شرکت خودروسازی پژو که در ایران فعالیت می‌کرد این کشور را ترک گفت.

    یک فرد آگاه همچنین گفت: شرکت خودروسازی رنو به عنوان رقیب پژو بعد از توافق هسته‌ای قصد دارد 560 میلیون دلاری که در ایران دارد را برای ساخت خودرو در ایران سرمایه‌گذاری کند و آنرا به کشورش بر نمی‌گرداند.

    این فرد آگاه در شرکت رنو گفت:«استراتژی ما این است که بزرگترین خودروساز در این کشور باشیم.»

    این منبع از شرکت رنو گفته است که اگرچه پژو اظهارات زیادی در باره ایران داشته است اما« جوجه را آخر پاییز می‌شمارند.»

    ایران 80 میلیون نفر جمعیت دارد ودر سال 2014 حدود 1.1 میلیون خودرو در این کشور به فروش رفته است، ایران در حال حاضر بزرگترین خودروسازی را در خاورمیانه دارد که امکان رشد سریع آن نیز وجود دارد.وزیر امورخارجه انگلیس هم هفته گذشته گفت: لغو تحریم‌ها احتمالا از ماه مارس آغاز می‌شود که مسیر را برای سرمایه‌گذاری هموار خواهد کرد.

    این گزارش می‌افزاید، برای خودروسازی نیسان و رنو هم تولید در ایران،‌ باعث حضور قدرتمند آنها  در بازارهای نوظهور خواهد شد.

    حضور مجدد در بازار ایران برای پژو بسیار حیاتی است و رقابت زیادی برای توسعه تولید و عرضه در خارج از اروپا بین این شرکت‌ها به ویژه بعد از ورشکستگی آنها وجود دارد. شرکت پژو گفته است: پیش‌بینی می‌کنیم که تا سال 2020 میزان فروش سالانه در ایران را به 400 هزار خودرو برسانیم.

    سخنگوی رنوگفته است: پژو در حال مذاکره با تعدادی از شرکا از جمله ایران خودرو برای سرمایه‌گذاری در ساخت است.

    بر اساس این گزارش، میزان فروش پژو در ایران 4 سال پیش قبل از اینکه تحت فشار شریک خود جنرال موتور تولید خود را کم کند به 458 هزار خودرو در سال رسید که 30 درصد فروش بازار را شامل می‌شد.

    اما در این میان هاشم یکه‌زارع رئیس ایران خودرو به خبرگزاری پرس‌تی‌وی گفته است، خودروسازان فرانسوی نمی‌توانند شریک خوبی برای ایران باشند، پژو باید رفتارهای گذشته خود را به یاد داشته باشد که از یادمان نرفته است.

    اما شرکت رنو هم پشت صحنه برای استفاده از این فرصت و پر کردن خلاء موجود کار می‌کند، این شرکت گفته‌است که ظرفیت‌های خوبی را برای رساند میزان فروش محصولات خود در ایران به 400 هزار خودرو تا سال 2020 می‌بیند.

    این منبع گفت است: برخلاف پژو ما در زمان تحریم در ایران مانده‌ایم و حق وفاداری ما باید از سوی ایران در نظر گرفته شود.

    رنو بیشتر برای  خودروهای کم هزینه مشتری جلب می‌کند در حالیکه تولیدات پژو از این دست نمی‌تواند قبل از سال 2019 در سالنهای نمایشگاه جا خوش کند.

    تحلیلگر یک خودروسازی معتبر در این زمینه معتقد است تا سال 2020 خودروسازی رنو 12 درصد و پژو 2 تا 3 درصد بازار خودرو ایران را در اختیار خواهد داشت.

    مایکل جاسینتو گفته است: از نظر اقتصادی خودروهای رنو برای ایران مناسب‌تر است.

    شرکت رنو،  با همکاری خود با ایران خودرو و سایپا، تولید سی‌کی دی از ماشینهای کوچک «سندرو» و «لوگان» را آماده می‌کند و برای سرمایه‌گذاری ساخت ماشین «مینی ساو» نیز مذاکره می‌کند.

    در حالیکه شرکت رنو از تحریم‌های اخیر علیه ایران به شدت ضربه دیده است به دنبال شروعی تازه در ایران با کنار زدن رقبای خود است، یک منبع آگاه در شرکت رنو گفت: این شرکت در نظر دارد به جای اینکه پول نقد خود را به کشورش برگرداند تمام آنها را در ایران خودرو بسازد.

    وی اضافه کرد: احتمال دیگر این است که مقدار قابل توجهی از سهام یک شرکت ایرانی را خریداری کند.

    مسئولان شرکت‌های رنو و پژو به دنبال این هستند که با هیئت‌ فرانسوی که 21 سپتامبر  برای دیدار دو روزه به ایران می‌آیند،‌همراه شوند.

    لوران فابیوس وزیر امورخارجه فرانسه در 30 جولای گفت: دولت فرانسه که سهامدار اصلی هردو شرکت پژو و رنو است،‌ مسائل این دو شرکت را با مسئولان ایران در میان گذاشته است.

    فابیوس این هم اضافه کرده است که طرح‌های رنو مورد استقبال گرم از سوی ایرانی‌ها قرار گرفته اما ایرانی‌ها هنوز از عقب نشینی و ترک پژو از ایران ناراضی‌اند تا جایی که احتمال بروز مشکل برای همکاری با این شرکت وجود دارد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط