فونیکسریمکسبهتام

آلودگی هوا«۱۰۸۴»

منشاء اصلی آلودگی هوا اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها هستند

عصر خودرو : رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر با بیان اینکه ایجاد ممنوعیت در کنترل آلودگی هوا در حقیقت پاک کردن صورت مسئله است، گفت: اصل آلودگی‌ها به اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها باز‌می‌گردد.

منشاء اصلی آلودگی هوا اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها هستند
نسخه قابل چاپ
سه شنبه ۱۷ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از فارس، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردار تهران در خصوص طرح کاهش (کنترل آلودگی هوای شهر) گزارشی را در یکصدو هشتاد ویکمین جلسه شورا ارائه داد.

    محسن سرخو، رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در واکنش به این گزارش گفت: اعمال ممنوعیت ها به معنی پاک کردن مسئله است و این طبیعی است که اگر هیچ خودرویی در سطح شهر حرکت نکند؛ هوای شهر کاملا تمیز خواهد بود.

    وی با تاکید بر مطالعه تجربه سایر کشور ها در کنترل آلودگی شهرهایشان اظهار داشت: منشا اصلی آلودگی هوا اتوبوس ها و تاکسی ها هستند و شهرداری باید در خصوص اجرای مصوبات شورای شهر در برنامه هایی که به این موضوع اختصاص داشتند گزارش خود را ارائه کند.

    رئیس کمیته حمل و نقل با بیان اینکه شهرداری از نیمه دوم سال 93 تنها کار مطالعاتی داشته است، تاکید کرد: درست است که کارهای خوبی در خصوص کنترل آلودگی هوا انجام شده است اما این کارها در مقایسه با وظایف پیش بینی شده برای این بخش قابل قبول نیست.

    سرخو با تاکید بر اینکه نباید آزمایش ها را در فصل زمستان انجام داد، اظهار داشت: اگر طرحی خوب اجرا نمی‌شود، نباید به فکر آوردن طرحی دیگر باشیم بلکه باید به گونه ای برنامه ریزی شود که طرح به درستی به مرحله اجرا در بیاید.

    وی در ادامه تصریح کرد: روان سازی ترافیک یکی دیگر از راهکارهای کاهش آلودگی هوا است که بر همین اساس می بایست در حدود 20 تقاطع غیر همسطح در شهر تهران اجرا می‌شد که متاسفانه هنوز این موضوع عملیاتی نشده است.

    رئیس کمیته حمل و نقل همچنین اظهار داشت: یکی دیگر از موضوعاتی که باعث تشدید آلودگی هوا در شهر تهران می شود اقدام دولت‌های پیشین در طرح غلط حذف سرویس ادارات بود.

    سرخو تصریح کرد: با این طرح کارمندان برای رسیدن به محل کار از خودروهای شخصی استفاده می کنند که منجر به پر شدن خیابان های اطراف اداره ها از ماشین پرسنل آن اداره است و این موضوعی است که با محوریت اتوبوسرانی قابل مدیریت است.

    عبدالحسین مختاباد، عضو شورای شهر تهران نیز در همین خصوص به مشکلات مربوط به تابلوهای راهنمای معابر شهر اشاره کرد و گفت: گاهی اوقات این تابلوها بسیار گیج کننده است و تعداد آنها نیز کم است که شهروندان را با مشکل مواجه می کند.

    وی تاکید کرد: باید با نگاهی هنری و جدی به این موضوع نگریسته شده و بر همین اساس شیوه ای طراحی شود که شهروندان به راحتی بتوانند از این امکانات استفاده کنند.

    عضو شورای شهر تهران در ادامه به موضوع عبور برخی خودروهای متخلف از مسیرهای اضطراری تونل ها اشاره کرد و گفت: حرکت چند خودرو محدود از این مسیر در حالی که بیش از 90 درصد خودروها در مسیر قانونی خود حرکت می‌کنند و عدم نشان داده شدن این تخلفات به خاطیان شائبه بی قانونی را ایجاد میکند.

    مختاباد خطاب به معاون حمل و نقل و ترافیک تاکید کرد: شیوه‌ای را به کار گیرید تا افراد متخلف متوجه شوند که خطای آنها دیده می‌شود و بر همین اساس جریمه به آنان تعلق می‌گیرد.

    ابوالفضل قناعتی، عضو کمیته عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در همین خصوص با تاکید بر سخنان رئیس کمیته حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران تصریح کرد: در سال 93 در حدود 40 میلیارد تومان برای موضوع خودروهای برقی و 50 میلیارد تومان برای اتوبوس‌های برقی پیش بینی شد که متاسفانه ما شاهد اتفاق خاصی در این زمینه نبودیم.

    وی ادامه داد: شورای شهر تهران در سال 94 نیز 40 میلیارد تومان به موضوع خودروهای برقی و 40 میلیارد تومان برای موضوع اتوبوس‌ها به تصویب رسانید است.

    این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به آمار اتوبوس‌های موجود در سطح شهر تهران اظهار داشت: هم اکنون بیش از 6 هزار اتوبوس در سطح شهر در حال فعالیت هستند که 3 هزار دستگاه گاز سوز بوده و از شرایط بهتری برخوردارند اما سایر اتوبوس‌ها شرایط بدتری را برای آلودگی هوای شهر تهران دارند.

    قناعتی با بیان اینکه نیاز شهر تهران به داشتن 10 هزار اتوبوس است، گفت: در حالی شهر تهران به این تعداد اتوبوس نیاز دارد که از آمار کنون همواره 2 هزار دستگاه در تعمیرگاهها در حال تعمیر و سرویس هستند و ساماندهی این وضعیت مستلزم کمک‌های دولت به شهر تهران و سایر کلانشهرها است.

    وی در ادامه به موضوع خودروهای هیبریدی اشاره کرد و گفت: قیمت این خودروها در حدود 100 تا 120 میلیون تومان است و اجرای طرحی که تنها به اینگونه خودروها اجازه تردد در تمامی نقاط شهر را بدهد به دور از عدالت است.

    عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه هم اکنون 10 هزار تاکسی در شرایط بدی قرار دارند، اظهار داشت: متاسفانه ستاد حمل و نقل و سوخت پاسخگوی این وضعیت نیست و خودروهای فرسوده تبدیل نمی شوند.

    قناعتی با بیان اینکه مقصر آلودگی هوای شهر تهران شورای شهر و شهرداری نیست به موضوع خودروهای مسافرکش در محدوده شهر تهران و حضور این خودروها در شب هنگام در سطح شهر اشاره کرد و اظهار داشت: رسیدن به نقطه‌ای مثبت همتی همگانی را می‌طلبد.

    احمد دنیا مالی، رئیس کمیته عمران و حمل نقل شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه به ازای هر هزار نفر شهروند تهرانی نزدیک به 300 خودرو وجود دارد، گفت: همه این خودرو ها نو نیستند با این وجود باید این موضوع نقطه ای شروع شود و می توان این طرح را به صورت آزمایشی به مرحله اجرا در آورد.

    وی در ادامه بر لزوم اطلاع رسانی در خصوص جریمه خودروها اشاره کرد و گفت: عدم اعلام به موقع جریمه ها، شهروندان را با مشکل مواجه می کند و باید تدبیری در خصوص اعلام جریمه ها به صورت به موقع اندیشیده شود.

    وی در خصوص خودروهای هیبریدی بر لزوم وجود آمار دراین خصوص اظهار داشت: تا زمانی که این موضوع اقتصادی نشود و همچنین شیوه پشتیبانی از این خودرو ها مشخص نشود مردم از استفاده از اینگونه خودروها استقبال نمی کند و از طرفی تحقق این موضوع نیازمند کمک های دولت است.

    در بخش دیگری از این جلسه احمد حکیمی پور رییس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر نیز با بیان اینکه پیشنهاد می شود تا مدتی بررسی مصوبات جدید در شورا متوقف شود تا سرنوشت مصوبات قبلی بررسی شود، گفت: طرح زوج و فرد به صورت مقطعی قرار بود باشد اما حالا می گویند که موثر نبوده است.

    وی با بیان اینکه هر سال عوارض 365 روز از صاحبان خودرو اخذ می شود، گفت: با این حال آنها تنها نصف سال خودروهای خود را بیرون می آورند و باید برای آنها تدابیری اندیشیده شود.

    محسن پیرهادی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در همین خصوص اظهار داشت: زمانی خودرو به عنوان کالایی لوکس شناخته می‌شد و با ورود روش‌هایی همچون لیزینگ‌ها دسترسی بیشتر افراد جامعه به این وسایل فراهم آمد و حال با اختصاص تنها 40 و 50 میلیارد نمیتوان به موضوعات اینچنینی رسیدگی کرد و حل آن مستلزم داشتن نگاهی و برنامه ای نرم افزاری به این موضوع است.

    رحمت‌الله حافظی، عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص شیوه اطلاع رسانی در خصوص جرایم رانندگی خواستار ارسال پیامکی و بلافاصله جرایم شد تا این جرایم نقشی بازدارنده را داشته باشد.

    غلامرضا انصاری نیز به حضور وزیر نفت در شورای شهر اشاره کرد و گفت: وزیر نفت در صحبت هایش در شورای شهر قول کمک در این زمینه را داد و باید شخصی برای پیگیری و تحقق وعده وزیر نفت تعیین شود.

    جعفر تشکری هاشمی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارتهران در تشریح طرح کاهش و پاسخ به سوالات اعضای شورای اسلامی شهر تهران در این جلسه گفت: طرح ترافیک با این هدف به مرحله اجرا در آمد که 50 درصد از آلودگی در یک روز و 50 درصد از آلودگی در روز بعدی کنترل شود این درحالی است که نتیجه اجرای طرح تنها 4 درصد بود.

    وی با بیان اینکه در حالی میزان آلایندگی یک خودرو پراید کهنه در حدود 10 است که میزان آلایندگی یک نیسان کهنه در حدود 20 است گفت: با توجه به این موضوعات و لزوم توجه ویژه به حفظ سلامتی افراد اجرای چنین طرحی منطقی است.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارتهران با اشاره به قانون ممنوعیت تردد خودروهای فرسوده اظهار داشت: این طرح تنها ممنوعیت را در بخشی از نقاط شهر که سلامت شهروندان بیشتر در معرض خطر است؛ اعمال می‌کند.

    تشکری هاشمی اعلام کرد: پیش بینی می‌شود با اجرای درست این طرح آلودگی هوا به اندازه 4/21 درصد کاهش یابد.

    وی با اشاره به وجود بیش از 3 میلیون خودرو در سطح شهر تهران در خصوص طرح کنترل آلودگی هوای شهر تصریح کرد: در این طرح خودروها به چهار دسته تقسیم بندی می شوند و بر اساس این تقسیم بندی اجازه تردد در سطح شهر به آنها داده می شود.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارتهران ادامه داد: بر اساس این طرح خودروهای برقی هیچ ممنوعیتی برای تردد ندارند و دریافت مجوز می توانند در تمام نقاط شهر تردد کنند؛ دسته دیگر خودروهای انژکتوری هستند که این خودروها نیز می‌توانند با دریافت مجوز به تمام شهر ورود کنند.

    تشکری هاشمی افزود: خودروهای کاربراتی غیر فرسوده می توانند تنها در محدوده خارج از طرح اصلی تردد کنند و خودروهای فرسوده به هیچ عنوان اجازه تردد را در این محدوده ها را نخواهند داشت.

    وی در ادامه به موضوع جذب اعتبار پیش بینی شده برای اتوبوس ها اشاره کرد و گفت: با توجه به نحوه کار اینگونه اعتبارات باید به صورت موردی دریافت شود و بر همین اساس تمام اعتبار پیش بینی شده برای اتوبوس‌ها در سال 93 دریافت شده و 260 اتوبوس با اختصاص این اعتبار در چند روز آینده وارد چرخه حمل و نقل شهری می‌شوند.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارتهران ادامه داد: شهر تهران در افق 1404 نیاز به 11 هزار اتوبوس دارد و با توجه به عدم تکمیل مسیر ریلی شهر و سر ریز شدن متقاضیان سفر به سمت اتوبوس ها این تعداد نیز باید افزایش یابد.

    تشکری هاشمی با بیان اینکه در گذشته هر اتوبوس با هزینه ای حدود 20 میلیون تومان از سوی دولت در اختیار شهرداری قرار می گرفت، اظهار داشت: در حدود 6 سال و نیم است که حتی یک اتوبوس هم تحویل شهرداری تهران نشده است و شهرداری برای خرید هر دستگاه اتوبوس باید هزینه‌ای در حدود 750 میلیون تومان را بپردازد.

    وی اظهار داشت: شهرداری تهران و مدیریت شهری برای اینکه مسافری بر زمین نمایند معجزه نکرده است اما بدون شک عنایات الهی شامل حال مدیریت شهری شده است.

    معاون حمل و نقل و ترافیک شهردارتهران در خصوص موتور های برقی نیز اظهار داشت: شهرداری تهران در این خصوص تنها نقش حمایتی را بر عهده داشت که بر این اساس اقدام به توجیه شرکت های وارد کننده کرد که هم اکنون 12 شرکت اقدام به واردات این موتورها کرده اند و اولین سری از این موتور‌ها در آینده نزدیک پلاک گذاری می‌شوند.

    تشکری هاشمی در خصوص خودروهای هیبریدی اظهار داشت: دولت پیش از شهرداری عوارض 34 درصدی این خودروها را تا 4درصد کاهش داد و این سیاست خود کشور است و این اقدام را خود کشور باید حمایت کند.

    وی در خصوص تبدیل خودروهای فرسوده اظهار داشت: با حمایت شورای شهر، شهرداری تهران توانست 17 هزار خودرو فرسوده در سال گذشته را به 10 هزار خودرو در سال جاری برساند و اقدامات برای نوسازی دیگر خودروها انجام شده است.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۶۷۱
        • خودرو امروز ۶۶۹
        • خودرو امروز ۶۶۸
        • خودرو امروز ۶۶۷
        • خودرو امروز ۶۶۶
        • خودرو امروز ۶۶۵
        • خودرو امروز ۶۶۴
        • خودرو امروز ۶۶۳
        • خودرو امروز ۶۶۲
        آخرین بروزرسانی ۴ روز پیش
        آرشیو