عصر خودرو- مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد که با توافق بین این بانک و خودروسازان قرار شد تا ۲۰ هزار ثبتنام مازاد در طرح فروش خودرو با وام ۲۵ میلیون تومانی با سود ۱۶ درصد در اختیار مشتریان قرار گیرد، اما خودروسازان مکلف به پرداخت ۲۱ درصد سود خواهند بود.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، سیداصغر میرمحمدصادقی امروز در نشستی خبری با ارائه آخرین اطلاعات از عملکرد اعتباری بانک مرکزی با اشاره به سیاستهای اعتباری این بانک در بسته خروج از رکود اظهار کرد: در حالی قرار بود که با اعطای 110 هزار فقره وام 25 میلیونی با تامین مالی از سوی بانک مرکزی بخشی از خودروهای مانده در انبارها به فروش برسد که در این بین خودروسازان با انحراف از توافق انجام شده 130 هزار دستگاه به فروش رساندند. با این حال بانک مرکزی مازاد بر تعداد تعهد را نپذیرفت و تاکنون حدود 99 هزار و 800 دستگاه با رقمی نزدیک به دو هزار و 175 میلیارد تومان تامین مالی شده است.
وی خبر تازهای برای 20 هزار مشتریای که به طور مازاد از سوی خودروسازان برای وام 25 میلیونی ثبتنام شده بودند، داشت و گفت: با مکاتبات بسیاری که بین خودروسازان و بانک مرکزی انجام شد توافق کردیم که 20 هزار خودروی مازاد را با سودی کمتر از معمول تامین مالی کنیم به طوری که قرار است منابع با سود 19 درصد در اختیار بانکها قرار گیرند و آنها با سود 21 درصد به خودروسازان بپردازند. در حالی که قبلا با سود 14 درصد در اختیار بانکها قرار گرفته و آنها با سود 16 درصد به مشتریان اعطا میکردند.
میرمحمد صادقی این را هم گفت که خودروسازان موظف شدند که طبق توافق قبلی تسهیلات خودرو برای 20 هزار نفر باقیمانده را با سود 16 درصد در اختیار آنها قرار دهند.
وی همچنین به موضوع کالاهای واسطهای به عنوان بخش دیگری از سیاستهای اعتباری بانک مرکزی در بسته تسریع خروج از رکود اشاره کرد و گفت: برای تامین کالاهای واسطهای نیز تاکنون دو هزار و 135 میلیارد تومان تامین مالی انجام شده که این منابع با سود پایینتر و به صورت چک در اختیار تولیدکنندگان قرار گرفته است.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین به طرح کارتهای اعتباری که قرار بود با سود 12 درصد در اختیار مشتریان قرار بگیرد، اشاره کرد و افزود: ما اطلاعاتی از اینکه چه تعداد کارکنان رسمی و قراردادی برای این طرح ثبتنام کردهاند نداریم، اما آنچه مربوط به زوجین است حدود 18 هزار و 900 نفر در این طرح ثبتنام کردهاند.
وی این را هم گفت که تاکنون بانکها درخواستی برای تامین مالی صدور کارتهای اعتباری نداشتهاند.
احتمال نهایی شدن لیزینگ مسکن تا خرداد 95
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر آخرین تصمیمات بانک مرکزی برای راهاندازی لیزینگ مسکن نیز توضیح داد: موضوع لیزینگ مسکن از مدتها قبل در دستور کار بانک مرکزی و بانک مسکن قرار گرفته که میتواند پاسخگوی بخشی از نیازهای این حوزه باشد و با بررسیهای انجام شده در حال نهایی شدن است.
وی با اشاره به اینکه در سالهای قبل با توجه به ناهمخوانیهایی که در عملکرد لیزینگها وجود داشت براساس مصوبه شورای پول و اعتبار بخشی از الزامات آنها ممنوع شد، گفت: اما به مرور به این اجماع رسیدیم که لیزینگها میتوانند نقش موثری در تامین مالی داشته و امیدواریم که بتوان با بررسیهای انجام شده آنها را در تامین مالی مشارکت بیشتری بدهیم.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی اعلام کرد که با تمهیدات انجام شده و اقداماتی که در دستور کار داریم لیزینگ مسکن در اردیبهشت و یا خردادماه سال آینده در شورای پول و اعتبار نهایی خواهد شد این در حالی است که در اسفندماه امسال فرصت چندانی برای این موضوع وجود ندارد و در فروردین هم که شورای پول و اعتبار تشکیل نمیشود
پرونده مسکن مهر در سال 95 بسته میشود
وی به سایر طرحهای اجرایی شده در حوزه مسکن نیز در سال جاری اشاره کرد و گفت: طرحهای نیمهتمام مسکن مهر حدود 800 هزار مورد به بانک مرکزی اعلام شد که با بررسیهای انجام شده خط اعتباری آن را از 50 به 55 هزار میلیارد ریال افزایش دادیم که در همین راستا سقف فردی دریافتی منابع از 25 به 35 میلیون تومان ارتقاء پیدا کرد.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی گفت: با همکاری بانک مرکزی و وزارت مسکن با تامین مالیای که انجام خواهد شد، طرحهای نیمهتمام مسکن مهر تکمیل و پرونده این طرح در سال آینده بسته میشود.
پرداخت 721 هزار فقره وام ازدواج در 11 ماهه امسال
موضوع دیگر مورد اشاره میرمحمد صادقی، وام ازدواج و پرداختیهای آن در سال جاری بود. وی با اشاره به اولویت بانک مرکزی برای پرداخت تسهیلات ازدواج اعلام کرد که با تامین دو هزار و 500 میلیارد تومان از محل منابع قرضالحسنه در سال جاری برای 721 هزار نفر تسهیلات ازدواج پرداخت شده است که عمده آن وامهای سه میلیونی و تا حد کمی وام پنج میلیون تومانی بوده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 431 هزار نفر در نوبت دریافت تسهیلات ازدواج هستند، افزود: از این تعداد 211 هزار نفر تاکنون تعیین شعبه شدهاند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین با اشاره به وعده قبلی برای اینکه تا پایان آذرماه امسال هیچیک از متقاضیان سالهای 1392 و 1393 در صف دریافت قرار نداشته باشند، عنوان کرد: این در حالی است که از 200 هزار زوج متقاضی مربوط به این سالها تا پایان آذرماه فقط شش هزار و 800 مورد باقی ماندند که آن هم مربوط به بانکی است که در این زمینه دچار مشکل شد، اما قول دادند تا پایان سال این موضوع برطرف شود.
توضیحات بانک مرکزی درباره تسویه بدهی بانکها
میرمحمد صادقی در ادامه به ساماندهی بازار بینبانکی و کاهش بیش از 10 درصدی نرخ سود در آن اشاره کرد و یادآور شد: در این مدت با اقدامات انجام شده بخش زیادی از بدهی بانکها به بانک مرکزی و اضافهبرداشت آنها ساماندهی شده است به طوری که حدود سه هزار و 600 میلیارد تومان مربوط به بدهی پنج بانک دولتی و اصل 44 با تغییر نرخ جریمه از 34 به 15 و همچنین 10 درصد برای بانک کشاورزی به خط اعتباری تبدیل شد تا بتوانند به مرور آن را تسویه کنند.
وی ادامه داد: بانکهای خصوصی نیز تخلفاتی در زمینه اضافهبرداشت داشتند که با تفاهمنامه بین بانک مرکزی و آنها قرار شد تا در یک دوره پنج تا شش ماهه و با سود بازار بینبانکی یعنی 26 تا 27 درصد زمان قرارداد بدهی حدود چهار هزار و 600 میلیاردی خود را تسویه کنند.
مدیرکل اعتبارات بانک مرکزی همچنین از پرداخت 298 هزار میلیارد تومان تسهیلات در پایان 10 ماهه امسال خبر داد و گفت: از این رقم 186 هزار میلیارد تومان یعنی حدود 62.6 درصد به سرمایه در گردش اختصاص یافته است. همچنین سهم صنعت به حدود 85 هزار و 600 میلیارد تومان رسید.
میرمحمد صادقی موضوع ساماندهی موسسات غیرمجاز را از عملکردهای موفق بانک مرکزی به ویژه در سال جاری عنوان کرد و گفت: با توجه به تاثیری که عملکرد مخرب آنها بر شبکه بانکی داشت با اقدامات انجام شده توانستیم بزرگان غیرمجاز را ساماندهی کنیم که تا حدود زیادی خیال بانک مرکزی از عملکرد این موسسات راحت شده است.