فونیکسریمکسبهتام

بنزین«۱۴۶۲»

عرضه بنزین پتروشیمی نداریم

عصر خودرو- مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با ابراز بی‌اطلاعی از پخش بنزین با عنوان بنزین پتروشیمی در کشور از تفاهم‌نامه‌ای با توتال به منظور سرمایه‌گذاری در یک پروژه معروف صنعت پتروشیمی خبر داد.

عرضه بنزین پتروشیمی نداریم
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۳ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۴:۱۶:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از  ایسنا، مرضیه شاهدایی در نشست خبری خود با اشاره به محورهای برنامه پتروشیمی در سال جدید و تکیه این برنامه‌ها در به نتیجه رسیدن برجام اظهار کرد: جذب سرمایه به منظور طرح‌های صنعت پتروشیمی یکی از برنامه‌های ما است که تاکنون با استقبال خوبی از سوی کشورهای اروپایی و‌ آسیایی مواجه شده و برجام نیز زمینه را برای انتقال ارز و عملیات مالی این طرح‌ها فراهم کرده است.

    شاهدایی درباره حمایت شرکت ملی پتروشیمی از سرمایه پایین دستی، تصریح کرد: تنها کاری که در این زمینه از ما به عنوان بدنه دولت بر می‌آید تامین خوراک و سپس بسترسازی برای صنایع پایین دستی است.

    وی ادامه داد: ایجاد تنوع در خوراک پتروشیمی از جمله برنامه‌های سال آینده ما به حساب می‌آید و تفاوت اصلی صنعت پتروشیمی ایران و عربستان نیز در تامین خوراک است که تحریم‌ها باعث شده این بخش از صنعت توسعه کامل پیدا نکند و حالا فاصله ما با آنها قابل مقایسه نیست؛ اما با اجرایی شدن برجام و با توجه به مزایایی که ایران از نظر تامین خوراک، دسترسی به آب‌های بین‌المللی و وجود پیمانکاران برجسته دارد تمایل به سرمایه‌گذاری در ایران بیشتر است چرا که کشورهای عربی هیچ کدام از این مزایا را نداشته و هم از منابع ارزی، هم تکنولوژی و هم منابع انسانی خارجی استفاده می‌کنند که این امر موجب می‌شود قیمت تمام شده محصولات آنها با ایران بسیار متفاوت باشد.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین یکی دیگر از برنامه‌های سال جاری پتروشیمی را توسعه شهرک‌های صنعتی دانست و تاکید کرد: به دنبال این هستیم که شرکت‌هایی که اخیرا مجوز گرفته‌اند تکمیل زنجیره ارزش از الزامات کار آنها باشد.

    وی در ادامه درباره مذاکرات با کشورهای خارجی برای جذب سرمایه، تاکید کرد: قبل از سال جدید تفاهمنامه‌ای را با توتال برای سرمایه‌گذاری در صنعت پتروشیمی داشته‌ایم و علاوه بر آن با شش شرکت آلمانی دیگر نیز در حال مذاکره هستیم. شرکت‌های ایتالیایی نیز با هلدینگ‌ها مذاکره می‌کنند.

    شاهدایی افزود: موانع صادرات محصول را باید وزارت صنعت برطرف کند اما ما به عنوان متولی صنایع پتروشیمی با دولت در این زمینه گفت‌وگو خواهیم کرد.

    شاهدایی درباره تضمین‌هایی که شرکت‌های خارجی برای سرمایه‌گذاری در ایران از شرکت‌های پتروشیمی می‌خواهند، تصریح کرد: شرکت ملی صنایع پتروشیمی زمانیکه متولی تمام صنعت پتروشیمی بود ضمانت را برای تامین مالی به سرمایه‌گذاران خارجی می‌داد اما اکنون ما منع قانونی برای این کار داریم و شرکت‌های خصوصی باید خودشان تضمین‌ها را بدهند و تنها به اندازه سهمی که در آنها داریم می‌توانیم تامین مالی را تضمین کنیم.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اما با توجه به اینکه شرکت‌های اروپایی و خارجی خواسته‌شان اطمینان سرمایه‌گذاری در ایران است ممکن است ما به توافقاتی با دولت و با بانک‌ها برسیم تا فرآیند تامین مالی این شرکت‌ها تسهیل شده و اصلاحی در قوانین صورت گیرد.

    مرضیه شاهدایی صبح امروز (دوشنبه، ٢٣ فروردین) در نخستین نشست خبری خود با محوریت «کسب و کار جهانی با نمایشگاه بین المللی ایران پلاست» گفت: هم اکنون مذاکراتی برای حضور یک شرکت بزرگ اروپایی در حال انجام است اما تا کنون به نتیجه نهایی نرسیده است.

    وی با اشاره به حضور هیئت تجاری ایتالیا در تهران گفت: شاید این هیئت مذاکراتی با شرکتهای هلدینگی پتروشیمی درباره توسعه صنایع بالادستی و پایین دستی صنعت پتروشیمی داشته باشند.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران با اشاره به آغاز بکار دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست در ٢٥ فروردین ماه با حضور معاون اول رئیس جمهوری، بیژن زنگنه، وزیر نفت و محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت و معدن و تجارت با شعار کسب و کار جهانی گفت: در این نمایشگاه بیش از 500شرکت خارجی و 400 شرکت ایرانی در فضایی به وسعت ٢٥ هزار مترمربع شرکت می کنند.

    شاهدایی اظهار کرد: در دهمین نمایشگاه بین المللی ایران پلاست، شرکتهایی از ٢٥ کشور دنیا حضور دارند که از این تعداد ١٣ شرکت اروپایی، 10 شرکت آسیایی و ٢ شرکت از آفریقای جنوبی و استرالیا حضور دارند؛ وانگهی در این نمایشگاه 200 نفر از بازرگانان کشورهای بازار هدف صنایع تکمیلی، همچون پاکستان، افغانستان، ترکمنستان، قزاقستان حضور دارند.

    وی افزود: شرکت ملی صنایع پتروشیمی در ساختار جدید خود به عنوان سازمانی توسعه ای به نمایندگی از وزارت نفت ایران کار سیاستگذاری و برنامه ریزی کلان را در این صنعت بر عهده خواهد داشت؛ ضمن آن که این شرکت برای ایجاد زیرساختهای لازم و معرفی سرمایه گذاران و فاینانسورها به شرکتهای پتروشیمی فعالیت می کند.

    شاهدایی درباره انتخاب زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی ایران پلاست با نمایشگاه k آلمان، گفت: با توجه به اینکه شعار این نمایشگاه کسب و کار جهانی است ترجیح دادیم برای حضور حداکثری شرکتهای خارجی، زمان برگزاری دهمین نمایشگاه ایران پلاست را از مهر ماه به فروردین ماه تغییر دهیم تا شرکتهای خارجی بتوانند حضور فعالتری را در این نمایشگاه داشته باشند.

    وی گفت: صنعت پتروشیمی ایران طی سالهای گذشته به دلیل تحریمهای مختلف، نتوانسته به صورت پیوسته در بخشهای مختلف توسعه یابد؛ ایران از نظر توسعه صنعت پتروشیمی با توجه به وجود خوراک نفت و گاز، متخصصان با تجربه، دسترسی به آبهای بین المللی و وجود شرکتها و سازندگان توانمند داخلی از نظر توسعه صنعت پتروشیمی بسیار ظرفیتی فراتر از کشورهای منطقه همچون عربستان دارد.

    وی با اشاره به فعالیتهای حمایتی NPC برای ساخت شهرکهای شیمیایی و صنعتی در مجاورت طرحهای جدید پتروشیمی در کشور گفت: هم اکنون در تلاش هستیم این شهرکهای شیمیایی و صنایع تکمیلی پتروشیمی در استانهای کرمانشاه، کردستان، آذربایجان شرقی و خوزستان ایجاد شود؛ ضمن آنک ه مجوز احداث طرحهای جدید پتروشیمی در کنار ساخت زنجیره تکمیل ارزش در این صنعت به متقاضیان داده می شود.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه طرح‌های پتروشیمی با توجه به پتانسیل‌های هر منطقه و تحت آمایش سرزمین انجام می‌شود، گفت: با توجه به آمایش سرزمینی سعی می‌کنیم که در جاهایی که تجمع صنعت وجود نداشته باشد و همچنین خوراک صنایع پتروشیمی تامین شود این صنایع را راه‌اندازی کنیم.

    به گفته وی، توسعه صنعت پتروشیمی با توجه به امکان تامین انرژی در کنار آب‌های خلیج‌فارس و عمان مناسب می‌تواند باشد.

    وی ادامه داد: توسعه صنایع در ماهشهر و عسلویه نیز جزو برنامه‌های ما است که قرار است در این مناطق مکان‌های مناسبی را برای راه‌اندازی شهرک‌های پتروشیمی در نظر بگیریم. همچنین پروژه پارسیان را نیز شرکت ایمیدرو توسعه خواهد داد و در منطقه جاسک و چابهار نیز بخش خصوصی فعالیت خواهد کرد.

    شاهدایی درباره صنایع میان دستی و اولفینی نیز با اشاره به لزوم تامین خوراک این بخش‌ها، تصریح کرد: مشکل دیگر صنایع میان دستی نبود تکنولوژی به دلیل ورود تحریم‌هاست که نمایشگاه ایران پلاست می‌تواند در ایجاد ارتباط بین شرکت‌های ایرانی و خارجی موثر باشد.

    وی همچنین درباره همکاری هندی‌ها در بخش پتروشیمی تصریح کرد: پروژه اصلی هندی‌ها برای میدان گاز فرزاد است و در چابهار نیز در پروژه‌های پتروشیمی فعالیت خواهند کرد.

    مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: همچنین راه‌اندازی پارس جنوبی توانسته به ما در راه‌اندازی واحدهای جدید پتروشیمی در عسلویه و توسعه واحدهای که داشتیم کمک کند به ویژه که واحد 2 کاویان نیازمند خوراک بوده است و واحد اول آن نیز به دلیل نبود خوراک با نیمی از ظرفیت کار می‌کرد.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۷
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        • خودرو امروز ۶۹۹
        آخرین بروزرسانی ۴۵ دقیقه پیش
        آرشیو