عصر خودرو: پرچمدار جگوار با اینکه سدان لوکس بسیار خوشساختی است و به سبک بریتانیایی، چهره ای دینامیک و کابینی پر زرقوبرق دارد، هرگز در رده سدان های فولسایز لوکس، آنطور که شایسته اش است، دیده نشده. اما به لطف همین کمتر دیده شدن، با گذشت ۷ سال از آغاز عرضه، هنوز هم جذابیت بصری خود را حفظ کرده.
به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» ، جگوار XJ که اواخر سال گذشته برای مدل سال 2016، مورد بازنگری جزئی قرار گرفته، همچون رقبای ژرمن خود، در دو اتاق استاندارد و LWB عرضه می شود که از نظر ابعادی، در هر دو اتاق، چند میلیمتری پهنتر و کشیدهتر از S کلاس استاندارد (SWB) و لانگ (LWB) است. با وجود این ابعاد بزرگ اما طراحی و تناسباتی اسپرتی و جذاب دارد، درست مثل آنچه که یک جگوار باید باشد. در پس این پیکره پویا، گزینه های متعددی برای پیشرانه وجود دارند که همگی متصل به گیربکس 8 سرعته اتومات هستند؛ از 2.0 لیتری توربو 237 اسبی مدل استاندارد تا V8 5.0 لیتری مجهز به سوپرچارجر مدل عملکرد-محور XJR با 543 اسببخار قدرت. اما آنچه که صرف نظر از موتور انتخابی، چالاکی بیشتر به این پرچمدار جگوار می دهد، وزن پایینی است که به لطف بدنه تمام آلومینیومی، در سنگین ترین مدل هم زیر 1.900 کیلوگرم است. با اضافه کردن این عنصر به فرمول ساخت، سدان فولسایز لوکس جگوار در قدرتمندترین مدل یعنی XJR، شتاب 4.6 ثانیه دارد و حداکثر سرعتی که بصورت الکترونیکی، محدود شده به 280 کیلومتر در ساعت. با این توان عملکردی بالا، صدی 16.2 لیتر در شهر و 8.2 لیتر در جاده بنزین سوزاندن، طبیعی است اما ثروتمندان مقتصد می توانند مدل مجهز به موتور V6 3.0 لیتری توربودیزل را انتخاب کنند که با وجود 296 اسببخار قدرت، 700 نیوتنمتر گشتاور و شتاب صفر تا صد 6.2 ثانیه، در شهر صدی 7 لیتر گازوئیل می سوزاند و در جاده، صدی 5.2 لیتر.
کابین مجللی که در فضای 3 متر و 3 سانتیمتری (در اتاق LWB، 3.157 میلیمتری) بین دو محور XJ فرم گرفته، محیطی است پر زرق و برق، پوشش یافته با گستره ای از سطوح چرمی و چوب که بیمحابا با حجم چشمگیری از قاببندی های آلومینیومی براق تزئین شده. البته در دل این تجمل کلاسیک انگلیسی، جگوار مدرنیته را هم خوب در کابین XJ ترکیب کرده. برای مثال، غیر از ساعت آنالوگ خوشساختی که بسیار شیک، در مرکز داشبورد نشسته، عنصر آنالوگ دیگری در این محیط کار نشده و حتی صفحه نشانگر های پشت فرمان هم یک LCD 12 اینچی با وضوح تصویر بالاست که گرافیک و چیدمان نشانگر های آن با توجه به حالت سواری، تغییر می کند. غیر از نشانگر های مرسوم، همچون کیلومترشمار، دورسنج موتور و اطلاعاتی از این دست، وضعیت آب و هوا، اطلاعات و سیستم صوتی و نقشه مکانیاب هم در LCD پشت فرمان به نمایش در می آید. نسل جدید سیستم اطلاعات و سرگرمی جگوار-لندروور، موسوم به InControl Touch Pro با 60 گیگابایت حافظه، پردازشگر چهار هسته ای جدید و یک صفحه نمایش لمسی 8 اینچی، به مراتب کارآمد تر از سیستم تاریخ مصرف گذشته مدل های قبل است و کاربری ساده تری دارد. همچنین باید به جزئیات هوشمندانه ای همچون دکمه های حساس به لمس محفظه داشبورد و چراغ های مطالعه، یا خاص تر از آنها، به سلکتور دنده چرخشی گیربکس اتومات XJ اشاره کرد که به سبکی شیک، هنگام استفاده، از دل کنسول میانی بیرون می زند.
البته لیست گسترده امکانات ایمنی و رفاهی استاندارد و آپشنال XJ 2016 به همین چند قلم ختم نمی شود؛ در کنار امکانات مرسوم این کلاس، چراغ های LED تطبیقپذیر جلو، فرمان برقی، دید 360 درجه از اطراف خودرو، دوربین دید عقب، همیار پارک نیمه اتومات با کنترل کامل فرمان توسط خودرو، کروزکنترل تطبیقپذیر، سامانه تشخیص علائم جاده، اپلیکیشن کنترل خودرو از راه دور با گوشی هوشمند، سیستم سرگرمی سرنشینان عقب با یک جفت تبلت 10.2 اینچی و 100 گیگابایت حافظه اختصاصی و سیستم صوتی 1.300 وات مریدیان ریفرنس با 26 بلندگو نیز بخش دیگری از این لیست را تشکیل می دهند. هرچند برخلاف رقبای آلمانی، XJ فاقد امکاناتی همچون سامانه دید در شب یا سیستم نمایش اطلاعات ضروری بر روی شیشه جلو (هدآپ دیسپلی) است.
در بریتانیا، بالاترین مدل XJ یعنی XJR قیمت پایه ای برابر با 75.070 پوند دارد که به پول خودمان، کمی بیشتر از 371 میلیون تومان می شود.