فونیکسریمکسبهتام

افزایش فروش خودروهای برقی حریف بازار نفت نشد

عصر خودرو- با وجود افزایش فروش خودروهای برقی در چین و ادامه ساخت تاسیسات تولید نیروی بادی و خورشیدی در اروپا، تقاضا برای نفت همچنان قوی مانده و نشان می‌دهد این سوخت برای تمدن مدرن، تا چه حد حیاتی مانده است.

افزایش فروش خودروهای برقی حریف بازار نفت نشد
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۳:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، بانک جهانی حدود یک ماه قبل، پیش‌بینی کرد تقاضا برای نفت خام در سال 2024، به 103 میلیون بشکه در روز خواهد رسید. ممکن است به نظر برسد رشد تقاضا برای نفت آهسته شده، اما این رقم نشان دهنده تداوم تقاضای بالا برای نفت است.

    آژانس بین‌المللی انرژی، در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، اعلام کرد تقاضا در سال 2025، واقعا رشد می‌کند و از 840 هزار بشکه تخمین زده شده در سال جاری، به 1.1 میلیون بشکه در روز در سال آینده افزایش می‌یابد. این آژانس، رشد تقاضا را به افزایش تقاضا برای محصولات پتروشیمی نسبت داد که می‌تواند افت تقاضای بخش حمل و نقل را جبران کند.

    با این حال، حتی تقاضای بخش حمل و نقل به اندازه نرخی که پیش‌بینی شده بود، کاهش نمی‌یابد. چین جایگاه خود را به عنوان بازار شماره یک خودروهای برقی در جهان، تثبیت کرده است و بخش بزرگی از کل فروش خودرو را تشکیل می‌دهد.

    ژوییه سال 2024، اولین ماهی بود که فروش خودروهای سوخت جدید، از فروش خودروهای بنزینی فراتر رفت. چین از ژوییه، مداوم فروش خودروهای برقی را ثبت کرده و سهم این خودروها از فروش خودروهای جدید، به بیش از 50 درصد رسیده است.

    موسسه تحقیقات خودروی برقی Rho Motion، در اوایل ماه میلادی جاری، اعلام کرد بازار چین در نوامبر سال 2024، بار دیگر بهترین رکورد خود را که در اکتبر ثبت شده بود شکست و 1.3 میلیون دستگاه خودروی برقی فروخت که بیش از 50 هزار دستگاه افزایش داشت. با این حال، تقاضا برای نفت خام در بزرگترین بازار خودروهای برقی در جهان، همچنان در حال افزایش است. مطمئنا، نسبت به سطح پساکرونا ضعیف شده است، اما همچنان در مسیر صعودی قرار دارد.

    نمونه بهتری از انعطاف پذیری تقاضا برای نفت در مواجهه با افزایش استفاده از خودروهای برقی وجود دارد. نروژ، کشوری است که بالاترین سرانه مالکیت خودروهای برقی را دارد اما  تقاضای نروژ برای نفت، در نتیجه این امر کاهش نیافته است. طبق گزارش اداره راه‌های عمومی نروژ و فدراسیون راه‌های نروژ، 82.4 درصد از تمام خودروهای سواری جدید که سال گذشته در نروژ فروخته شدند، کاملا برقی بودند که در مقایسه با 79.3 درصد در سال 2022، افزایش داشت.

    بانک «یو بی اس»، در اوایل سال جاری، اعلام کرد این سهم امسال به بیش از 90 درصد رسیده، اما تاثیر آن بر تقاضای نروژ برای نفت، ناچیز بوده است. این بانک می‌گوید شاید نروژی‌ها دو خودرو نگه می‌دارند: یکی احتمالا برقی و برای سفر در مسیرهای کوتاه و دیگری، خودروی بنزینی برای سفر در مسافت‌های طولانی است.

    شرکت تحقیقاتی «ریستاد انرژی» هم به همین نتیجه رسید و در گزارشی در سال 2023، اعلام کرد رشد خودروهای برقی هیچ تاثیر مخربی بر تقاضای بخش حمل و نقل نروژ برای نفت نداشته است.

    با این حال، هنوز پیش‌بینی‌هایی وجود دارد که خودروهای برقی، رشد تقاضا برای نفت را به خصوص در چین، سرکوب می‌کنند. معامله‌گران نفت، این روزها، به دنبال نشانه‌هایی از دورنمای تقاضای چین برای نفت هستند. هفته گذشته، چهار پیش‌بینی‌کننده، به روزنامه به فایننشیال تایمز گفتند: بیش از 50 درصد از کل فروش خودرو در چین در سال 2025، خودروهای برقی خواهند بود. با این حال، چهار نفر هم گفتند فروش خودروهای بنزینی در سال آینده، یک دهم کاهش خواهد یافت که با توجه به آمار امسال، پیش‌بینی جالبی خواهد بود. فروش خودروهای برقی و بنزینی در سال جاری، به میزان 14.4 درصد افزایش داشت.

    همچنین، عامل تغییر تقاضای نفتی هم وجود دارد. سال‌ها، تمرکز همه روی چین بود و با اینکه تقاضای نفتی چین در حال حاضر، ضعیف شده اما هنوز زود است که آن را اوج تقاضای این کشور خواند و یک قدرت آسیایی دیگر در حال تصاحب عنوان بزرگترین متقاضی نفت خام است. این کشور، هند است که امسال، 220 هزار بشکه در روز نفت بیشتری در مقایسه با سال گذشته مصرف کرده است؛ در مقابل، رشد تقاضای چین، فقط 90 هزار بشکه در روز بوده است.

    طبق پیش‌بینی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، تقاضای هند برای نفت در سال 2025، به میزان 330 هزار بشکه در روز رشد خواهد کرد. این آژانس همچنین پیش‌بینی کرد که چین در سال آینده، شاهد رشد بالاتری نسبت به رشد ضعیف‌تر از حد انتظار امسال خواهد بود. با این حال، با رشد 250 هزار بشکه در روز در سال 2025، چین در رشد مصرف، همچنان از هند عقب خواهد ماند. البته با وجود پیش‌بینی‌های برخی موسسات از به اوج رسیدن تقاضای چین برای نفت تحت تاثیر افزایش فروش خودروهای برقی، مصرف نفت چین رو به رشد است.

    بر اساس گزارش اویل پرایس، واقعیت تقاضای نفتی این است که با توجه به تنوع مشتقات نفتی بکار رفته در خودروهای برقی، زیربنای همه چیز از جمله تولید خودروی برقی است. ممکن است رشد تقاضا برای نفت در آینده آهسته شود، اما مدتی طول خواهد کشید که رشد آن آهسته شود.

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط
    پربازدیدترین های ۲ روز گذشته
      پربازدیدترین های هفته
        دکه مطبوعات
        • خودرو امروز ۷۰۸
        • خودرو امروز ۷۰۷
        • خودرو امروز ۷۰۶
        • خودرو امروز ۷۰۵
        • خودرو امروز ۷۰۴
        • خودرو امروز ۷۰۳
        • خودرو امروز ۷۰۲
        • خودرو امروز ۷۰۱
        • خودرو امروز ۷۰۰
        آخرین بروزرسانی ۱۹ ساعت پیش
        آرشیو