رشد ۵ درصدی ناوگان حمل و نقل عمومی و کم رغبتی مسافران به آن

ناوگان حمل و نقل عمومی مسافری کشور با وجود رشد پنج درصدی، شاهد رشد منفی رغبت مسافران به استفاده از این ناوگان برای جابجایی است.

به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا ، براساس اخرین آمار سازمان راهداری و حمل نقل جاده ای تا پایان سال گذشته در مجموع ۱۶ هزار دستگاه اتوبوس، ۲۸ هزار دستگاه مینی بوس و ۳۹ هزار دستگاه سواری کرایه در کشور با کارت هوشمند فعالیت می کنند.
معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای گفت: با وجود رشد ۵ درصدی ناوگان حمل و نقل عمومی مسافری، هر سال شاهد رشد منفی جابجایی مسافر در سطح کشور هستیم.
نیما شهرزاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: در حالی که عرضه ناوگان حمل ونقل جاده ای رو به رشد است، اما تقاضا برای سفر با این ناوگان هرسال روند نزولی دارد.
وی اظهارداشت: در سال ۸۵ در مجموع ۲۲۴ میلیون مسافر با ناوگان حمل و نقل جاده ای عمومی در کشور جابجا شدند و ددر این سال ۱۶ میلیون و ۴۸۴ هزار سفر انجام شد.
وی بیان کرد: در سال ۹۳ با این ناوگان ۱۹۰ میلیون مسافر جابجا شدند و ۱۶ میلیون و ۸۷۱ هزار سفر انجام شد، اما در سال ۹۴ در مجموع ۱۷۹ میلیون مسافر در کشور با ناوگان عمومی جاده ای جابجا و ۱۶ میلیون و ۵۸ هزار سفر در کشور انجام شد.
شهرزاد اظهارداشت: آمارها نشان می دهد که در سال ۹۵ حدود ۱۶۷ میلیون مسافر با ناوگان حمل ونقل عمومی جاده ای سفر کردند و در مجموع ۱۵ میلیون و ۱۶۰ هزار سفر در کشور به ثبت رسید.
معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری وحمل و نقل جاده ای با بیان این که در پایان سال گذشته در مجموع ۱۶ هزار اتوبوس ، ۲۸ هزار دستگاه مینی بوس و ۳۹ هزار دستگاه سواری کرایه در کشور دارای کارت هوشمند بودند، افزود: این در حالی است که از ۱۶ هزار اتوبوس در کشور ۱۴ هزار و ۵۰۰ دستگاه با عمر متوسط ۹.۷۴ سال، پارسال در سطح کشور تردد کردند.
این مقام مسئول در سازمان راهداری افزود: از ۲۸ هزار مینی بوس در کشور در سال گذشته ۲۰ هزار و ۵۰۰ دستگاه با عمر متوسط ۲۳.۷۲ سال در کشور فعال بودند و ۳۹ هزار سواری کرایه با عمر متوسط ۸.۸۵ در مجموع ۲۶ هزار و ۷۰۰ خودرو در سطح کشور نسبت به جابجایی مسافر اقدام کردند.
معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری وحمل و نقل جاده ای تصریح کرد: آمارها نشان می دهد که همواره استفاده از ناوگان حمل ونقل جاده ای عمومی روند نزولی داشته و مردم به استفاه از این ناوگان رغبت کمتری دارند و در این بخش حمل مسافر رشد منفی دارد.
شهرزاد با اشاره به دلایل این رشد منفی یادآورشد: در سال ۹۱ و ۹۲ قیمت اتوبوس، مینی بوس و سواری ۲ تا ۳ برابر شد اما نرخ کرایه ها افزایش نیافت.
معاون دفتر حمل و نقل مسافر سازمان راهداری وحمل و نقل جاده ای اظهارداشت: از طرفی ما سعی کردیم ۷۰ تا ۸۰ درصد قیمت خودرو را بانک ها تسهیلات پرداخت کنند، اما هم اکنون برای هر اتوبوس که ۸۵۰ میلیون تومان قیمت دارد، بانک ها ۳۵۰ میلیون تومان با نرخ ۱۰ درصد تسهیلات پرداخت می کنند.
به گفته وی، هرچند که تولید مینی بوس کم شده اما سازمان راهداری برای خرید مینی بوس بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۴ و ۶ درصد در نظر گرفته و برای خرید هر دستگاه کامیون نیز بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون تومان تسهیلات با نرخ ۹ درصدی به خریداران اختصاص می یابد.
شهرزاد افزود: برای خرید خودروهای سواری کرایه هم اکنون بیش از ۴ هزار نفر در نوبت هستند که ۲ هزار نفر برای دریافت تسهیلات با نرخ ۶ درصد با ۸۰ درصد قیمت خودرو به بانک ها معرفی شده و ۲ هزار نفر نیز در صف انتظار هستند.
به گزارش ایرنا، طرح توسعه و نوسازی ناوگان حمل‌ونقل جاده ای عمومی مسافری و فرایند و شرایط واگذاری آن به متقاضیان از سوی معاونت حمل‌ و نقل سازمان راهداری و حمل‌ و نقل جاده‌ای ابلاغ شده و هم اکنون برای خرید یک دستگاه اتوبوس ۳۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی به متقاضیان پرداخت می شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.