اولین خودروی هیدروژنی مسابقه اتومبیل رانی داکار در سال ۲۰۲۴ به میدان می آید

ظرف یک دهه آینده دوره گذار از سوخت های فسیلی به پیل های سوختیِ مخصوص خودروهای هیدروژنی سپری خواهد شد.

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از سایپانیوز، در حالی که اکثر خودروسازان مطرح دنیا سکان مجموعه خود را به سمت خودروهای برقی گرفته اند، عده ای از خودروسازان هم اصرار دارند که ثابت کنند پیل سوختی و سوخت هیدروژنی هم منبع قدرت پایدار تجدیدپذیر و جایگزین مناسبی برای سوخت های فسیلی است.

یکی از این خودروسازان GCK‌ یا Green Corp Konnection‌ است که خودروهای ورزشی مخصوص اتومبیل رانی می سازد و حالا خود را برای تولید خودروی مسابقه ای هیدروژنی برای شرکت در داکار ۲۰۲۴ آماده می کند.

تیم مسابقه ای «جی سی کا»، تا پیش از این با نام «رالی کراس جهانی» شناخته می شد، حالا نزدیک به چهار سال پیش رو دارد تا به این هدف برسد. البته باید تمرکز روی یک خودروی برقی با باتری باشد تا امکان گذار به پیل سوختی هیدروژنی فراهم آید. خودروی برقی جی سی کا به نام e-BLAST ۱ روی شاسی پژو ۳۰۰۸ که در سال ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ در مسابقات اتومبیل رانی داکار برنده شد مجهز به باتری ۱۵۰ کیلووات بود. این تیم در مسابقه ماه ژانویه ۲۰۲۱ شرکت نخواهد کرد اما در رویداد آفرود دیگری شرکت خواهد جست.

جی سی کا موتوراسپورت باید در ژانویه ۲۰۲۲ خودروی هیدروژنی خود را معرفی کند تا بتواند در مسابقه ۲۰۲۳-۲۰۲۴‌ شرکت کند. به احتمال زیاد در سال ۲۰۲۴ دو تیم به مسابقه معرفی خواهد کرد و برای متقاضیان فناوری سبز تجاری شده هم در اختیار می گذارد و این نشان می دهد که جی سی کا موتوراسپورت در افق آینده خود کاهش آثار مخرب محیط زیست را دیده است.

از حالا خیلی زود است که بتوان در مورد جزئیات این خودروی هیدروژنی اظهار نظر کرد ولی می توان گفت در صورت تحقق این هدف، این اولین خودروی هیدروژنی است که در مسابقات اتومبیل رانی شرکت می کند.

سازمان ورزشی آموری یا ASO‌ مخفف Amaury Sport Organization‌ هم گفته است که تا ۱۰ سال آینده فناوری های هیدروژنی در مسابقات داکار رایج و متداول خواهد شد. تا سال ۲۰۳۰ قرار است همه خودروهای شرکت کننده در رقابت با سوخت هیدروژن به حرکت درآیند. در این صورت تیم ها باید تا سال ۲۰۲۶ بتوانند خودروی هیدروژنی معرفی کنند.

معنی این هدفگذاری این است که مسابقات اتومبیل رانی داکار با سرعت کم اما با اطمینان زیاد به سمت هیدروژنی شدن پیش می رود. سال ۲۰۲۶ سال دوره گذار از سوخت های بنزینی به هیدروژنی خواهد بود.

یک کنفرانس مطبوعاتی در ۱۱ ژانویه سال ۲۰۲۱ برگزار می شود و در آن نشست مطبوعاتی این هدفگذاری ها با جزئیات بیشتر رسماً اعلام می شود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

پس از بررسی تحریریه منتشر می‌شود.