فونیکسریمکسبهتام

رصد بازار خودرو؛

افت ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی در بازار

عصر خودرو- بررسی‌ها از بازار خودروی پایتخت در روز جاری (دوشنبه، ۲۹ شهریورماه) حاکی از کاهش پنج تا ۱۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی از زمان مطرح شدن احتمال آزاد شدن واردات خودرو تاکنون است.

افت ۵ تا ۱۰ درصدی قیمت خودروهای خارجی در بازار
نسخه قابل چاپ
دوشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۶:۵۴:۰۰

    به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، چهارشنبه هفته گذشته (24 شهریورماه) نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی با اصلاحات کمیسیون صنایع و معادن در ماده 4 طرح ساماندهی صنعت خودرو درباره واردات خودرو به منظور تامین نظر شورای نگهبان موافقت کردند.

    در ماده 4 طرح ساماندهی خودرو آمده است: هر شخص حقیقی یا حقوقی می‌تواند به‌ازای صادرات خودرو یا قطعات خودرو یا سایر کالاها و یا خدمات مرتبط با انواع صنایع نیرو محرکه یا از طریق واردات بدون انتقال ارز نسبت به واردات خودرو تمام برقی یا دو نیرویی (هیبریدی) یا واردات خودروی بنزینی یا گازسوز با بر چسب انرژی ب (B) و بالاتر یا دارای شاخص ایمنی سه‌ستاره و بالاتر بر اساس گواهی‌های استاندارد معتبر، معادل ارزش صادراتی خود اقدام کند.

    بر اساس تبصره یک واردات موضوع این ماده، نباید هیچ تعهد ارزی جدیدی برای کشور ایجاد کند.

    این طرح اگرچه تازه به شورای نگهبان ارسال شده و برخی نیز درخصوص مخالفت مجمع تشخیص مصلحت نظام با واردات خودرو در روزهای اخیر اظهارنظر کرده‌اند، اما همین گمانه‌زنی‌ها و شایعات نیز بر بازار تاثیرگذار شده و نخستین اثر خود را با راکد شدن هرچه بیشتر بازار نشان داده است.

    در این زمینه، «کوروش طواحن» نمایشگاه‌دار در شمال تهران می‌گوید: این صحبت‌ها بی‌تاثیر نبوده و به رکود بیشتر در بازار انجامیده است.

    وی گفت: اکنون خریداری در بازار وجود ندارد و اگر هم کسی فروشنده باشد، مجبور است خودروی خود را کمتر از آن قیمت‌هایی که در سایت‌ها مشاهده می‌شود به فروش برساند.

    این نمایشگاه‌دار خودروهای خارجی بیان‌داشت: اکنون خریداران دست نگه‌داشتند تا نتیجه کار و مشخص شدن وضعیت واردات خودروها را شاهد باشند و اینکه بالاخره شاهد حضور خودروهای مدل 2020 و 2021 در سطح جاده‌ها و خیابان‌ها خواهیم بود یا خیر؟

    وی، تاثیر همین مباحث را افت دست‌کم پنج تا 10 درصدی قیمت خودروهای خارجی عنوان کرد و گفت:‌ به‌طور مثال بی ام. و 730 که پیش از این حدود 6 میلیارد تومان قیمت داشت، این روزها فروشندگان حاضرند تا 300 میلیون تومان زیر قیمت آن را به فروش برسانند.

    بر اساس این گزارش، امروز در فضای مجازی و سایت‌های خودرویی هر دستگاه سانتافه (شاسی بلند هیوندایی کره‌جنوبی) مدل 2017 با کارکرد 10 هزار کیلومتر 2.1 میلیارد تومان و همین مدل با کارکرد 64‌هزار کیلومتر یک میلیارد و 790 میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

    همچنین هر دستگاه تیگوان (شاسی بلند شرکت فولکس‌واگن آلمان) با مدل 2018 صفر کیلومتر 3.2 میلیارد تومان، با 30 هزار کیلومتر کارکرد 2 میلیارد و 550 میلیون تومان و با کارکرد 50 هزار کیلومتر 2.2 میلیارد تومان قیمت خورده است.

    رنو تالیسمان فرانسوی نیز 2 میلیارد و 170 میلیون تومان در مدل 2018 صفر کیلومتر و یک میلیارد و 380 میلیون تومان در مدل 2017 با 30 هزار کیلومتر قیمت‌گذاری شده است.

    با این حال، «اسد کرمی» نایب‌رییس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران در این زمینه گفت: باوجود مطرح شدن موضوع واردات خودرو در هفته‌های گذشته، تاکنون بازار زیاد دستخوش تغییر قیمت نشده است.

    وی بیان‌داشت: به نظر می‌رسد با توجه به صحبت‌های ضد و نقیضی که از گوشه و کنار از سوی مسوولان شنیده می‌شود،  در مجموع «بازار در حالت انتظار به سر می‌برد» که در نهایت چه اتفاق خواهد افتاد؟

    کرمی معتقد است: آزادسازی واردات آن‌طور که از سوی مجلس تبیین شده، شاید در درازمدت بر قیمت‌ها تاثیرگذار شود.

    برخی دیگر از کارشناسان بازار نیز می‌گویند: با شرایطی که در طرح ساماندهی صنعت خودرو و به‌ویژه واردات خودرو در قبال صادرات خودرو، قطعه و نیرومحرکه اعلام شده، کمتر شخص حقیقی یا حقوقی قادر به واردات خودروی خارجی است و حتی آماری که از صادرات خودروهای داخلی به کشورهای همسایه و دیگر کشورها در سامانه کدال موجود است (حدود 500 خودرو در پنج ماهه امسال) بسیار اندک است.

    آنان تصریح کردند: حتی افرادی که ارز در خارج از کشور دارند، باید خاک این کار را خورده باشند تا بتوانند خودرو وارد کنند، این در حالی است که تعداد چنین افرادی نیز انگشت‌شمار است.

    به گفته یکی از فعالان بازار، در گذشته حتی می‌توانستیم از کشورهای اطراف و به‌ویژه از دبی به صورت نقدی خرید کنیم و خودرو بیاوریم، اما امروز حتی شرایط از سوی فروشندگان خارجی نیز دشوار شده و حتما باید پول از حساب شخصی خریدار به حساب فروشندگان برود، در حالی که در گذشته این‌طور نبود.

    بر اساس این گزارش، در بازار خودروهای و در گروه سایپا نیز، امروز هر دستگاه پراید 111 صفر کیلومتر مدل 99 حدود 151 میلیون تومان، تیبا صندوق‌دار 140 میلیون تومان، تیبا هاچ‌بک 142 تا 157 میلیون تومان، ساینا 156 میلیون تومان، کوئیک دنده‌ای 156 تا 160 میلیون تومان و کوئیک اتوماتیک پلاس 230 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

    در گروه ایران‌خودرو، هر دستگاه پژو 206 تیپ 2 حدود 232 تا 245 میلیون تومان، پژو 206 تیپ 5 بین 290 تا 297 میلیون تومان، پژو 206 صندوق‌دار 285 میلیون تومان، پژو 405 اس. ال. ایکس 245 تا 259 میلیون تومان، پژو پارس ساده 255 تا 270 میلیون تومان، پو پارس دوگانه‌سوز 275 تا 290 میلیون تومان، پژو پارس ال. ایکس 285 تا 300 میلیون تومان، پژو پارس اتوماتیک 355 میلیون تومان، پژو 207 دنده‌ای بین 310 تا 340 میلیون تومان، پژو 207 اتوماتیک 400 تا 430 میلیون تومان، دنا پلاس توربوشارژ اتوماتیک 440 تا 457 میلیون تومان و تارا دنده‌ای 460 میلیون تومان ارزش‌گذاری شد.

    در دسته مونتاژی‌ها نیز هر دستگاه جک اس3 کرمان‌موتور 500 تا 510 میلیون تومان، جک اس5 حدود 750 میلیون تومان، هایما اس7 ایران‌خودرو 807 میلیون تومان در رنگ سفید و 833 میلیون تومان در رنگ مشکی و سیتروئن سی3 شرکت سایپا در مدل 97 و صفر کیلومتر بین 830 تا 900 میلیون تومان قیمت‌گذاری شد.

     

    برچسب ها
    کرمان موتوراکستریم
    مطالب مرتبط