به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، رویکردهای کنونی در جراحی جمجمه دردآورند و از یک مته دستی جهت بازکردن دریچههای ظریف موجود در این بخش از سر استفاده میشود.
محققان دانشگاه یوتا اعلام کردهاند که با ساخت یک مته رباتیک روش کارآمدتری برای انجام این عمل ارائه دادهاند. این مته ابداعی قادر است چندین ساعت از مدت زمان عمل جراحی بکاهد و خطر عفونت را کاهش دهد.
ضرورت نیاز به دقت بالا در عمل جراحی جمجمه به دلیل ساختارهای به شدت حساس موجود در سر انسان است. اعصاب، رگها و شریانهای اصلی همگی محلهایی هستند که دسترسی جراحان به آنها دشوار بوده و مجبورند استخوان جمجمه را سوراخ کنند. چنین فرآیندی ممکن است دو ساعت زمان ببرد.
گروه مهندسی مکانیک دانشگاه یوتا مته خودکاری ارائه داده که با رایانه هدایت میشود و بخشهای مکانیکی خودرو الهامبخش این دانشمندان بوده است.
مته ابداعی مجهز به نرمافزار هدفمندی است که از دادههای استخوان استفاده میکند. این دادهها از گرفتن سیتیاسکن برای شناسایی ساختارهای ضعیفی به دست میآیند که جراحان حین عمل باید از آنها اجتناب کنند.
پس از دریافت دادهها، جراحان میتوانند مسیری ایمن را ترسیم کرده و مته را برای دنبال کردن این مسیر و مشخصکردن موانع ایمنی موجود در فاصله یک میلیمتری ساختار حساس برنامهنویسی کنند. در روشهای معمولی، مته دستی همزمان بخش مهمی از استخوان را از بین میبرد.
آزمایشهای انجامشده بر روی فناوری ابداعی موفقیتآمیز گزارش شدهاند و جراحان مدعی هستند میتوان از آن در فرآیندهای مختلف عمل جراحی استفاده کرد.
آنها در حال مطالعه امکان بازاریابی کردن مته جدید هستند و جزئیات آن را در Neurosurgical Focus منتشر کردند.