به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، محمدرضا فیاضبخش، مدیرعامل این شرکت دانشبنیان با بیان این که ما به کمک دانش فنی بومی متخصصان، توانستهایم بخش قابل توجهی از ایرادهای نمونههای خارجی را در نمونه ایرانساخت «سامانه حفاظتی ماهوارهای خودرو» برطرف کنیم، درباره این سامانه حفاظتی گفت: سیستم حفاظتی خودرو با استفاده از ماهواره و تلفن همراه، بر روی تمامی خودروها نصب میشود. این سامانه با استفاده از ماهوارههای مکاننما، سیگنالهای موبایلی بدون نیاز به بستر اینترنت، ردیابی، رهگیری، کنترل و اطلاع دقیق از شرایط خودرو را ممکن میکند.
وی افزود: تلفیق فناوری موبایل و سیستمهای امنیتی و حفاظتی خودرو منجر به شکلگیری ایده این سامانه شد و با استفاده از فناوری بومی، نمونه ایرانساخت این دستگاه در کشور به تولید انبوه رسیده است.
به گفته این فعال فناور، این سامانه با تعداد زنگهای موبایل، امکان کنترل بخشهای گوناگون ماشین را در اختیار کاربر قرار میدهد. به طور مثال بعد از تماس و یک بوق، خودرو قفل میشود یا با دو بوق تلفن، خودرو خاموش میشود. هنگامیکه پیامک یا اینترنت در دسترس نباشد، این سامانه میتواند با تماس تلفنی، عملکرد خودرو در بخشهای مختلفی که مورد نیاز مالک باشد، کارآمدی خود را به نمایش بگذارد.
کارآمدی نسبت به نمونههای خارجی
فیاض بخش با بیان اینکه این سامانه از مزیتهایی نسبت به نمونههای مشابه خارجی و داخلی بهره میبرد، عنوان کرد: قیمت مقرون بهصرفه، دسترسی راحتتر، امکان کنترل بر قسمتهای مختلف، بی نیازی از اینترنت و عاری بودن از مشکلات ناشی از قطع آن برخی از ویژگیهای این سامانه حفاظتی به شمار میرود. دقت بالای این دستگاه متکی بر بهکارگیری سامانههای رهگیری ماهوارهای و موبایلی است.
این فعال فناور با اشاره به سازگاری سامانه یادشده با ناوگانهای حمل و نقلی امنیتی و حفاظتی علاوه بر خودروهای عادی، افزود: با توجه به اینکه سیستم حفاظتی ماهوارهای، مستقل از بستر اینترنت عمل میکند، گریبانگیر مشکلات و حفرههای امنیتی بستر اینترنت مانند قطعی یا نفوذهای امنیتی نیست. بنابراین گزینه مناسبی برای تجهیز و رهگیری خودروهای انتظامی، امنیتی و تمامی خودروهایی به شمار میرود که باید اطلاعات مکانیشان بر یک بستر امن حفاظت شود. این سیستم همچنین با تکیه بر کدنویسی و نرمافزار بومی شده، از سطح امنیتی و حفاظتی بالایی برخوردار است.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، نمونههای خارجی و اغلب چینی با مشکلات و کاستیهای متعددی دست و پنجه نرم میکنند که سعی شد در این دستگاه، علاوه بر حل مشکلات نمونههای پیشین، قابلیتهای تازهای اضافه شود.
فیاضبخش یکی از ویژگیهای این سامانه را اعمال محدودیت و ارائه گزارش و کنترل دقیق از سرعت خودرو برشمرد و گفت: تصور کنید خودروی شما در اختیار فرد دیگری باشد و قصد دارید محدودیت سرعتی مشخص را روی خودرو اعمال کنید. این سامانه میتواند ضمن کنترل شرایط خودرو، گزارش دقیق و لحظهای از سرعت خودرو در حال حرکت ارائه کند.
وی افزود: همچنین این سامانه میتواند وضعیت تغییر سکون خودرو را به طور دقیق در اختیار راننده بگذارد. با استفاده از اطلاعات 35 ماهواره، شعاعی 72 متری برای خودروی ساکن تعریف میکند و در صورتی که خودرو جابهجا شد، فارغ از روشن یا خاموش بودن خودرو این وضعیت را به آگاهی مالک آن میرساند.
این فعال فناور، همچنین عملکرد و دقت این سامانه را با بهره گرفتن از سامانههای رهیاب ماهوارهای، منحصر به فرد دانست و گفت: قیمت سامانه یادشده نسبت به نمونههای مشابه خارجی به مراتب کمتر است و با عددی کمتر از یکسوم نمونه خارجی به مشتری عرضه میشود.
به گفته مدیرعامل این شرکت دانشبنیان، با اندک تغییرات سخت افزاری این دستگاه، میتواند در حوزه نظامی هم به کار بسته شود. این دستگاه، قابلیت تبدیل شدن به دستگاهی برای کنترل موشکهای دوربرد و قابل کنترل از هر نقطه در جهان است، همچنین کنترل ناوهای جنگی و یا غیر جنگی، زیردریاییها و همچنین ساخت بمبهای ماهوارهای متحرک با قابلیت کنترل از تمام نقاط دنیا را داراست.
بر اساس اعلام روابط عمومی معاونت علمی، این شرکت دانشبنیان برای طراحی و ساخت این سامانه و تبدیل آن به یک محصول تجاری قابل عرضه به بازار، دانش فنی متخصصان حداقل 5 نفر از متخصصان حوزههای، برق، الکترونیک و مخابرات را به کار گرفته است و سالانه با فروش میانگین 5 میلیارد ریال داخلی یک پای رقابتی این نوع محصول در بازار به شمار میرود.