به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از اقتصادنیوز؛ روند کاهشی قیمت خودرو از ابتدای هفته جاری آغاز شد و بسیاری از خودروها در این روزها طعم ورود به شیب نزولی قیمتها را چشیده اند؛ اما به گفته برخی از فعالان بازار خودرو علاوه بر کاهشی بودن بازار خودرو در برخی از خودروها این روزها شاهد نوسان در بازار نیز بودهایم، بهطوریکه قیمت برخی از خودروها به صورت مارپیچ در حال تغییر است. رصد بازار نشان دهنده آن است که در میان خودروهای داخلی مزدا3 با کاهش 150 میلیون تومانی بیشترین کاهش قیمت را در این روزها ثبت کرده است. اما در میان خودروهای پرتیراژ نیز پراید افت حدود 7 میلیون تومانی، پژو 207 دندهای افت 23 میلیونی و پژو 206 تیپ دو نیز افت 24 میلیون تومانی داشته اند.
دلیل اول کاهشی شدن
اما چه دلایلی باعث شد تا بازار شکل نزولی به خود گیرد؟ در این خصوص فعالان بازار خودروبه پنج عامل در این زمینه اشاره می کنند. به اعتقاد فعالان بازار خودرو تغییر انتظارات تورمی در بازار خودرو یکی از دلایل کاهشی شدن بازار خودرو است؛ چرا که تصورات بر این بود که نااطمینانی و تلاطم در بازار رو به افزایش است و به همین دلیل بازار شکل صعودی به خود گرفته بود، اما به دلایل مختلف این تصورات تعدیل شده و این امر به صورت مستقیم بازار خودرو را تحت تاثیر قرار داده است.
دلار عامل دوم
اما در دومین عامل پای دلار در میان است، عاملی که میتوان آن را به کاهشی شدن بازار خودرو نسبت داد به گفته فعالان بازار خودرو خبر آزادسازی بخشی از منابع در عراق موجب محافظه کاری مشتریان بازار خودرو شده است. کاهش قیمت دلار موجب شده تا تقاضایی که تا هفته پیش در بازار صعودی بوده به سرعت شکل نزولی به خود بگیرد. به گفته فعالان بازار خودرو علاوه بر کاهش قیمت این روزها شاهد تغییر روند عرضه و تقاضا نیز بوده ایم، بطوریکه خودرو در بازار موجود است، اما خریداران برای خرید دست نگه داشتهاند.
سومین عامل
از سوی دیگر تحولات سیاست خارجی موجب شده تا بازار خودر را نیز همانند سایر بازارهای دیگر نگاهی به اتفاقات خارج از مرزها داشته باشند، تصور معامله گران بازار خودرو این است که تا 13 آبان و مشخص شدن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دست نگه دارند چرا که در صورت شکست دونالد ترامپ در انتخابات امکان تعدیل فشار به ایران در آینده وجود خواهد داشت و این به معنی کاهش انتظارات تورمی است.
افزایش نرخ بهره
افزایش نرخ بهره یکی دیگر از دلایلی است که فعالان بازار خودرو کاهشی شدن بازار را به آن نسبت می دهند، به اعتقاد فعالان بازار خودرو با افزایش نرخ بهره بانکی مسیر نقدینگی از بازارهای دارایی به سمت بازار پول کانالیزه خواهد شد که این امر موجب می شود تا برخی از معامله گران در سرمایهگذاری در بازار دارایی دچار تعلل شوند.
پنجمین عامل
این نکته را نیز باید مدنظر قرار داد که در حال حاضر شاهد همراهی بازار خودرو با سایر بازارها نیز هستیم، بطوریکه اخیرا بازارهای دیگر از جمله ارز، طلا وبورس با ریزش روبرو بوده اند که این امر بر بازار خودرو هم تاثیر گذار بوده است، بطوریکه فعالان بازار خودرو تلاش می کنند تا خود را با این شرایط تطبیق دهند؛ چرا که جدا شدن از سایر بازار ها میتواند معاملهگران خودرو را دچار زیان جدی کند. از سوی دیگر در این همراهی شاهد سقفگذاری در بازار خودرو نیز خواهیم بود.