به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از فارس، کاربران سامانه «فارس من» با ثبت سوژه ای با عنوان «افزایش چند باره قیمت محصولات سایپا» اعلام کردند که سایپا در طول یک ماه گذشته دوبار افزایش قیمت محصولات داشته است. چنانچه خودروسازان طبق ابلاغیه شورای رقابت هر سه ماه یک بار امکان درخواست افزایش قیمت را دارند، اما این افزایش قیمت در طول دو مرحله و طی دو ماه رخ داده و افزایش 50 درصدی را در بعضی محصولات این خودروساز به همراه داشته است.
در بررسی این موضوع باید به افزایش قیمت تیبا 2 رینگ فولادی از 60 میلیون و 620 هزار تومان در خرداد امسال به 77 میلیون و 800 هزار تومان از سوی سایپا اشاره کنیم. همچنین قیمت تیبا 2 پلاس از 75 میلیون و 600 هزار تومان به 90 میلیون و 800 هزار تومان رسیده است. در عین حال، قیمت ساینا رینگ فولادی نیز از 61 میلیون و 240 هزار تومان به 76 میلیون و 200 هزار تومان افزایش یافته و قیمت ساینا آپشنال از 78 میلیون تومان به 91 میلیون و 200 هزار تومان رسیده است.
در مورد کوئیک معمولی نیز باید بگوییم که قیمت این خودرو از 79 میلیون و 400 هزار تومان به 94 میلیون و 400 هزار تومان رسیده و قیمت وانت 151 معمولی نیز از 48 میلیون و 540 هزار تومان به 65 میلیون و 400 هزار تومان افزایش یافته است.
* پراید 78 میلیونی خریدار ندارد
بررسی بازار خودرو نشان میدهد امروز قیمت هر دستگاه سایپا 131 در بازار به 78 میلیون تومان رسیده و در عین حال سایپا 111 با قیمت 88.5 میلیون تومان و هر دستگاه سایپا 151 نیز با همین قیمت در بازار عرضه میشوند. همچنین قیمت تیبا صندوق دار در بازار 91 میلیون تومان، تیبا 2 حدود 100 میلیون تومان و کوئیک 115 میلیون تومان است.
در مورد محصولات ایران خودرو نیز میتوان به قیمت 162میلیون تومانی پژو پارس و قیمت 131 میلیون تومانی پژو 405 اشاره کرد. قیمت سمند LX نیز در بازار به 138 میلیون تومان رسیده و هر دستگاه پژو 206 تیپ 5 با قیمت 188 میلیون تومان به مشتریان عرضه میشود. قیمت پژو 206 صندوق دار نیز در بازار به 180 میلیون تومان رسیده و هر دستگاه پژو 206 تیپ 2 با قیمت 155 میلیون تومان عرضه میشود.
در مورد پژو 207 دندهای نیز باید به قیمت 226 میلیون تومانی این خودرو در بازار اشاره کنیم، در عین حال هر دستگاه پژو 207 اتوماتیک نیز با قیمت 290 میلیون تومان عرضه میشود. قیمت رانا در بازار به 151 میلیون تومان رسیده و پژو 2008 با قیمت 675 میلیون تومان عرضه میشود. قیمت هایما نیز در بازار به 530 میلیون تومان، جک S5 به 520 میلیون تومان و سراتو به 560 میلیون تومان رسیده است. قیمت ساندرو استپوی نیز در بازار به 360 میلیون تومان است.
* تاثیرپذیری بازار خودرو از نوسانات ارزی
سعید مؤتمنی، رئیس اتحادیه فروشندگان اتومبیل در مورد نوسان قیمت ها در بازار خودرو به خبرنگار فارس گفت: تغییر قیمت خودرو در بازار با نوسانات ارزی مرتبط است زیرا در حال حاضر خودرو به کالایی سرمایهای تبدیل شده و کوچکترین نوسان در نرخ ارز باعث تغییر قیمت خودرو در بازار میشود.
وی ادامه داد: فروشندگان، خودروی خود را بر اساس نرخ ارز قیمتگذاری میکنند و طی روزهای گذشته که بازار ارز صعودی بود شاهد رشد قیمت خودرو در بازار هم بودیم. هر چند از دیروز تا امروز که قیمت دلار از 25 هزار تومان به 23 هزار تومان رسیده، قیمتها در بازار خودرو نیز کمی کاهش داشته است.
وی تصریح کرد:در شرایط فعلی تعداد فروشندگان خودرو در بازار زیاد است ولی خریداران فعلاً دست نگه داشتهاند تا قیمتها پایینتر بیاید.
* نیاز بازار خودرو؛ ماهانه 90 هزار دستگاه
علی مرداسی، یکی دیگر از فعالان بازار خودرو در این مورد به خبرنگار فارس گفت: کاهش تولید خودرو طی سالهای گذشته باعث افزایش تقاضا شده و این کالا را از یک کالای مصرفی به کالایی سرمایهای تبدیل کرده است. به همین دلیل مردم برای حفظ ارزش پول خود نسبت به خرید خودرو اقدام میکنند.
وی تأکید کرد: اگر عرضه خودرو افزایش یابد قیمت خودرو در بازار نیز واقعی خواهد شد اما در حال حاضر قیمت را افرادی تعیین میکنند که این کالا را در اختیار دارند.
وی ادامه داد: قیمت پراید طی روزهای گذشته تا 91 میلیون تومان نیز بالا رفت اما حالا به 78 میلیون تومان رسیده است. در واقع با کاهش قیمت دلار، قیمت خودرو نیز تغییر میکند در حالی که قیمت خودرو نباید ارتباطی با نرخ دلار داشته باشد.
وی افزود: حداقل در هر ماه باید 90 هزار دستگاه خودرو وارد بازار شود به طوری که هر سه ماه حداقل 300 هزار دستگاه خودرو در بازار عرضه شود تا فاصله قیمتی بین کارخانه و بازار کم کم برطرف شود.
وی ادامه داد: کشور سالانه به یک میلیون و 400 هزار دستگاه خودرو نیاز دارد در حالی که میزان عرضه در سالهای قبل حدود 800 هزار دستگاه بوده و همین مسأله اختلاف قیمت و واسطهگری را تقویت کرده است.
* رشد 40 میلیونی قیمت پژو 206 در 2 ماه
ایرج نامدار از جمله متقاضیان خرید خودرو از بازار است که ضمن انتقاد از نابسامانی بازار خودرو می گوید: مسئولان دو ماه پیش وعده هایی را برای کنترل بازار خودرو دادند و از مردم خواستند تا فعلا برای خرید دست نگه دارند و خودرویی نخرند.
وی ادامه داد: در آن زمان قیمت پژو 206 تیپ 2 حدود 118 میلیون تومان بود و من قصد خرید داشتم اما به امید کاهش قیمت ها دست نگه داشتم. حالا که برای خرید به بازار مراجعه کرده ام قیمت این خودرو به حدود 160 میلیون تومان رسیده است.
متقاضیان خرید خودرو در حالی همچنان مات و مبهوت قیمت های نجومی کارخانه و بازار هستند که مسئولان وزارت صنعت دو ماه پیش با وعده هایی مبنی بر کاهشی شدن قیمت خودروها، از مردم می خواستند تا برای خرید دست نگه دارند.
امیر جعفرپور، معاون دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت اردیبهشت امسال گفته بود: اولین توصیهام به مردم این است که فعلاً از بازار، خودرو خریداری نکنند تا قیمتها براساس مصوبات ستاد تنظیم بازار و سازمان حمایت نهایی شود.
وی گفته بود: وزارت صمت با تمام قوا در حال پیگیری قیمت خودرو است تا آنچه مردم خواهان آن هستند اتفاق بیفتد، در این میان از خودروسازان هم خواسته شده به سمت افزایش تولید و ساماندهی فروش خودرو حرکت کنند تا مردم شاهد جهش قیمت خودرو در بازار نباشند.
جعفرپور مدعی شده بود: با سازوکارهای جدید چون فروش از طریق قرعه کشی، نداشتن پلاک جاری و...شاهد این خواهیم بود که بازار خودرو از التهابهای پیش آمده فاصله زیادی بگیرد و قیمتها روال طبیعی خود را طی کند.
حال با گذشت دوماه از این وعده ها، نه تنها قیمت خودرو در بازار کاهش نیافته بلکه مردم شاهد رشد قیمت کارخانه ای خودروها نیز هستند.