به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، در حالی فرشاد مقیمی این خبر را اعلام کرد که وزارتخانه در زمان رونمایی از فرمول جدید قیمتگذاری اعلام کرده بود که خودروسازان موظف هستند 80 درصد از تولیدات خود را به تحویل محصولات پیش فروش شده اختصاص دهند و 20 درصد باقی مانده را بهمنظور افزایش توان مالی با قیمتهای جدید به بازار عرضه کنند. در شرایطی وزارتخانه این مساله را به خودروسازان تکلیف کرده است که بازار خودرو همچنان ملتهب است و قیمتها بهصورت روزانه تغییر میکند. بهنظر میرسد وزارت صنعت بهدنبال آن است به کمک فروش فوری دو خودروساز بزرگ کشور، تب بازار را پایین بیاورد. با این حال سیاستگذاران کلان بخش خودرو برای اینکه تیرشان به هدف بخورد و ضریب موفقیت خود را در کنترل نوسانات بازار افزایش دهند، فروش فوری را بهصورت عرضه مستقیم به مصرفکننده در دستور کار قرار دادند.
برای این منظور حتی نمایندگیهای شرکتهای خودروساز در این نوع از عرضه حذف شده و خودروساز محصول خود را بهصورت مستقیم و بیواسطه در اختیار مصرفکننده قرار میدهد. پیش از این برخی از فعالان بازار، نمایندگیهای شرکتهای خودروساز را متهم به دلالی و واسطهگری در بازار میکردند و معتقد بودند نمایندگیها خود در ایجاد نوسان قیمتی نقش عمده دارند.
در کنار مساله عرضه بیواسطه خودرو آنچه سبب میشود تا فروشهای فوری، هدف وزارتخانه را بهصورت کامل تامین کند به توان خودروسازان در خطوط تولید بر میگردد. زیرا در حال حاضر شرکتهای خودروساز در سه جبهه تحویل معوقات، برنامهریزی برای تحویل خودروهای پیش فروش شده در زمان مقرر و همچنین اجرای تکلیف وزارتخانه برای تخصیص 20 درصد از تولیدات به فروش فوری، میجنگند. برگ برنده شرکتهای خودروساز برای پیروزی در این سه جبهه، افزایش تولید و تیراژ با ثبات است.