به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از میزان ، امیرحسین کاکایی درباره تاثیر قطع مبادلات کونلون بانک چین بر صنعت خودرو اظهار کرد: این بار تحریمهای آمریکا سختگیرانهتر و هوشمندانهتر است و حتی افراد داخل شرکتها را نیز رصد میکند.
وی افزود: کونلون بانک یک از مهمترین ارتباطاتی بوده که تاکنون وجود داشته که اکنون ارتباط با آن به مانع برخورد کرده است.
این کارشناس صنعت خودرو گفت: همیشه در تحریم ها، عدهای در صف نخست تحریم قرار میگیرند و جریمه میشوند و اتفاق جدیدی نیفتاده است.
کاکایی با بیان اینکه صنعت خودرو کشور درگیر چالش شده است و از ابتدای سال با افت تولید مواجه شده است، تصریح کرد: نکته مهم این است که خودروسازان و قطعه سازان در حال پیدا کردن جایگزین هستند و به دلیل اینکه دولتها به ویژه اروپاییها همراه ایران هستند به طور منطقی راههای جدید ایجاد میشود.
وی گفت: راههای جایگزین کمی هزینههای تولید را افزایش و از نظر کیفی هم بر تولید اثرگذار خواهد بود.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: هزینه مالی ناشی از منابع حدود 20 درصد است و در مجموع حدود 20 تا 30 درصد هزینهها را افزایش خواهد داد.
کاکایی تاکید کرد: یکی از مواردی که موجب شده خودروسازان زیان ببنند اتفاق بود که در گمرک صورت گرفت.
وی ادامه داد: سختگیریهای گمرک برای دریافت مدارک مختلف موجب شد زمانی که کالا در گمرک ماهها رسوب میکند فقط هزینه انبار به هزینه کل اضافه نمیشود بلکه مبلغی که در سیستم قفل شده نیز جزو هزینه تولید محسوب میشود.
این کارشناس صنعت افزود: نکته مثبت این است که باید بتوانیم از این تهدید استفاده کنیم قطعات را در داخل کشور تولید کنیم.
کاکایی با بیان اینکه در مدت سه ماه گذشته هم همکاری با این بانک سخت شده بود، گفت: این موضوع جدی نیست و دنیا به حدی بزرگ است که قطعا میتوان راهها و بانکهای جدید برای کار پیدا کرد.
وی تاکید کرد: صنعت خودرو را هرگونه که دوست داریم نقد کنیم، اما اکنون که وسط جنگ قرار داریم زمان نقد کردن نیست و باید تمرکز ما بر روی توسعه داخلی باشد و اگر به این سمت نرویم و درگیر مسائل مالی باشیم و آن را نقد کنیم تهدیدات عملی میشود.