به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو»، در این میان تبدیلشدن تیونرها به خودروساز امری جالب است که در مورد چند نمونه از معروفترینها رخ داده است. در این مطلب قصد داریم تا به طور خلاصه به سرنوشت تیونرهای مشهوری برویم که امروزه به یک خودروساز بدل شدهاند.
راف
آلویس راف در دهه 30 میلادی شرکتی کوچک با نام راف تاسیس کرد که برای مدتی به ساخت اتوبوس مشغول بود. اما در دهه 60 و با رسیدن پسرش به کرسی مدیریت، داستان به طور کلی دگرگون شد و راف وارد وادی تیونینگ و سرویس خودروهای اسپرت، به خصوص پورشه شد. در دهه 80 اما کار راف بسیار جدیتر شد و مدل CTR که برپایه پورشه 930 توربو ساخته شده بود، توانست با رسیدن به حداکثر سرعت 340 کیلومتر در ساعت، سریعترین خودرو خیابانی جهان شود. پس از به شهرت رسیدن راف بود که این کمپانی پلههای ترقی را در دهه 90 پشت سر هم پیمود تا در نهایت در دهه قبل، به طور جدی خودروساز شود. محصولات فعلی این کمپانی دیگر لزوما نمونههای تغییریافته پورشه 911 نبوده، بیشتر با الهام از محصولات پورشه ساخته میشوند.
سالین
استیو سالین به عنوان یک راننده حرفهای، کارگاه شخصی خودش را در شهر کرونا ایالت کالیفرنیا در سال 1983 تاسیس کرد. از همان ابتدا سالین تمرکزش را روی ماستنگ گذاشت و در نهایت توانست توجه خود فورد را نیز به لطف مقامهایی که در مسابقات مختلف توسط خودروهای تیونشده توسط کارگاهش کسب کرد، جلب کند. سالین در دهه 90 بیش از پیش فعالیتهایش را گسترش داد و به سراغ سایر محصولات فورد از جمله اکسپلورر و F150 رفت. اما این روند رو به رشد سالین در نهایت به حدی رسید که ماستنگهای تیونشده توسط این برند، به نحوی آنقدر تغییر یافته بودند که تعداد قطعات مشترکشان با نمونه عادی، به درصد پایینی رسیده بود. در نهایت اوج کار سالین با طراحی و ساخت مدل S7 انجام گرفت که به خودروسازشدن سالین انجامید.
کالاوی
ریویز کالاوی در سال 1977 کارگاه تیونینگ خود را تاسیس کرد. در آن زمان بیشتر تخصص او تیونینگ محصولات اسپرت اروپایی حاضر در بازار آمریکا بود و خصوصا خودروهای آلمانی توسط وی به هیولاهایی سریع و آتشین بدل میشدند. اما کیت توربو خاص وی برای آلفارومئو GTV6 بود که در میانه دهه 80 وی را به شهرت رساند و مدیران جنرال موتورز که به دنبال یک کمپانی رسمی برای تیونینگ کوروت بودند، از وی خواستند تا به طور حرفهای با آنها همکاری کند. حاصل کار خودرو Sledgehammer بود که توانست به سرعتی بیش از 410 کیلومتر در ساعت برسد. کالاوی با چراغ سبز جنرال موتورز وارد عرصه خودروسازی شد و از اواخر دهه 80، برپایه کوروت محصولاتی جدید عرضه کرد که از نظر ظاهری و فنی دارای تفاوتهایی عمده بودند. هرچند این فعالیتها در یک دهه اخیر اندکی محدودتر شده است.
هنسی
جان هنسی در سال 1991 کمپانی تخصصی خود را با هدف تیونینگ و تقویت خودروهای آمریکایی در تگزاس تاسیس کرد. در ابتدا بیشتر تمرکز هنسی روی محصولات داج خصوصا وایپر بود. بعدها اما هنسی به سراغ محصولات دیگری همانند کوروت، کامارو و فورد F150 نیز رفت و محصولات این کارگاه تگزاسی یکی پس از دیگری رکورد سرعت و قدرت را در خیابانها شکستند. اما اوج کار هنسی در دهه قبل و با طراحی اولین خودرو این کمپانی یعنی ونوم GT آغاز شد. این خودرو در سال 2010 معرفی شد و با استفاده از برخی متعلقات پلتفرم دگرگونشده لوتوس الیز و پیشرانه 8سیلندر توربو، توانست به حداکثر سرعت 435 کیلومتر در ساعت برسد. خوشبختانه هنسی روند رو به رشد خود را با عرضه مدل جدید F5 در سال اخیر ادامه داده است.
رین اسپید
فرانک ریندرنخت سوئیسی در سال 1979 کمپانی کوچک رین اسپید را در ژنو سوئیس راهاندازی کرد. در آن زمان به جز دو کارگاه نسبتا کوچک مونتهوردی و اسبارو، سوئیس دیگر چندان خودروساز مطرحی نداشت. اما رویاهای بلندپروازانه ریندرنخت در تنها یک دهه، این کارگاه کوچک را به عرصه جهانی رساند. رین اسپید در دهه 80 میلادی شروع به تیونینگ خودروهای آلمانی و فرانسوی کرد و توانست با پورشه و مرسدس بنزهای تیونشده خود مطرح شود. اما از اواخر این دهه بود که با حضوری پررنگ در نمایشگاه سالیانه ژنو، بر سر زبانها افتاد. از آن زمان، هر ساله رین اسپید یک خودرو مفهومی با امکانات و ظاهری عجیب و آیندهنگر معرفی کرده است و این سنت سالیانه، تا به امروز ادامه داشته است.