به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا ، فربد زاوه اظهار کرد: طرح ساماندهی واردات خودرو فقط یک فوریتاش در مجلس تصویب شده و به همین دلیل به این زودیها در صحن مجلس مطرح نمیشود.
وی با بیان اینکه به جای ارائه چنین طرحهایی باید دیدگاهها اصلاح شود، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال اگر طبق آنچه که در این طرح مطرح شده، تعرفه واردات خودرو را کاهش دهیم باعث ایجاد مشکل در بازار ارز میشود.
این کارشناس صنعت خودرو ادامه داد: درواقع با کاهش تعرفه واردات خودرو، به تقاضای خودروهای وارداتی دامن زده و باعث افزایش واردات این محصول میشویم که این موضوع تاثیر منفی بر بازار ارز دارد.
وی افزود: هر طرح دو فوریتی که در مجلس مطرح میشود باید دارای یک ویژگی اصلی باشد که همان امکان اجرایی بودن آن است. بر فرض تصویب طرح ساماندهی واردات خودرو در مجلس، آیا در صورت اجرایی شدن آن و کاهش تعرفه واردات خودرو، ارز مورد نیاز برای واردات این محصول وجود دارد!؟.
زاوه با اشاره به بخشی از این طرح که در آن بر اجرای استانداردهای 85 گانه جدید در صنعت خودرو و تعیین نقش خودرو و خودروسازان در سوانح رانندگی تاکید شده است، اظهار کرد: اقتصاد دستورپذیر نیست و شرایط کسبوکار باید تسهیل شود. در رابطه با طرح ساماندهی بازار خودرو نیز باید بررسی کرد شرایط کسبوکار چه مشکلاتی دارد که باعث شده صنعت خودرو دچار چنین وضعی شود.
وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر همین الان مدیرعامل یک خودروساز بزرگ تصمیم بگیرد به دلایل غیراقتصادی بودن، خط تولید محصولاتش را در یک استان تعطیل کند، صدای نمایندههای مجلس در آن استان درآمده و مخالفت میکنند.
این کارشناس صنعت خودرو خاطرنشان کرد: در مجموع باید گفت وقتی اقتصاد سیاستزده میشود مشکلات این چنینی نیز بروز میکند بنابراین باید به جای ارائه چنین طرحهایی، دیدگاه کلان نسبت به اقتصاد را اصلاح کنیم.
به گزارش ایسنا، اوایل این هفته طرح دو فوریتی "ساماندهی بازار خودرو" در مجلس شورای اسلامی مطرح شد که تنها یک فوریت آن به تصویب رسید.
کاهش قابل توجه تعرفه و عوارض واردات خودرو، تاکید بر اجرای استانداردهای 85 گانه جدید در صنعت خودرو و الزام پلیس راهنمایی و رانندگی به تعیین نقش خودرو و خودروسازان در سوانح و تصادفات رانندگی، از مهمترین مفاد این طرح است.