به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، ممنوعیت ورود خودروهای آمریکایی سال 95 از سوی رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو مطرح و بلافاصله از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت و همچنین نمایندگان مجلس مورد پیگیری قرار گرفت.
رئیس انجمن صنفی واردکنندگان در راستای طرح خود مبنی بر لغو ورود خودروهای آمریکایی تاکید کرده بود که جلوگیری از واردات خودروهای آمریکایی و نیز خودروهای برندهای آسیایی و اروپایی ساخت و مونتاژ شده در آمریکا کوچکترین کاری است که باید برای مقابله با تحریمها در این صنف انجام داد.
به این ترتیب با پیگیری وی، وزارت صنعت، معدن و تجارت سفارش خودروهای آمریکایی (شامل سه گروه تولیدکننده آمریکا، کشور مبدأ آمریکا و ذینفع آمریکا) را ممنوع اعلام کرد.
در باب ممنوعیت این خودروها تاکید شده بود که چنانچه خودروهای محبوسه دارای هریک از سه ویژگی «تولید کشور آمریکا و ساخته شده در آن کشور»، «دارای برند شرکتهای آمریکایی» و «برای مصرف در کشور آمریکا ساخته شده و مسقیما از دلالان و توزیعکنندگان تبعه کشور آمریکا خریداری شده»، شامل ممنوعیت ورود به کشور خواهد شد. به این ترتیب با ممنوعیتی که وزارت صنعت با پیگیری جدی رئیس انجمن صنفی واردکنندگان خودرو ایجاد کرد، صدها خودرو به واسطه تولید یا خرید از ایالات متحده آمریکا در گمرکات مناطق آزاد محبوس شدند.
اما محبوس شدن تنها خاص خودروهای آمریکایی نبود، چرا که ایدهپرداز و طراح این پروژه نیز با فاصله کمی به جرم اختلاس و اخلال در نظام اقتصادی کشور دستگیر شد. حالا صاحبان این خودروها در مورد انگیزه ممنوعیت و لغو ورود این خودروها صدها پرسش پیش رو دارند.