به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از دنیای اقتصاد، حسین مدرسخیابانی، سرپرست وزارت صمت که چند روز آینده برای عهدهداری پست وزارت به مجلس معرفی خواهد شد از ماهها پیش بهطور پراکنده در اظهارات خود قیمتگذاری دستوری را یکی از عوامل التهابات بازار و انباشت زیان خودروسازی کشور خوانده بود. حالا نیز همزمان با معرفی وی به مجلس بهعنوان وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت نگرانی چندانی از افزایش قیمت خودرو ندارد.
به نظر میرسد که وی برخلاف دیگر وزرای صنعت،معدن و تجارت چندان به مصلحت و موقعیت کاری خود فکر نمیکند که این مساله میتواند در صورت تداوم، نقطه ابطال پوپولیسم یا اتمام چرخه پوپولیسم در این وزارتخانه باشد. خیابانی اما طی یک هفته گذشته دو بار در اظهارات خود عنوان کرده که با وجود افزایش دوباره قیمتها از ابتدای امسال تاکنون،خودروسازان هنوز زیر قیمت تولید میکنند و از زیان انباشته آنها کاسته نشده است.
بنابراین با توجه به اظهارات وی بهنظر میرسد که باید در انتظار موج سوم افزایش قیمتها در سه ماه آینده باشیم. سرپرست وزارت صمت که دیروز با خبرگزاری «ایرنا» گفتوگو کرده در ادامه این نکته را مورد تاکید قرار داده که شرایطی که امروز در بازار خودرو با آن مواجهیم با دو ماه پیش متفاوت است چرا که دو ماه پیش شورای رقابت هنوز اسناد و مدارک دریافتی از خودروسازان را بهطور کامل بررسی نکرده و در قیمت تمام شده خودروها بازنگری نکرده بود، به همین دلیل فاصله زیادی بین قیمت کارخانهای و بازاری خودروها افتاد.
وی این فاصله قیمتی را منجر به افزایش تقاضای کاذب در بازار خودرو خوانده و تعداد متقاضیان شرکت در قرعهکشیها را نمونه کاسبی در بازار خودرو عنوان کرده است. مدرسخیابانی در ادامه تاکید میکند که برای حذف واسطهگری در این بازار دو اقدام اساسی انجام شد؛ یکی اینکه افرادی که مصرفکننده واقعی خودرو هستند موفق به ثبتنام شوند و اقدام دوم، ارائه قیمتهای واقعی خودرو بود.
همانطور که ابتدای گزارش تاکید شد مدرس خیابان یکی از شروط متعادلسازی بازار خودرو را ثبات نرخ ارز خوانده بود. وی در این مصاحبه التهابات بازارخودروهای داخلی و خارجی را ناشی از افزایش نرخ ارز خوانده و عنوان کرده که با تلاشهای بانک مرکزی اگر نرخ ارز کنترل شود، بازار خودرو نیز بیش از پیش به تعادل نزدیک خواهد شد.
وی خاطرنشان کرده که برای متعادل کردن بازار، عرضه خودرو را افزایش دادهایم، بهطوری که در مقایسه با مدت مشابه پارسال 19 درصد تولید خودرو و 30 درصد تحویل خودرو به مشتریان افزایش یافته، همچنین تعداد خودروهای ناقص خودروسازان 71 درصد کاهش یافته و میزان تعهدات معوق در اکثر خودروها صفر شده است.
مدرسخیابانی در انتها تاکید کرده که مراقبت و کنترل نرخ ارز بسیار مهم است وگرنه افزایش قیمت روی همه کالاها از جمله خودرو اتفاق خواهد افتاد.