به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از مهر، بازار خودرو اواخر سال گذشته متاثر از انتشار اخباری از جمله مذاکرات هسته ای، آزادسازی واردات خودرو، کاهش نوسانات بازار دلار و ... از تب و تاب افتاد و قیمت ها به صورت نسبی روند کاهشی به خود گرفتند.
با این حال پس از شروع سال جدید و انتشار اخبار واکنش برانگیز همچون عدم واردات خودرو و افزایش نرخ دلار، قیمت ها در بازار خودرو روند به شدت افزایشی گرفتند و به نوعی مرزهای جدیدی در حوزه قیمت در این بازار گشوده شد و فاصله قیمتی کارخانه و بازار در برخی محصولات از 200 میلیون تومان نیز گذشت؛ به عنوان مثال اگرچه قیمت خودروی پژو پارس LX در کارخانه 176 میلیون تومان است اما همین خودرو در بازار با نرخ 380 میلیون تومان به فروش می رسد.
انتقادهای پشت تریبونی
نابسامانی بازار خودرو انتقاد تقریبا تمامی مسئولان کشور از مجلس، مجمع تشخیص مصلحت نظام، پلیس، دولت و ... را به دنبال خود داشت، با این حال تا به امروز هیچ اتفاق مثبتی در بازار نیفتاده و قیمت ها اگرچه کُند اما همچنان روند افزایشی را حفظ کرده اند؛ به گونه ای که به نظر می رسد بازار خودرو بدون متولی بوده و اخبار هیجانی و دلالان نبض قیمت ها را به دست گرفته اند.
از سویی دیگر اگرچه عرضه کم خودرو از جمله دلایل اصلی نابسامانی بازار خودرو محسوب می شود و این موضوع مورد تایید مسئولان وزارت صمت نیز قرار گرفته اما تا به امروز که تقریبا 50 روز از شروع سال جدید گذشته هنوز سیاست دقیقی از سوی متولیان برای افزایش عرضه خودرو اتخاذ نشده و بازار خودرو همچنان تشنه تر از قبل مانده است.
این در حالیست که طبق گفته فعالان بازار خودرو، تعداد مشتریان بسیار افت کرده و بیش از هر زمان دیگری بازار خودرو با رکود مواجه شده است و حتی خودروهایی که در یک دوره ای جزو محصولات اقتصادی محسوب می شدند نیز از دایره مصرف خارج شده اند.
در جدول زیر میانگین قیمت خودروهای پرتیراژ در بازار و کارخانه آمده است.