به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، جدیدترین محصول این بخش بازار، فاو بسترن B30 است که بهتازگی میهمان خط تولید گروه بهمن شده است. به همین بهانه و در نوشتار پیش رو، B30 را در برابر یکی از کهنهکارترین و در عین حال محبوبترین رقبایش یعنی جک J5 قرار داده تا ببینیم این دو رقیب هموطن در مقابل یکدیگر چه حرفهایی برای گفتن دارند. با ما همراه باشید...
طراحی
فاو بسترن B30 در نمای جلو به لطف جلو پنجره بزرگ و طراحی خاص چراغها و دیلایتها، نمایی اسپرت و تاحدودی عضلانی دارد. نمای جانبی B30 نیز تا حد زیادی ساده بوده اما طراحان فاو با بهکارگیری یک خط برجسته که از چراغ جلو شروع شده و با گذر از بالای دستگیره درها به چراغ عقب میرسد، سعی در کاستن از این سادگی داشتهاند. طراحی قسمت عقب B30 نیز بسیار ساده بوده و تنها ممکن است طراحی کشیده چراغها و برآمدگی کوچک بالچه مانند روی درب صندوق بار، اندکی توجه بیننده را به سمت خود بکشانند. در داخل کابین بسترن B30 نیز اگرچه طراحی بخشهایی همچون صفحه نشاندهندهها و مانیتور موجود در بخش بالایی داشبورد، مدرن و زیبا انجام گرفته است اما طراحی غربیلک فرمان و بخش میانی داشبورد، کاملا ذهن را به سمت خودروهای دهه 90 میلادی میبرد که همین موضوع را میتوان پاشنه آشیل طراحی B30 تلقی کرد چرا که طرح آن به وضوح سادهتر از همه رقباست. در مقابل، طراحی جک J5 توسط موسسه معتبر پینین فارینا ایتالیا صورت پذیرفته که همین نکته، توقع از آن را بالاتر میبرد. J5 در نمای جلو، چهرهای فراتر از کلاس خود داشته و مواردی همچون پسزمینه تیره چراغها، خطوط عضلانی روی سپر و لبههای درب موتور و استفاده منطقی از کروم، چهره آن را به سمت خودروهای گرانقیمتتر سوق میدهند. طراحی نمای جانبی جک J5 نیز ساده و با حداقل بازی با خطوط انجام گرفته اما در مجموع هماهنگ و منظم است. اما در نمای عقب جک J5، طرحی سادهتر نسبت به نماهای جلو و جانبی را شاهد هستیم و شاید تنها نکته جلب توجهکننده در این نما را بتوان همراستابودن قطعه افقی بالای پلاک با مجموعه چراغ دنده عقب و راهنما دانست. کابین J5 نیز بسیار خوب و بهروز طراحی شده و چیدمان منظم دکمههای قسمت میانی در کنار استفاده از قطعات مشکی براق و تزئینات کرومی، چهرهای مدرن و دوستداشتنی از آن را در ذهن بیننده متبادر میسازند. البته این به معنای بینقصبودن کابین نبوده و مواردی همچون طرح ساده صفحه نشاندهندهها و نمایشگر کوچک سیستم تهویه مطبوع، دست منتقدان را باز میگذارند!
مشخصات و توانمندیهای فنی
فاو بسترن B30 مجهز به یک پیشرانه 1.6 لیتری با حداکثر قدرت 107 اسب بخار و حداکثر گشتاور 155 نیوتنمتر است که این پیشرانه با اتصال به یک گیربکس 6 سرعته اتوماتیک، ضمن مصرف 6.7 لیتر سوخت در هر 100کیلومتر در سیکل ترکیبی، شتاب صفر تا صد 12 ثانیه و حداکثر سرعت 180 کیلومتر بر ساعت را برای این چینی اقتصادی به ارمغان میآورد. نقطه قوت اصلی B30 از نظر فنی، وجود گیربکس 6 سرعته است که در هیچ یک از رقبای هم قیمت آن وجود ندارد. علی الخصوص که این گیربکس، توسط سازنده نامدار گیربکس در دنیا یعنی Aisin ژاپن ساخته شده است. در مقابل، جک J5 از یک پیشرانه 1.8 لیتری نیرو میگیرد که این پیشرانه با حداکثر قدرت 140 اسب بخار و حداکثر گشتاور 165 نیوتنمتر، با اتصال به یک گیربکس 4 سرعته اتوماتیک، ضمن مصرف 7.6 لیتر سوخت در هر 100کیلومتر در سیکل ترکیبی، شتاب صفر تا صد 11 ثانیه و حداکثر سرعت 175 کیلومتر بر ساعت را برای این چینی محبوب به ارمغان میآورد. در مجموع میتوان گفت که آمار و ارقام حکایت از برتری J5 بر B30 در بخش فنی دارند اما این تمام ماجرا نبوده و در عمل اوضاع کمی متفاوت است. گیربکس جک J5، 4سرعته بوده و تکنولوژی نسبتا قدیمی دارد، همین امر باعث میشود تا عملا بخشی از توان پیشرانه هدر رفته و موجب کندشدن شتاب اولیه خودرو شود. اما در مقابل، بسترن B30 از یک گیربکس 6 سرعته نسبتا بهروز سود میبرد که توان پیشرانه را به خوبی به چرخهای جلو انتقال میدهد. نتیجه این است که در عمل، تفاوت عملکردی محسوسی بین دو خودرو دیده نمیشود و B30 علیرغم وجود پیشرانه ضعیفتر، پا به پای J5 حرکت کرده و حتی این شانس را دارد که در شتاب اولیه، کمی برتر هم ظاهر شود.
امکانات رفاهی و ایمنی
وقتی با خودروهای چینی سروکار داریم، ناخودآگاه سطح توقعمان در زمینه تجهیزات رفاهی و ایمنی نیز بالا میرود. خوشبختانه B30 و J5 نیز به خوبی این سطح توقع را پاسخ میدهند. از جمله مهمترین تجهیزات نصبشده روی فاو بسترن B30 میتوان به این موارد اشاره کرد: دیلایت، سانروف، کروز کنترل، مانیتور لمسی 7 اینچی، دوربین دید عقب، سنسور پارک عقب، تهویه مطبوع دستی، فرمان با نیروی کمکی الکتریکی (EPAS)، آینههای جانبی تاشو برقی، نویگیشن، سیستم کمکی شروع حرکت در سربالایی (HHC)، سیستم کنترل پایداری الکترونیکی (ESC)، سیستم کنترل کشش (TCS)، 2 عدد ایربگ و... که در مجموع، برای خودرویی در این بازه قیمتی، لیست بلندبالایی محسوب شده و بایستی برتری آن بر J5 را در این زمینه پذیرفت. البته رقیب نیز چندان دست و پا بسته نبوده و مواردی مانند تهویه مطبوع اتوماتیک، سنسور نور، سنسور باد لاستیکها (TPMS) و چراغ مهشکن جلو، از مواردی هستند که در J5 موجود بوده اما B30 فاقد آنهاست.
سخن پایانی
در مجموع، فاو بسترن B30 و جک J5 دو خودرو چینی با کیفیت مناسب، فضای جادار سرنشینان، عملکرد فنی راضیکننده و خدمات پس از فروش قابل قبول هستند که بعید است فردی پس از خریداری یکی از این دو گزینه، پشیمان شود اما میتوان جک J5 را خودرو افرادی دانست که برای ظاهر زیبا و بازار فروش دستدوم مناسب اهمیت زیادی قائل هستند و در مقابل، فاو بسترن B30 برای افرادی مناسب است که تمایل دارند در مقابل مبلغ پرداختی خود، حداکثر تجهیزات رفاهی را دریافت کنند. لازم به ذکر است که شرکت بهمن موتور چندی پیش سری نخست بسترن B30 را با قیمتی در حدود 58.4 میلیون تومان پیشفروش کرد که در حال حاضر ظرفیت فروش اولیه آن به اتمام رسیده و فرآیند پیشفروش متوقف شده است بنابراین اگر تمایل به خریداری آن داشته باشید باید به سراغ خریداری حوالههای آن از بازار آزاد بروید. جک J5 اتوماتیک نیز در جدیدترین شرایط فروش کرمان موتور (ویژه شهریورماه) قرار ندارد اما اگر در بازار آزاد بخواهید به سراغ آن بروید بایستی مبلغی بین 59 تا 65 میلیون تومان برای نمونههای صفرکیلومتر آن بپردازید.
جک J5
فاو بسترن B30
فنی
مشخصات فنی :
نویسنده: امیر خادمی پور