به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، سید رضا فاطمی امین، وزیر صنعت، معدن و تجارت در جلسه علنی روز گذشته مجلس شورای اسلامی، به ارایه آماری در خصوص کاهش تلفات جادهای پرداخت و اظهار داشت: از سال 92 تا 1400، تعداد کشتهشدگان در تصادفات به یک چهارم کاهش یافته است.
وی افزود: تصادفات عوامل متعددی دارد که 49 درصد آن به عامل انسانی، 36 درصد جاده و 15درصد خودرو باز می گردد؛ در طول 10سال گذشته اقداماتی برای ارتقای ایمنی خودروها انجام شده که میتوان به تعبیه ترمز ضدقفل (abs) اشاره کرد.
فاطمی امین یادآور شد: از سال 93 کیسه هوا (ایربگ) برای خودروها اجباری و در این 10 سال سایر اقدامات لازم برای ارتقای ایمنی خودرو انجام شد به نحوی که به تدریج شاهد بهبود کیفیت بهتر خودروها و کاهش تصادفات جادهای بودیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به حادثه تصادف زنجیرهای در جاده بهبهان - رامهرمز در آذر 1400 که بنابر گزارش پلیس به دلیل مه غلیظ روی داد، افزود: در این حادثه 58 خودرو با یکدیگر تصادف کردند که اولین خودرو یک کامیون بود که با یک دستگاه النترا تصادف کرد اما کیسه هوای آن باز نشد؛ در ادامه این حادثه ناگوار 38 خودروی سواری به صورت زنجیره ای برخورد کردند که فقط 10دستگاه از این تعداد کیسه هوا داشتند.
وی افزود: همان زمان دستور دادم که هیچ خودرویی از این توقفگاه خارج نشود تا تمام آنها از نظر وضعیت ایمنی و کیسه هوا بررسیشوند؛ سپس گزارشی در این زمینه تهیه شد که در حال حاضر در کمیسیون ایمنی راههای وزارت راه و شهرسازی موجود است ضمن اینکه در همان زمان سردار اشتری رئیس وقت نیروی انتظامی در مکاتبه ای هشت موضوع را در حوزه های مختلف مطرح کردند.
وزیر صمت با اشاره به 6 اقدامی که در یک سال گذشته در حوزه بهبود کیفیت ایمنی خودروها مورد توجه قرار گرفته است، گفت: نخستین اقدام در این زمینه اصلاح بنسازهها و پلتفرمها است زیرا خودروهایی داریم که به دلیل برخورداری از پلتفرمهای قدیمی ایمنی مناسبی ندارند.
فاطمی امین الزامی کردن استانداردهای ایمنی و ایجاد مراکز آزمون در کشور را از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه برشمرد و گفت: نبود زیرساخت های کافی در این زمینه سبب میشد تا خودروها برای برگزاری این آزمون به دیگر کشورها فرستاده شوند که دریافت نتیجه آن 6 ماه تا یک سال به طول میانجامد.
وزیر صمت «شبیهسازی تصادف» را اقدام چهارم این وزارتخانه دانست و افزود: همچنین کنترل کیفیت در حین تولید و استفاده ازفناوریهای نوین در اتصالپذیری اقدامات دیگری است که در حوزه پیشگیری و کاهش ضایعات ناشی از تصادفات انجام شده است.
فاطمی امین با اشاره به اسکن تشخیص زودهنگام تصادف که از سال جاری روی یک خودرو نصب شده است، یادآور شد: این موضوعبه عملکرد هنگام تصادف کمک می کند. الزامی کردن استانداردها از دیگر اقدامات انجام شده است چرا که چند سال است که استانداردهای 85گانه متوقف شده است.
وی افزود: یکی از محورهای استانداردسازی راهاندازی مراکز آزمون برای حفاظت از عابر پیاده است که یکی از آنها امسال و دیگری هم سال آینده راهاندازی میشود و این اقدام برای اولین بار تا پایان سال جاری عملیاتی میشود.
وزیر صمت با بیان اینکه ما آزمون برخورد تصادف در کشور نداریم، اظهار داشت: با پیگیریهای صورت گرفته، اجرای این طرح تاکنون 27 درصد پیشرفت داشته و پیمانکار بخش خصوصی تعهد کرده است تا پایان سال آینده آن را راهاندازی و عملیاتی کند. این آزمون کمک میکند آزمونهای ایمنی خودرو دقیقتر و سریعتر انجام شوند.
وی همچنین اعلام کرد که آزمون هدایتپذیری خودروها نیز از اوایل سال آینده عملیاتی میشود بنابراین ضعف جدی که در حوزه مراکز آزمون داریم، برطرف خواهد شد.
گفتنی است کنسرسیوم ایجاد مرکز تست تصادف (Crash Test) و آغاز به کار شرکت آزمونهای ایمنی و کیفیت خودرو با همکاری معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری، شرکت بازرسی کیفیت و استاندارد ایران، هلدینگ رایزکو، آذین خودرو و شرکت آرتاویل تایر با حضور معاون حمل و نقل وزارت صمت و رییس سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در اردیبهشت ماه سال جاری به امضا رسید که انتظار می رود تا یک سال آینده شاهد بازگشایی آن در کشور باشیم.