به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، حمید جعفر پور سرپرست دفتر خودرو نیرو محرکه وزارت صمت در حاشیه بازدید از مرکز بازرسی استاندارد و کیفیت خودرو اظهار کرد: گزارش کیفیت سنجی سال 98 چند ماه آینده منتشر خواهد شد و کرونا دلیل اصلی این تاخیر ایجاد شده بود. تغییرات مدیریتی ممکن است برخی فرآیندها را با تاخیر مواجه کند اما مشکلی در انتشار گزارش نداریم. از این پس گزارشهای این مرکز به صورت 3 ماهه منتشر خواهد شد.
او درباره راهاندازی مرکز تست جادهای گفت: من در مقام پاسخگویی درباره گذشته نیستم اما فردا جلسهای برای پیگیری این موضوع برگزار خواهیم کرد و تلاش میکنیم تا این آرزوی 15 ساله در نهایت برآورده شود. امیدواریم با مشارکت سهامداران این پروژه(مرکز تست جاده ای) و دولت، فاز اول این پروژه اجرایی شود.
جعفر پور درباره شاخصهای کیفیت سنجی خودروها گفت: ما در مسیر بهبود شاخصها تلاش میکنیم؛ ارزیابیهای زیادی از مشتریها انجام شده و ارزیابی مصرف کنندهها ملاک نهایی در تعیین کیفیت سنجی محصولات خواهد بود. یکی از ملاکهای ضریب ساخت داخل خواهد بود و هر خودرویی که در عین حفظ کیفیت داخلی سازی بیشتری داشته باشد ستاره بیشتری کسب خواهد کرد.
او درباره استانداردهای 85 گانه گفت: ممکن است تغییر نکردن ظاهر باعث شود مردم متوجه تغییرات خودروها نشوند. اغلب خودروهای 3 خودروسازی بزرگ کشور استاندارد یورو 5 را دریافت کرده و بخش عمدهای از تولیدات آنها با همین استاندارد تولید میکنند اما تولید خودروهای گاز سوز و اتومات با استاندارد یورو 5 با مشکل مواجه شد که دلیل اصلی تقاضا برای تاخیر بود.
این مقام مسئول بیان کرد: در چند مدت اخیر فلزات مورد استفاده در کاهش آلایندگی افزایش قیمت چشمگیری داشته اند که بعضا منجر به توقف خطوط تولید شد. از طرفی سوخت ما یورو 5 نیست و همین عمر عملکرد یکی از قطعات گرانبهای خودرو را به طور چشمگیری تا یک دهم کاهش میدهد. مصوبه دولت برای تامین سوخت، 6 ماه قبل از اعمال استاندارد جدید حذف شده است.
جعفر پور با اشاره به تعهدات دولت برای تعویض قطعاتی که در مدت زمان گارانتی خراب میشود، گفت: سوخت استاندارد مثل گازوئیل یورو 6 در کشور تولید میشود ولی به میزان اندکی در کشور توزیع شده است، این کالا اغلب به بازارهای صادراتی اختصاص پیدا میکند. ما با افزایش خودرو جهش تولید را دنبال خواهیم کرد.
سرپرست دفتر خودرو و نیرو محرکه وزارت صمت بیان کرد: خرداد 97 واردات به کشور ممنوع و اوایل بهمن 97 قیمت گذاری و تحریمهای خودرویی آغاز شد. تلاش شد تا در سال 97 بحران مدیریت شود در نهایت قیمت توسط دولت و به صورت دستوری اعلام شد. خودروسازها علیرغم ضرری که مشمولشان میشد تولید را دنبال کردند و امروز شاهد ساخت خودرو با عمق 92.5 درصد هستیم. عوامل مختلفی میتواند بر تغییرات پیش آمده در گذشته موثر باشد اما امروز این مشکلات حل شده و تا پایان سال به تعادل عرضه و تقاضا خواهیم رسید.
او با اشاره به ضرر ادامه دار خودرو سازها بیان کرد: در 3 سال گذشته هر سال 88 درصد رشد قیمتی در مواد اولیه را شاهد بودیم. برخی خودروهای سنگین را با خودروی سبک و ارزان قیمتی که در داخل کشور تولید میشود قیاس میکنند اما فاصله زیادی بین خودروهای تولید ما و تولیدات اروپا وجود ندارد؛ سال گذشته بیش از 2 میلیون تماس رضایت سنجی انجام شد.