به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از هفت صبح ، بر این مبنا گرچه اکتبر 2018 برای خودروسازان خوش یمن نبوده ولی در ده ماهه ابتدایی سال این صنعت در قاره اروپا 1٫6 درصد رشد کرده و شرایط مناسبی را تجربه کرده است. اکتبر 2018 البته افت خودروسازان چشمگیر بوده به طوری که نرخ نزول تقاضای اتومبیل تا 7٫3 درصد هم میرسد. این افت که عمدتا از ناحیه اجرای قانون جدید زیست محیطی WLTP بروز کرده، کل فروش ماه اکتبر را به 1٫083 میلیون واحد محدود کرده در حالی که از این به بعد هم احتمالا برای آن دسته از برندهایی که خودروهایی چندان سبز تولید نمیکنند، جای چندان خوشایندی نخواهد بود.
در عین حال در ده ماهه ابتدایی سال 2018، فروش خودروسازان در بازار اروپا به مرز 12٫828 میلیون واحد رسیده است که عمدتا به دلیل رشد 10، 5٫7 و 1٫4 درصدی در بازارهای مهمی نظیر اسپانیا، فرانسه و آلمان بوده است. ایتالیا و انگلستان هم با نزول 3٫2 و 7٫2 درصدی بدترین شرایط را تجربه کردهاند.
در بین برندهای خودروساز، فولکسواگن همچنان با اختلاف صدرنشین بیشترین فروش در بازار اروپا است. این کنسرسیوم که از پنج شرکت فولکس، آئودی، اشکودا، سئات و یورشه تشکیل شده، در ماه اکتبر به تنهایی 3٫117 میلیون دستگاه فروش داشته و رشد معادل 2٫9 درصد را تجربه کرده است.
گروه فرانسوی PSA هم به رهبری پژو موفق شده سهم فروش خود را در 10 ماهه نخست امسال به مرز 1٫488 میلیون برساند و به لطف رشد 42درصدی، اقبال بازار به چهار شرکت پژو، اوپل/واکسهال، دیاس و سیتروئن را بازگردانده و به دوره رونق برگردد. اتحادیه رنو نیسان هم که سومین گروه خودروساز امسال بوده با اندکی اختلاف پشت سر دو رقیب در حال حرکت است. این گروه که متشکل از رنو، نیسان، داچیا و آلپاین است موفق شده با رشد 4٫5 درصدی، فروشی معادل 1٫322 میلیون دستگاه را در 10 ماهه اول 2018 تجربه کند.
در رده چهارم بازار اروپا کنسرسیوم FCA به رهبری فیات قرار دارد که از ابتدای امسال علیرغم افت 1٫9درصدی مجموعا 892 هزار دستگاه اتومبیل به اروپاییها فروختهاند.
فورد که هم تحت تاثیر برگزیت و جدایی انگلستان از اتحادیه اروپا شرایط تلخی را سپری می کند، با افت 1٫6درصدی توانسته امسال در ده ماه چیزی حدود 852 هزار دستگاه به خریداران اروپایی خودرو بفروشد. اتفاق بزرگ امسال تا اینجای کار برتری گروه ب.ام.و بر گروه دایملر بنز است به طوری که خودروساز باواریا موفق شده به مدد افت بنز و با کمک رشد 0٫3درصدی خود با 827 هزار دستگاه فروش، ششمین خودروساز بزرگ اروپا لقب بگیرد.
دایملر بنز که سال خوبی را در اروپا نگذرانده هم با افتی محسوس تنها توانسته 809٫5 هزار دستگاه اتومبیل به مشتریانش تحویل دهد که چندان رضایتبخش نیست. البته این شرکت هنوز هم بر تویوتا برتری دارد. تویوتا که وضعیت فروش خوبی در اروپا ندارد، در 10 ماهه نخست سال توانسته با رشد 6٫2 درصدی حدود 595هزار واحد فروش داشته باشد.