وی ادامه داد: هنوز یک هفته از حادثه دلخراش آتش سوزی و فوت 2 کودک در پیش دبستانی زاهدان نگذشته بود که خبر واژگونی اتوبوس واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، در سینه کش پر پیچ و خم سیمون بولیوار، داغ جانسوزی بر دل پایتخت نشینان گذاشت. اکنون 4 روز در حالی از این فاجعه دلخراش میگذرد که هیچ پاسخی از نهادهای مسئول به گوش نمیرسد! تنها حکم برکناری، «زبانی» برای تاسف از تقصیرها شده است و ازین غمباره تالم بار برای تاخت و تاز بر صحنه قدرت استفاده میکنند بی آنکه پی درد و چاره آن باشند.
نوری با طرح این پرسش که چگونه میشود که اراضی منابع ملی تصرف و در ارتفاع غیر مجاز مجوز ساخت دانشگاه صادر شود، اضافه کرد: چگونه آرام آرام وسعت دانشگاه در اراضی ملی مجاور گستردهتر میشود، بی آنکه تمهیدات لازم برای تامین دسترسی ایمن برای آن لحاظ شود. چگونه دانشگاه اجازه دارد از جادهای باریک و پرپیچ و خم، بدون وجود گاردریل و حفاظ برای دسترسی به دانشکدههای خود استفاده کند و اتوبوسهای فرسودهای را که بیش از 8 سال است که از رده خارج شده اند به طور غیر قانونی بکار گیرد؟ چه گلچین نابی از قانون مداری! اما این بار 10نفر از جوانان این سرزمین جان باختند و دهها نفر مصدوم شدند و خانواده ایران داغدار شد.
نوری اظهار کرد: وزارت علوم و تحقیقات باید پاسخگو باشد. چرا که به موجب قانون مکلف به صدور مجوز ایجاد یا توسعه هرگونه واحد آموزش عالی یا مؤسسه تحقیقاتی (اعم از دولتی یا غیردولتی) است. شورای عالی انقلاب فرهنگی باید پاسخگو باشد چرا که یکی از وظایف سه گانه آن تعیین ضوابط تأسیس مراکز علمی و آموزشی است. باید به این سوالات پاسخ داده شود که آیا در صدور مجوزها و ضوابط تاسیس مراکز علمی، استانداردهای ایمنی نیز لحاظ شده است؟ رئیس دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد. چگونه است که با وجود درآمدهای سرشاری که مستقیما از دانشجویان اخذ میشود، سهم آنان سرویسهای فرسوده از رده خارجی میشود که در سراشیبی نا ایمنی که از چشم غیر ناظر آنان آشکارا پنهان مانده است، دچار چنین مصیبتی میشوند؟
وی با بیان اینکه رییس هیئت امنای دانشگاه آزاد باید پاسخگو باشد، شهردار وقت باید پاسخگو باشد. مگر شهر حریم ندارد؟ درختان را قلع و قمع کردند، باغاتمان را به یغما بردند، از زمین خواری به کوه و سنگ رسیدند و باز هم مجوز ساخت و ساز صادر کردند. چطور میشود که قانون، چونتر چوبی نحیف در دستان شما به هر طرف خم میشود؟ معاینه فنی باید پاسخگو باشد. میگویند گواهی معاینه فنی این اتوبوس یک هفته پیش از حادثه منقضی شده است. خیر اینچنین نیست بلکه صدور گواهی از سال 1391 برای این اتوبوس که به عنوان خودروی فرسوده و از رده خارج شده بود، از اساس اشتباه بوده است.
نوری بیان کرد: این چه گواهی معاینه فنی است که ستاد بر روی خودروهای از رده خارج صادر میکند؟! این چه فرآیند معیوبی است در صدور گواهی معاینه فنی خودهای فرسوده! مگر میشود برای خودروی از رده خارج گواهی سلامت فنی صارد کرد؟!