به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایرنا، سرهنگ «فضل الله شیری» روز یکشنبه در نشستی خبری اظهار داشت: تخلفات حادثه ساز شامل سرعت و سبقت های غیرمجاز، لایی کشیدن و سایر رفتارهای پرخطری می شود که امکان تصادفات منجر به جرح یا فوت را افزایش می دهد.
وی تصریح کرد: پارک دوبل به گونه ای که باعث سد معبر و اختلال در تردد شود به همراه پارک کردن زیرتابلوی توقف ممنوع از دیگر مواردی است باعث انتقال خودروها به پارکینگ می شود.
سرهنگ شیری در ادامه از رسیدگی به بیش از 917 هزار فقره تخلف رانندگی طی 11 ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت 743 هزار و 675 برگ جریمه به مبلغ بیش از 300 میلیارد ریال صادر شده که در مبلغ جریمه شاهد افزایش 24 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل بوده ایم.
رئیس پلیس راهور استان کرمانشاه، همچنین از توقیف 22 هزار و 303 وسیله نقلیه متخلف که عموما فاقد مدارک لازم بودند، طی 11 ماه سپری شده از سال جاری خبر داد و گفت: این وسایل نقلیه شامل 14 هزار و 471 دستگاه خودرو و هفت هزار و 832 دستگاه موتورسیکلت می شود.
وی از توقیف یک هزار و 769 دستگاه خودرو نیز که مبارت به بی نظمی و برهم زدن نظم و امنیت اجتماعی کرده بودند، خبر داد و گفت: ایجاد آلودگی صوتی و مزاحمت برای دیگران از جمله تخلفات آن ها بوده است.
سرهنگ شیری در بخش دیگری از سخنانش ضبط 217 جلد گواهینامه که صاحبان آن دارای نمره منفی بودند را از دیگر اقدام های انجام شده عنوان کرد و گفت: ضبط این تعداد گواهینامه در مقایسه با سال قبل 252 درصد رشد نشان می دهد.
این مقام انتظامی، تعداد گواهینامه های ضبط شده که صاحبان آن ها از نظر تست سلامتی بخصوص در بحث اعتیاد رد شده بودند را نیز 84 جلد عنوان کرد و گفت: این افراد به جز ضبط گواهینامه چهار میلیون ریال نیز جریمه می شوند.
وی همچنین به وقوع سه هزار و 240 فقره تصادف شهری طی 11 ماه گذشته خبر داد و گفت: یک هزار و 244 فقره تصادفات خسارتی، یک هزار و 977 فقره جرحی و 19 فقره نیز فوتی بوده است.
سرهنگ شیری خاطرنشان کرد: در این مدت، پنج هزار و 157 نفر در تصادفات درون شهری استان زخمی و 84 نفر نیز کشته شدند که آمار زخمی و کشته شده ها به ترتیب 13 و 23 درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی کرمانشاه با بیان اینکه عدم توجه به جلو، رعایت نکردن حق تقدم و رعایت فاصله طولی با 30، 20 و هشت درصد به ترتیب بیشترین علت تصادفات را به خود اختصاص داده اند، گفت: بیشترین علت مرگ و میر نیز ضربه به سر و صورت با 75 درصد (61 نفر) بوده است.
وی همچنین با بیان اینکه بیشتر رنج سنی متوفیان بین 40 تا 70 سال بوده است، گفت: 50 نفر کشته شدگان سوانح رانندگی داخل شهر عابران پیاده بوده اند.
شیری خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان بهمن، 90 هزار و 878 دستگاه با مراجعه به مراکز تعویض پلاک، نسبت به انجام این کار اقدام کرده اند، ضمن اینکه 2 هزار و 115 دستگاه خودروی فرسوده نیز اسقاط شده اند.
این مقام انتظامی همچنین از افزایش ساعات ارائه خدمات در مراکز تعویض پلاک به شهروندان در ایام پایانی سال خبر داد و گفت: از 20 اسفند تا پایان سال این مراکز تا ساعت 17 به صورت یکسره به شهروندان خدمات ارائه می کنند.
وی در ادامه از صدور 40 هزار و 726 جلد گواهینامه جدید و شماره گذاری برای 7 هزار و 425 دستگاه خودروی جدید طی 11 ماه گذشته خبر داد.
سرهنگ شیری در خصوص ممنوعیت تردد خودروهای سنگین نیز گفت: تردد آن ها از ساعت 6:30 دقیقه صبح تا 23 شب در سطح شهر ممنوع است و در این راستا طی سال جاری 28 هزار و 226 مورد با کامیون های متخلف برخورد شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 76 درصد رشد داشته است.
رئیس پلیس راهور کرمانشاه با بیان اینکه مرحله دوم طرح نوروزی پلیس از 25 اسفند آغاز می شود، گفت: در این طرح علاوه بر آماده باش تمام نیروهای راهور، همیاران پلیس و پلیس یاران نوجوان و جوان نیز با تذکر مؤدبانه تخلفات رانندگی را به خانوادهها اعلام می کنند.
وی افزود: کودکان مقطع ابتدایی و پیش دبستانی به عنوان همیار پلیس میتوانند هفت مورد تخلف و دانش آموزان مقطع متوسطه اول به عنوان پلیس یار نوجوان و دانش آموزان مقطع متوسطه دوم نیز در قالب پلیس یار جوان میتوانند 9 مورد تخلف را به صورت مؤدبانه به خانوادهها تذکر دهند.
سرهنگ شیری خاطرنشان کرد: در طرح نوروزی 97 هزار دانش آموز تحت آموزش قرار گرفتند و قرار است در تعطیلات پیش رو به عنوان همیار به پلیس راهنمایی و رانندگی کمک کنند.