به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» ، با اینحال وقتی این خودرو عرضه شد، بسیاری انتقاداتی نسبت بهظاهر، عملکرد فنی و این مسئله که پلتفرم و برخی متعلقات اصلی آن با نسل جدید ب ام و Z4 یکسان است، داشتند. بااینحال به نظر میرسد بیشتر این انتقادات را باید کنار گذاشت و خوشحال بود که تویوتا چنین محصولی را در این شرایط عرضه کرده است.
پیشرانه و پلتفرم استثنائی آلمانی
تویوتا میدانست باید یک پیشرانه 6 سیلندر خطی در دل مدل سوپرا قرار دهد. بااینحال طراحی و ساخت یک نمونه جدید از این نوع پیشرانه هزینه سرسامآوری به این خودروساز تحمیل میکرد. همکاری با ب ام و به تویوتا این امکان را داد که از چنین پیشرانهای بهرهمند شود. علاوه بر این، متخصصانی که نسل جدید Z4 را آزمایش کردهاند، همگی متفقالقول هستند که این خودرو یکی از برترین شاسیهای سالیان اخیر این خودروساز آلمانی را در زیربدنه خود پنهان کرده. بنابراین پلتفرم سوپرا نیز یکی از بهترینها حال حاضر در سطح جهان است.
هجمه کراس اوورها
اگر از نکات فنی و مهندسی سوپرا جدید بگذریم، باید به این نکته اشارهکنیم که بازار کنونی تنها به کراس اوورها و خودروهای شاسیبلند جدید روی خوشنشان میدهد و متأسفانه هر محصول دیگری احتمالاً محکوم به نابودی است. همین مورد میتسوبیشی را مجبور کرد نسل جدید اکلیپس را در قالب یک کراس اوور متوسط عرضه کند. تویوتا باوجود محافظهکاری مثالزدنیاش، به مهندسان و علاقهمندان بهقدر کافی بها داد تا از نسلی جدید از یک اسطوره، هرچند با برخی ملاحظات مهندسی و عقبنشینیها، بهرهمند شوند. میتوانست اوضاع بدتر از این باشد و هرگز شاهد عرضه چنین خودرو خوبی از جانب این خودروساز موفق ژاپنی نباشیم.
تیم افسانهای
ب ام و و تویوتا در مراحل ابتدایی طراحی و توسعه پلتفرم Z4 باهم همکاری تنگاتنگی داشتند. تمام مراحل طراحی و ساخت پیشرانه و شاسی جدید توسط یک تیم آلمانی-ژاپنی انجام گرفت. اما بعد از اتمام این مراحل، تویوتا و ب ام و از هم جدا شدند و محصول نهایی هر خودروساز توسط تیم داخلی آنها ساخته و پرداخته شد. هندلینگ و تنظیم شاسی و سیستم تعلیق سوپرا جدید کار همان تیمی است که مدل GT86 را مهندسی کردند. خروجی قابلتحسین آنها در مورد GT86 کافی است تا مطمئن باشیم سوپرا جدید نیز یک خودرو خوشدست با فرمان پذیری استثنائی است.