به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از ایسنا، یکی از ملاکهای توسعه هر کشور به پروژههای عمرانی در حال بهرهبرداری مربوط میشود که در دوران انقلاب اسلامی پیشرفتهای قابل توجهی در این زمینه صورت گرفته است. آمار گویای آن است که میزان بزرگراهها و آزادراههای ایران طی چهار دهه اخیر به 100 برابر دوران پهلوی رسیده است.
با این وجود، تعداد قابل توجهی پروژه در سالهای اخیر کلنگزنی شده که به دلیل خشکی منابع دولتی، افتتاح نشده است. گفته میشود هماکنون با 3000 پروژه ملی نیمه تمام مواجهیم که برای تکمیل آنها 500 هزار میلیارد تومان سرمایه نیاز داریم. عمده این تعداد مربوط به شبکه حمل و نقل کشور است. با اینکه هماکنون 200 هزار کیلومتر آزادراه و بزرگراه و 204 هزار کیلومتر جاده در کشور داریم، طبق برآورد کارشناسان باید این شبکه به سه برابر میزان فعلی برسد.
از جمله اولویتهای دولت، تکمیل پروژههای نیمه تمام عنوان شده است. دولت در سالهای اخیر تلاشهایی برای واگذاری پروژههای نیمه تمام به بخش خصوصی از طریق اوراق خزانه انجام داده است.
برنامهریزی برای افزایش 30 درصدی شبکه آزادراهی
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت ساخت وتوسعه در روزهای اخیر گفته است: برنامهریزی شده در سالهای 98 و 99 حدود 600 کیلومتر آزادراه به بهرهبرداری برسد و 30 درصد به طول شبکه آزادراهی کشور افزوده شود. خیراله خادمی از سرمایهگذاران بخش خصوصی به عنوان یکی از ارکان اساسی توسعه شبکه آزادراهی کشور یاد کرده است.
خیرالله خادمی ضمن اشاره به توسعه شبکه ریلی کشور در سال گذشته اظهار کرد: برنامهریزی شده است تا در سال جاری و آینده با اولویتبندی آزادراههای در دست ساخت، توسعه شبکه آزادراهی کشور در دستور کار قرار گیرد.
وی، ساماندهی ترافیک استانهای تهران و البرز را یکی از مهمترین کارکردهای آزادراههای در دست تکمیل دانست وگفت: منطقه یک آزادراه تهران- شمال، آزادراه کنارگذر جنوبی تهران و آزادراه همت - کرج بخشی از آزادراههایی هستند که نقش حیاتی در رفع گلوگاههای ترافیکی این دو استان خواهند داشت.
خادمی افزود: آزادراه جنوبی تهران نقطه اتصال تمامی بزرگراهها و راههای منشعب از پایتخت و استان البرز است و نقش استراتژیک و پدافند غیرعامل برای تهران دارد.
انتهای پیام