به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از باشگاه خبرنگاران ، حسین متولی مدیر کل دفتر نظارت بر بهره برداری آزادراههای کشور با اشاره به اینکه آزاد راهها در کشور 2 دسته هستند، گفت: آزاد راههای دولتی که مشخصات آزادراهی را کامل دارند و دیگری آزادراههای مشارکتی است که توسط بخش خصوصی ساخته میشود.
وی با اشاره به اینکه 15 آزادراههای دولتی در کشور ساخته شده است، گفت: 22 درصد از شبکه آزاد راهی کشور دولتی است و در حال حاضر 3 آزاد راه از جمله آزاد راه تهران _قم، کرج _قزوین و بندرعباس _ بندر شهید رجایی میتوانند از مسافران عوارض دریافت کنند ، مابقی آزادراههای دولتی از مسافران عوارض دریافت نمیکنند.
مدیر کل دفتر نظارت بر بهرهبرداری آزادراههای کشور اظهار داشت: مرجع اصلی که اجازه میدهد آزادراهها از مسافران عوارض دریافت کنند شواری اقتصاد است ، این در حالی است که آخرین مصوبه دریافت عوارض مربوط به مهر ماه 1393 است.
متولی تصریح کرد: آزادراههای مشارکتی که توسط بخشخصوصی ساخته میشود بعد از پایان دوره 5 ساله احداث می شود و سازنده جهت دریافت اصل و سود سرمایه گذاری خود طی مدت 18 الی 21 سال اقدام به دریافت عوارض میکند.
مدیر کل دفتر نظارت بر بهرهبرداری آزادراههای کشور اظهار داشت: البته مسئولان دولتی و ناظران هرساله گردش مالی پیمانکاران این آزاد راهها را بررسی و در صورت مشاهده مشکل در دریافت عوارض تجدیدنظر میکنند.