به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از گسترشنیوز ، تولید موتورسیکلت در کشور همانند خودرو با پیچوخمهای مختلفی همراه است. از یک طرف جلوگیری از تولید نمونههای کاربراتوری و جایگزینی آنها با نمونههای انژکتوری وجود دارد که همچنان جای بحث زیادی در این زمینه باقی است. از طرف دیگر مسئله استفاده از موتورسیکلتهای برقی نیز مطرح است که هنوز فرهنگسازی استفاده از این نوع وسایل نقلیه به درستی ایجاد نشده است. در رابطه با این دو مسئله گفتوگویی با هاشم مستوفی، عضو هیاتمدیره انجمن تولیدکنندگان مجموعه قطعات موتورسیکلت صورت گرفته که در ادامه گزارش مشروح آن را میخوانید.
تعطیلی شرکتهای ساخت موتورسیکلت
مستوفی در بحث تامین و ساخت قطعات برای موتورسیکلتها گفت: با توجه به این که اکثر شرکتها محصولات را به صورت کاملا ckd به کشور وارد میکنند، قالبسازی به صرفه نیست و شرکتهای مختلفی که در این زمینه فعایت میکردند کاملا تعطیل شدهاند. موتورسیکلتهای برقی نیز عموما به صورت وارداتی هستند و تولید داخل نشدهاند. پیشرانه این نوع موتورسیکلتها که بخش اصلی آنها محسوب میشود از خارج وارد میشود. سازندگان مختلفی هماکنون در زمینه ساخت موتورسیکلتهای انژکتوری به فعالیت میپردازند ضمن این که امکان تبدیل نمونههای کاربراتوری که در شهرها تردد میکنند نیز به نوع انژکتوری وجود دارد. شرکتهایی این کار را انجام میدهند که البته هزینه آن دقیقا معلوم نیست و به نوع موتورسیکلت بستگی دارد.
چرا استفاده از برقیها فرهنگسازی نشد؟
وی ادامه داد: امکان داخلیسازی پیشرانهها وجود دارد اما شرکتهایی که در راس تولید موتورسیکلت هستند باید وارد قضیه شوند. دلیل این که استفاده از موتورسیکلتهای برقی به صورت گسترده فرهنگسازی نشد این است که شهرها مسطح نیستند و باطریها نیز قیمت بالایی دارند. بعد از یک الی 2 سال نیاز است که باطریها تعویض شوند و باید زیرساختها نیز وجود داشته باشد. در مورد زیرساختها در یک ساختمان به عنوان مثال میتوان یک مرتبه از برق پارکینگ برای شارژ موتورسیکلتها استفاده کرد و دفعات بعدی نیز با فرد برخورد میشود. در نتیجه از جمله مهمترین عوامل در مورد موتورسیکلتهای برقی و عدم استفاده از آنها را میتوان عدم وجود زیرساختهای مناسب و باطریهای آنها دانست که قیمت بالایی دارد.