به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، آمیکو در کنار تولید خودروهای سنگین تجاری که به عنوان امضای این شرکت شناخته می شود طی سال های اخیر تمرکز ویژه ای روی عرضه پیکاپ دو کابین تنومند آسنا و همچنین کاربری های متنوع کامیونت 5.2 تن داشته است تا ضمن خلق ایده های جدید در بازار خودرو های کار، فصلی جدید را در تاریخ برند آمیکو رقم بزند. به بهانه بررسی فعالیت های کنونی آمیکو و آشنایی بیشتر با ابعاد مختلف تخصصی محصولات این برند گفت و گویی با کاوه پناهی؛ مدیر مهندسی و توسعه گروه صنعتی آمیکو داشتیم که مشروح آن را در ادامه خواهید خواند.
- با توجه به آنکه خودروهای سنگین آمیکو به صورت اختصاصی برای بازار و جاده ایران طراحی شده اند، مهم ترین مزایای این محصولات در مقایسه با دیگر خودروهای سنگین برای تردد در جاده های ایران چیست ؟
از سری خودروهای سنگین ، AMICO M2631 ( 400 EEV) جدیدترین محصول آمیکو میباشد. این خودرو نسل پیشرفته M2631، 10 چرخ نام آشنای معادن و جاده های کشور است که طراحی آن مطابق استانداردهای روز محصولات سنگین اروپایی با کابین بدون دماغه و دارای رگه هایی از طراحی های محصولات موفق عرصه خودروهای سنگین همانند مان میباشد. از آنجایی که این کامیون باید توانایی پیمایش و فعالیت در محیطهای ناهموار و انواع شرایط محیطی سخت معادن را دارا باشد ، در طراحی مجموعه ها و سیستم های به کار رفته در آن حداکثر تلاش در راستای استفاده از تکنولوژیهای روز با قابلیت انطباق با شرایط جغرافیای طبیعی کشور، با هدف حفظ و ارتقاء خوشنامی 10 چرخ کمپرسی 6x4 آمیکو بوده است.
عایق بندی مناسب کابین ، مقاومت بدنه و رنگ آن در شرایط سخت، سیستمهای کمکی و رفاهی همانند تخت، مونیتور، سیستم پخش CD/DVD، بخاری درجا، سیستم تهویه اتوماتیک قدرتمند از جمله ویژگیهای کابینAMICO M2631 میباشند.
این خودرو با شاسی نیرومند نردبانی دو لایه با پروفیل 30 سانتی متری و محورهای بهبود یافته عقب با تحمل وزن طراحی 32 تن به صورت مجموع مناسب کار در هر نوع محیط سخت و حمل بارهای کوناکون است. نسل جدید 2631 آمیکو با وزن ناخالص مجموع بالای 28 تن جزو قدرتمند ترین محصولات از نظر بار قابل حمل در محصولات هم رده خودش محسوب میگردد.
این خودرو دارای موتور قدرتمند شرکت Wechai (تکنولوژی AVL اتریش) با حداکثر قدرت 400 اسب بخار و حداکثر کشتاور 1950 نیوتن متر با حجم 12 لیتر می باشد. از ویژگی های این موتور می توان به دارا بودن توربو شارژر قوی محصول شرکت BorgWarner آلمان و رادیاتور و اینتر کولر با استفاده از طرح BEHR ، اشاره کرد که با فشرده کردن و خنک کردن هوای ورودی راندمان موتور را به مراتب بالا میبرند. این خودرو با دارا بودن سیستم SCR با مخزن Ad Blue 35 لیتری با پمپ BOSCH آلمان در خروجی اگزوز خود دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 EEV (دوستدار محیط زیست ) می باشد. این خودرو دارای گیربکس فول سنکرونیزه 14 دنده محصول شرکت با تکنولوژی EATON می باشد.. از دیگر مزایای مهم این گیربکس توزیع قدرت مناسب توسط میل هرزگردهای دوقلو (Twin counter shafts) و همینطور سیستم تعویض دنده کابلی راحت وسریع به کمک هماهنگ ساز های دوبل((double cone synchronizer اشاره کرد. این گیربکس با انتقال قدرت با نسبت دنده بالا در دنده اول خود به همراه نسبت دنده نهایی کاهنده مرکزی اکسل های عقب با نسبت (3.866) و کاهنده های سر توپی چرخ های عقب ، قدرت فوق العاده ای به چرخ ها داده که این مسئله با ارتفاع مناسب از زمین این خودرو و 10 تایر رادیال TubeLess با سایز 315/80R22.5 نصب شده روی آن، باعث شده که بتوان AMICO M2631 را بهترین خودروی سنگین شیب رو و مناسب ترین خودرو برای کار در معادن و کارگاه ها قلمداد کرد. این خودرو دارای سیستم تعلیق جلو نرم و راحت که از سه لایه فنر پارابولیک + میل موج گیر + کمک فنر تلسکوپی ZF که پایداری بیشتری در هنگام دور زدن و حتی بارگذاری اضافه ، برای خودرو فراهم می کند. و سیستم تعلیق عقب این خودرو، از فنر تخت فولادی چند لایه (سیستم تعلیق بوگی) همراه با میل موج گیر تشکیل شده است. با این سیستم های تعلیق مطمئن خواهید بود که حرکت خودرو بدون لرزش خواهد بود. ترمز اصلی (Service Brake) خودرو، سیستم هوای فشرده بر کاسه چرخها به صورت دوبل است. این سیستم ترمز رو دو سیستم ترمز کمکی خفه کن اگزوز و ترمز موتور (CRB تکنولوژی Jacobs ) همرا هی می کنند. تمام اتصالات به کار رفته در سیستم ترمز این خودرو از نوع easy joint ساخت شرکت VOSS آلمان است که اتصالات محکم و در عین حال راحت جهت انجام سرویس های دوره ای مربوط به سیستم ترمز هستند. سیستم ترمز این خودرو دارای سیستم ABS، EBL و سیستم ضد لغزش ASR (شرکت WABCO آلمان) است.
از ویژگی های این سیستم ها می توان به افزایش عمر قطعات سیستم انتقال قدرت، افزایش عمر لاستیک، جلو گیری از لغزش لاستیک خودرو، افزایش پایداری و افزایش فرمانپذیری خودرو اشاره کرد.این سیستم ها به همراه قابلیت قفل کن (قفل دیفرانسیل هر محور) و جفتکن ، رانندگی در شرایط لغزان را برای راننده تسهیل می کند.
- پیکاپ آسنا نخستین خودرو تولیدی کشور بود که موفق به اخذ استاندارد های 85 گانه شد، این پیکاپ در مقایسه با رقبا چه مزایایی از نظر طراحی فنی دارد که زودتر از دیگر محصولات موفق به گذراندن این استاندارد شده است ؟
اسفندماه سال 1395 ، سازمان ملی استاندارد ایران اعلام کرد که تعداد استانداردهای خودرویی از 55 به 85 مورد افزایش یافته است و با توجه به مصوبه شورای سیاستگذاری خودرو، با حضور وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان ملی استاندارد، خودروسازان و قطعهسازان عملا وارد فاز اجرایی شد. بر اساس این مصوبه، در هر یک از زمانبندیهای اعلامی (دی 96، تیر 97 و دی 97) به صورت پلکانی استاندارد های خودریی به 85 عدد رسید. با توجه به این امر خودروی پیکاپ آسنا از همان ابتدا با در نظر گرفتن این استاندارد های بین المللی طراحی و ساخته شد. با داخلی سازی این خودرو در سال 98 سعی شد این رویه ادامه دار باشد و خودرویی همگام با استاندارد های بین المللی روانه بازار شود که ثمره آنرا می توان در قبولی در آزمون هایی که برای خودری داخلی سازی شده آسنا انجام شده، مشاهده کرد. با توجه به افزایش استاندارد های خودرویی به 85 استاندارد، و بروز شدن استاندارد های قبلی و همینطور اضافه شدن استاندارد های جدید ،اکثر خودرو سازی ها در برآورده کردن نیاز استاندارد های جدید برای خودروی خود به مشکل خوردند ولی خودروی پیکاپ آسنا با در نظر گرفتن این موارد طراحی شده لذا از همان ابتدا به عنوان خودرویی که کلیه استاندارد های مربوطه را دارا می باشد از سوی سازمان ملی استاندارد ایران گواهی تایید نوع را اخذ نمود.
اکثر استاندارد های جدید در زمینه ایمنی می باشند که می توان به استاندارد( حفاظت از سرنشینان کابین وسایل نقلیه تجاری) که در زمینه استقامت کابین خودرو برای محافظت هر چه بیشتر از سر نشینان است و استاندارد (حفاظت از افراد پیاده) که در زمینه طراحی مناسب جلوی خودرو و استفاده و جانمایی مناسب قطعات بکار رفته در جلوی خودرو برای سلامت وایمنی هر چه بیشتر عابر پیاده هنگام برخورد با خودروی آسنا و همینطور استاندارد (چراغ رانندگی در روز برای وسایل نقلیه) که از جمله استاندارد های جدید روشنایی برای ایمنی هر چه بیشتر در هنگام رانندگی است ، اشاره کرد ، با توجه بروز بودن استاندارد های بین المللی خودرو آسنا و همینطور استفاده از الزامات ایمنی همچون قطعات جاذب انرژی استفادهشده است در قسمت جلوی شاسی خودرو که از 4 ناحیه انرژی تصادفات را به خود جذب کرده و مانع از انتقال این ضربات به کابین خودرو خواهد شدو همینطور دو عدد کیسه هوا (راننده و سرنشین جلو)، دربهای تقویتشده، گارد ایمنی اتاق بار، سیستمهای ترمز ABS+EBD، قفل مرکزی، قفل کودک درب عقب، قفل محافظ زاپاس، ایموبلایزر متصل به ECU و... می توان آسنا را یکی از ایمن ترین خودرو های موجود در بازار ایران دانست، ناگفته نماند که ECU و ایموبلایزر این خودرو ساخت شرکت دلفی آمریکا (Delphi Technologies) بوده و ازلحاظ امنیتی در سطح بسیار بالایی قرار داشته و به همین دلیل احتمال به سرقت رفتن خودرو تا حد بسیار زیادی کاهش یافته است.
- برنامه گروه صنعتی آمیکو برای نسل بعد پیکاپ آسنا چیست؟ مهم ترین تفاوت ها و تغییرات در نسل جدید آسنا چه خواهد بود ؟
نسل بعدی پیکاپ آسنا با گیربکس اتومات ارائه خواهد شد. این یک مدل جدید از خودروی پایه آسنا است از سال 98 دربرنامه توسعه ای شرکت قرار گرفته است . مهم ترین تفاوت های نسل جدید آسنا به شرح ذیل می باشد:
1)خودروی آسنا جدید دارای موتور 4K22 توربو شارژر با حداکثر توان 210 اسب بخار و حداکثر گشتاور 320 نیوتن متر می باشد.
2)گیربکس خودروی ASENA جدید از نوع اتوماتیک است.
3)حداکثر سرعت خودروی جدید 160 کیلومتر در ساعت می باشد.
4)خودروی جدید تک گانه بنزینی می باشد.
5)تغییرات عمده در تریم داشبورد خودروی جدید و غربیلک فرمان و صفحه کیلومتر شمار خودروی جدید نسبت به نسل قبل.
من و همکارانم در آمیکو نه تنها در قدم های نهایی ارائه نسل دوم پیکاپ آسنا هستیم بلکه هم اکنون بخشی از طرح های توسعه ای مجموعه معطوف به تحقیق و توسعه نسلهای بعدی این محصول پرطرفدار میباشد. امیدوارم علی رغم مشکلات ناشی از تحریمها به زودی حامل خبرهای خوب بیشتری برای مشتریان و مصرف کنندگان محصولات آمیکو که حامیان همیشگی ما هستند, باشیم.