به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، سرهنگ حمدالله رحمتی پور اظهار داشت : در قانون حمل و نقل جاده ای کشور ، تردد وسایل نقلیه با پلاک عبور موقت در معابر عمومی موقتی بوده و تحت نظام شماره گذاری دائمی پلاک ملی قرار نخواهند گرفت .
وی خاطرنشان کرد: وسایل نقلیه ای که در چهارچوب ضوابط و تایید گمرکی و با تایید گمرک کشور با دریافت پروانه ورود موقت ترخیص می شوند و مدت تردد آنها بیش از 10 روز تعیین شده بایستی به میزان مهلت اعتبار پروانه ورود موقت ، پلاک گذر موقت دریافت کنند.
رحمتی پور یادآور شد: تمدید مهلت تردد خودرو های گذر موقت مشروط به حضور مالک خودرو حداکثر سه ماه بوده و مهلت کل تردد نباید از 6 ماه تجاوز کند.
وی گفت: اجازه رانندگی با خودروی دارای پلاک گذر موقت صرفا برای فردی است که مشخصاتش در اسناد گمرکی و معرفی نامه گمرک ثبت می باشد و مالکین حق وکالت به شخص دیگری را ندارند.
وی بیان داشت: ارائه وکالتنامه به عنوان وکیل وارد کننده خودرو برای استفاده از خودرو و یا تمدید مجوز تردد به هیچ وجه قابل قبول نبوده و تردد این خودروها صرفا با حضور صاحب خودرو و بررسی اصل گذرنامه مشروط به اینکه از کشور خارج نشده باشد امکان پذیر خواهد شد.
رییس پلیس راهنمایی و رانندگی البرز تاکید کرد: تردد وسایل نقلیه ای که دارای پلاک گذر موقت فاقد اعتبار (تاریخ منقضی شده )می باشند نیز ممنوع است .
رحمتی پور گفت: به استناد ماده 57 قانون امور گمرکی ،هر گاه کالای عبوری تا پایان مهلت اعتبار پروانه از قلمرو گمرکی خارج و یا به گمرک تحویل نشود،کالا مشمول مقررات قاچاق شده و مشروط بر اینکه کالا تا 10 روز از مهلت اعتبار پروانه عبور خارجی ،به گمرک می تواند با اخذ جریمه انتظامی موضوع ماده (109)این قانون اجازه تحویل کالا به مرجع تحویل را صادر کند.