به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایسنا، جعفر میعادفر روز چهارشنبه دوم آذر ماه 1401 در سفر به یاسوج، در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارات وارده ناشی از حوادث اخیر کشور به ناوگان آمبولانسی اورژانس و شایعاتی در خصوص استفاده از آمبولانس ها افزود: از صدام جنایتکارتر نداریم اما در جبهه به آمبولانس ها آسیب نمی زد و این مساله یک عرف بین المللی است. در فضای مجازی مطرح شد که آمبولانس های بدون پلاک این کارها را می کنند تعدادی از آمبولانس های اورژانس کشور را به دلیل مشکلات اداری نتوانسته ایم پلاک گذاری کنیم اما همه آمبولانس های اورژانس یک شماره چهار رقمی با یک حرف انگلیسی زده شده که نشان می دهد این آمبولانس مربوط به کدام دانشگاه و پایگاه است همچنین عدد تلفن 190 یا 1590 روی آمبولانس ها وجود دارد.
وی اظهارکرد: آمبولانسی که اینطوری با کد و شماره معرفی می شود مشخص است و هر کس شک کرده می تواند این کد را به 115 زنگ بزند و سوال کند و طبق ثبت و ضبط مسیر آمبولانس پاسخ داده می شود. وظیفه ما خدمات به مردم بدون در نظر گرفتن دین و مذهب و نژاد آنهاست و در حوادث جهت کمک و امداد به افرادی که مشکل و بیماری دارند، خدمات ارائه می دهیم و خدمات دهی برای ما فرق ندارد.
رئیس سازمان اورژانس کشور خاطرنشان کرد: نیروی انتظامی هم در حال تلاش برای امنیت است، وقتی آسیب می بینند نباید آنها را به مراکز درمانی انتقال دهیم؟ همانطور که اغتشاشگران را نیز به مراکز درمانی منتقل می کنیم. ما قاضی نیستیم که بخواهیم در چنین مواقعی قضاوت کنیم و تنها وظیفه درمانی و خدماتی داریم.
معیادی فر تصریح کرد: تاکنون 159 دستگاه آمبولانس اورژانس کشور در حوادث اخیر آسیب دیده است، بیشتر در شهرها بوده و این تعداد آمبولانس روزانه 975 ماموریت باید انجام می دادند که متاسفانه برخی باید تا دو سه ماه تعمیر و بازسازی شوند و حتی برخی از آمبولانس ها نابود شدند و از بین رفتند و این مسأله باعث مختل شدن خدمات رسانی به مردم شده است.
وی ادامه داد: 15 نفر از پرسنل اورژانس کشور در حوادث اخیر آسیب دیده اند که دو نفر آسیب شدید دیده اند و تا پای شهادت رفتند که دوره نقاهت خود را در منزل طی می کنند.
رئیس سازمان اورژانس کشور عنوان کرد: 3100 پایگاه اورژانس با حدود 26هزار نیرو در سطح کشور وجود دارد که طبق استاندارد حدود 1400پایگاه نیاز است، برای ساخت یک پایگاه اورژانس حداقل دو میلیارد تومان اعتبار و برای هزینه های جاری و پرسنلی حدود سه میلیارد تومان بودجه می خواهد.
میعادی فر تاکید کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد مردم باهوش و وفادار به انقلاب دارد اما از لحاظ زیرساختی ضعیف است، طی بازدیدهای همکاران در دو سه روز از این استان چالشها و مشکلات بررسی شدند که یکی از این مشکلات ساختمان اورژانس استان بود که به زودی عملیات اجرایی ساخت این ساختمان شروع می شود و طی فرآینده یک و نیم سال به بهره برداری خواهد رسید.
وی اظهارکرد: حدود سه چهار سال است که آمبولانسی به ناوگان آمبولانسی کشور وارد نشده، دولت و مجلس اعتباری برای خرید آمبولانس گذاشتند و هم اکنون در حال انجام مناقصه هستیم و تا اوایل سال آینده 500 دستگاه آمبولانس به ناوگان آمبولانس کشور اضافه می شود.
رئیس سازمان اورژانس کشور گفت: سازمان برنامه و بودجه در لایحه بودجه سال 1402 نیز اعتبار خوبی را پیش بینی کرده که بتوانیم برای سال آینده نیز 1000 دستگاه آمبولانس به آمبولانسهای اورژانس کشور اضافه شود. پیش بینی ما این است که سال آینده، برای تقویت ناوگان آمبولانس کشور سال خوبی باشد.
میعادی فر در خصوص ساخت پایگاههای اورژانس در استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: با یکسری کمکهای اورژانس کشور و وزارت بهداشت این مشکل استان برطرف خواهد شد.
وی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در این خصوص عقب ماندگی دارند اما نسبت به سایر دانشگاهها در مجموع عملکرد مطلوبی داشته است.
رئیس سازمان اورژانس کشور اظهار کرد: آمبولانس های خریداری شده براساس شاخص ها توزیع می شوند و با توجه به کوهستانی و صعب العبور بودن استان کهگیلویه و بویراحمد باید آمبولانس های ویژه ای اختصاص داده شود که در فاز دوم خواهد بود و متناسب با نیاز این استان خریداری خواهد شد اما الان با کمبود آمبولانس مواجهیم که در فاز اول هدفمان رفع این کمبود است.
بر اساس این گزارش ، میعادی فر بیان کرد: بالگرد اورژانس هوایی برای خدمات دهی به بیماران است و هیچ گونه خدمات به افراد غیربیمار نداریم و تاکنون هم در این موارد استفاده نشده است. اورژانس های استانهای کشور حق ندارند از بالگرد اورژانس هوایی برای کارهای دیگر استفاده کنند و حتما باید از ما استعلام بگیرند و ما هم این کار را انجام نمیدهیم.