به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از مهر، دکتر پیرحسین کولیوند، درباره تمهیدات اورژانس در مراسم اربعین، گفت: در این زمینه پوشش مناسب جاده ای در محور های مواصلاتی کشور انجام می شود به طوری که از شهر ایلام تا مرز مهران در هر 3 تا5 کیلومتر یک آمبولانس و در هر 15 کیلومتر یک اتوبوس آمبولانس مستقر خواهد شد.
وی با اشاره به مهم ترین اقدامات کمیته بهداشت و درمان برای ارائه بهترین خدمات درمانی برای زائران کربلا، افزود:ارائه خدمات سلامت و پزشکی را به دو قسمت داخلی و خارجی در کشور عراق تقسیم شده است تمام 220 پایگاه اورژانس در سراسر کشور در آماده باش کامل به سر می برند و از مرز های افغانستان، پاکستان تا مرز های شلمچه، چذابه، مهران به خدمت رسانی مشغول خواهند شد.
کولیوند گفت: برای خدمات رسانی به زائران در مرز شلمچه، چذابه و مهران 235 آمبولانس و 16 اتوبوس-آمبولانس در نظر گرفته شده است. همچنین 3 خودرو ارتباطات، تعداد زیادی موتورآمبولانس و 4 فروند بالگرد برای خدمات رسانی اورژانس هوایی در نظر گرفته شده است.
سرپرست اورژانس کشور درباره نحوه خدمات رسانی در بیمارستان ها، افزود: امسال نیروهای اورژانس کشور در 7 بیمارستان صحرایی در 3 مرز شلمچه، چذابه و مهران برای خدمات رسانی به زائران کربلا آمادگی کامل دارند و بیمارستان های پشتیبانی کننده از مراکز صحرایی در حلقه اول 20 بیمارستان هستند که ظرفیت آن ها از 25 تخت به 125 تا 200 تخت رسیده است. برای مثال ظرفیت بیمارستان امام حسین مهران از 30 تخت به 150 تخت افزایش پیدا می کند 40 تخت اضافه نیز در حیاط بیمارستان قرار داده می شود و قسمت کلینیک ویژه آن به درمانگاه تبدیل خواهد شد.
مشاور وزیر بهداشت گفت: امسال حدود 1000 نفر در گروه پزشکی و پیراپزشکی در شهرهای کربلا، نجف و در بین راه شلمچه تا نجف، نجف تا کربلا و مهران تا کربلا خدمات پزشکی و سلامت را ارائه میدهندو لازمه این کار این بود که با وزارت بهداشت عراق هم هماهنگی و همفکری کنیم و از ظرفیت و پتانسیل آنها هم استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: 17 درمانگاه های سرپایی و 3 مرکز هدایت با 43 پست امدادی در مرز در نظر گرفته شده است و61 تیم بهداشتی و 41 گروه مبارزه با بیماری ها انجام خدمات بهداشتی و درمانی مشغول خواهند شد. همچنین به اندازه کافی دارو و تجهیزات جمع آوری و ذخیره شده و پیش بینی برای واحد های خونی لازم انجام شده است و برنامه ریزی های لازم برای انتقال بیماران صورت گرفته است.
کولیوند درباره سایر اقدامات انجام شده اورژانس برای زائران اربعین حسینی افزود: اقدامات بهداشت محیط و بهداشت کار و بهداشت عمومی مخصوصا بر مراکز تهیه، طبخ و توزیع نذورات انجام شده است.
وی گفت: برنامه های آموزش عمومی در راستای افزایش اطلاعات سلامتی برای زائران نیز در نظر گرفته شده است. کارگاه های تخصصی برای پرسنل پزشکی و پیراپزشکی که در مراکز مخلتف مستقر خواهند شد تشکیل شده است و حدود 1000 نفر در این گروه ها در شهرهای کربلا، نجف و در بین راه شلمچه تا نجف، نجف تا کربلا و مهران تا کربلا خدمات پزشکی و سلامت را ارائه میدهند.
سرپرست اورژانس کشور تاکید کرد: پوشش مناسب جاده ای در محور های مواصلاتی کشور انجام خواهد شد به طور کلی ظرفیت های اورژانس نسبت به سال گذشته تقریبا 3 برابر شده است همچنین از شهر ایلام تا مرز مهران در هر 3 تا5 کیلومتر یک آمبولانس و در هر 15 کیلومتر یک اتوبوس آمبولانس مستقر خواهد شد.