به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، حدود یک دهه از معرفی جهانی J4 توسط شرکت JAC می گذرد و این محصول در سال 2019 به پایان تولیدش در چین رسید اما هنوز در ایران و مکزیک عرضه می شود. شرکت کرمان موتور با مالکیت پلتفرم این خودرو از حدود دو سال قبل اقدام به حرکت سریع در مسیر داخلی و بومی سازی این محصول کرده و حتی نسخه الکتریکی نیز بر پایه این پلتفرم توسعه پیدا کرده است تا گزینه ای اقتصادی در کلاس سدان روانه بازار ایران شود. نخستین نکته برای شناخت هویت J4، طراحی این خودرو توسط موسسه معتبر و معروف پینین فارینا ایتالیا است. سپس نوبت شناخت هویت فنی این خودرو می رسد. J4 سدانی اتوماتیک با وزن حدود 1.1 تُن است که از پیشرانه 1.5 لیتری تنفس طبیعی با حداکثر توان 103 اسب بخار و حداکثر گشتاور 146 نیوتون متر نیرو می گیرد که از طریق یک گیربکس اتوماتیک CVT به محور جلو منتقل می شود. سیستم کمکی فرمان این خودرو از نوع برقی است که در سرعت های پایین نرمی قابل توجهی برای تسهیل در پارک و مانورها در سرعت پایین دارد و در سرعت های بالا برای کنترل بهتر خودرو تا حدی سفت می شود. این خودرو بدون حرف پس و پیش و شرطی از سوی کرمان موتور همواره با رینگ های 15 اینچی آلومینیومی عرضه می شود و در جدیدترین نسخه، ترمزهای هر 4 چرخ آن دیسکی هستند. همچنین مصرف سوخت ترکیبی این خودرو 5.8 لیتر در 100 کیلومتر است که در همراهی با مخزن سوخت 45 لیتری، امکان پیمایش متوسط حدود 800 کیلومتر را فراهم می کند. در بخش تجهیزات ایمنی و رفاهی، J4 در نسخه جدید به امکانات تازه سیستم کنترل الکترونیکی پایداری ESP، چراغ های روشنایی در روز و مولتی مدیا مجهز شده و علاوه بر آن از امکاناتی نظیر دو کیسه هوا، سیستم کنترل فشار باد لاستیک ها یا TPMS، سنسور پارک عقب، سنسور نور، صندلی ها با روکش چرم، آینه های برقی با گرم کن، 6 بلندگو، کروز کنترل، کنترل سیستم صوتی از روی فرمان و عایق در موتور بهره می برد.
چه نکاتی J4 را به گزینه خوبی برای خرید بدل می کند ؟ فرض کنید شما نیازمند یک خودرو شهری خانوادگی با قیمتی نسبتا اقتصادی هستید که از گیربکس اتوماتیک بهره می برد. نخست آنکه می توانید این خودرو را با شرایط فروش روز نقدی و اقساطی در بیشتر مواقع از کرمان موتور خریداری کنید در حالی که خرید رقبای این خودرو نظیر 207، دنا و تارا از ایران خودرو نیازمند بخت خوب شما در سامانههای آنلاین است که به نظر نمی رسد به این زودی ها دوباره باز شود لذا صرفا می توانید رقبایش J4 را از بازار تهیه کنید. پیشرانه J4 مبدا ژاپنی دارد و با کد 4A91 در سبد پیشرانه های مونتاژی میتسوبیشی ژاپن در چین روزگار پرطرفداری را گذرانده به گونه ای که روی بیش از ده برند خودروساز و 30 مدل خودرو نصب شده است. این پیشرانه که از سیستم زمان بندی متغیر سوپاپ ها بهره می برد عملکرد ساده و بدون حاشیه ای دارد و با هر نوع بنزینی تطبیق پیدا می کند و عموما مشکل فنی در آن تا کنون گزیارش نشده و از طرف دیگر مصرف سوختش به مراتب پایینتر از دنا پلاس توربو اتوماتیک (8 لیتر) است و تارا اتوماتیک با مصرف ترکیبی 7.3 لیتر نیز حدود 1.5 لیتر مصرف سوخت بیشتر از این خودرو در هر سیکل ترکیبی 100 کیلومتری دارد. نکته بعدی ایمنی این خودرو است که در تست ایمنی CNCAP موفق به کسب هر 5 ستاره ایمنی شده و به تازگی در نسخه جدید با سیستم کنترل الکترونیکی پایداری ESP و اضافه شدن دیسک به دو چرخ عرق برای ترمزگیری مطمئن، ایمنی آن به سطح بالاتری رسیده و به نوعی می توان آن را در بالاترین سطح ایمنی خودروهای اقتصادی بازار ایران قرار داد. اگر تصور می کنید که این خودرو قطعا با قدرت کمتر، ضعیف تر از رقبای اتوماتیک از خانواده ایران خودرو است بهتر است بدانید که روی کاغذ این موضوع ممکن است صحیح به نظر برسد اما در نهایت شما با یک خودرو شهری که تمرکز روی طول عمر بالا و دوام فنی و مصرف کم سوخت دارد طرف هستید. J4 به ازای هر کیلوگرم از وزنش 0.09 اسب بخار قدرت در اختیار دارد و تارا اتوماتیک با پیشرانه 1.6 لیتری 113 اسب بخاری و وزن خالص 1268 کیلوگرمی به ازای هر کیلوگرم از وزنش 0.089 اسب بخار قدرت در اختیار شما قرار می دهد واین عدد برای دنا پلاس توربو اتوماتیک با وزن خالص 1400 کیلوگرم 0.107 اسب بخار به ازای هر کیلوگرم است. با این حساب J4 از نظر نسبت قدرت به وزن، در رتبه دوم بین گزینه های اتوماتیک بازار قرار می گیرد. سپس نوبت به گیربکس اتوماتیک هر سه خودرو می رسد، جایی که نمی توان با قطعیت J4 را برتر دانست هرچند، همین گیربکس سهم عمده ای در کاهش مصرف سوخت خودرو را ایفا می کند. همچنین وقتی نوبت به بررسی یک سدان خانوادگی می رسد قطعا حجم صندوق بار در اولویت قرار می گیرد جایی که J4 حدود 550 لیتر حجم را اختیار شما قرار می دهد که 150 لیتر بیش از دنا پلاس توربو اتوماتیک و 90 لیتر کمتر از تارا اتوماتیک است.
کرمان موتور سدان اتوماتیک اقتصادی J4 را با قیمت حدود 760 میلیون تومان به بازار عرضه می کند و این در حالی است که قیمت دنا پلاس توربو اتوماتیک در بازار به 800 میلیون تومان رسیده و تارا اتوماتیک نیز در بازار با قیمت 760 میلیون تومان خرید و فروش می شود. هر سه خودرو از نظر سطح امکانات تقریبا در سطح نسبتا مشابهی قرار دارند اما بدون شک دنا پلاس توربو اتوماتیک و تارا، آپشن های جانبی و ریز درشت بیشتری را ارائه می کنند که ممکن است به انتخاب شما نزدیک تر باشد. با این حساب j4 رقیب دست و پا بسته ای در برابر دو رقیبش از ایران خودرو نیست و اگر قصد خرید یک سدان اقتصادی داشته باشید می توانید نگاهی به توانایی های این محصول نیز در برابر رقبا داشته باشید.