به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، ابراهیم دوستزاده در حاشیه نمایشگاه بینالمللی قطعات و لوازم یدکی خودرو موسوم به اتومبیلیتی مسکو 2024 افزود: این رشد قابل توجه پس از نخستین حضور جمعی قطعهسازان ایران در نمایشگاه اتومبیلیتی در سال 1401 (2022) صورت گرفت.
وی ادامه داد: البته این رقم با توجه به ظرفیت صنعت قطعهسازی ایران بسیار پایین است اما در عین حال، این رشد صادرات ظرف یکسال نشاندهنده مفید و اثربخش بودن حضور در نمایشگاه اتومبیلیتی است.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور همچنین گفت: در سه ماه اول 1403 بعد از دو سال حضور در نمایشگاه تخصصی قطعهسازان در مسکو، نسبت به سه ماه اول 1402، رشد 100 درصدی صادرات قطعات خودرو به کشور روسیه را شاهد بودیم.
احصای 220 قلم کالای مورد نیاز صنعت خودروی روسیه
دوست زاده با اشاره به اینکه نمایشگاه خودروسازان و قطعهسازان به میزبانی روسیه در سالهای قبل در یک قالب و مکان برگزار میشد، گفت: امسال این نمایشگاهها از یکدیگر تفکیک شده است و قطعهسازان ایرانی با توجه به نیازهای بازار روسیه در نمایشگاه اتومبیلیتی 2024 حضور یافتهاند.
وی افزود: به واسطه مکاتبات و پیگیریهای صورت گرفته از سوی انجمن قطعه سازان و معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با طرف روسی، لیست شامل 220 قلم کالای ضروری و مورد نیاز صنعت خودرو و قطعهسازی روسیه را احصا کردیم.
عضو هیأت مدیره انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعهسازان کشور خاطرنشان کرد: با این رویکرد، فرصت خوبی برای قطعهسازان ایرانی فراهم شده است و در ادامه این نمایشگاه، حتی دو روز بعد از نمایشگاه نیز، ما جلسات رو در رو با شرکتهای روسی که این لیست اقلام را اعلام نیاز کردهاند، خواهیم داشت.
وی ادامه داد: امیدواریم امسال با توجه به نیاز صنعت قطعهسازی روسیه ، شاهد شتاب بخشی به روند صادرات قطعات خودرو با سرعت بیشتر باشیم.
پیشنهاد به خودروسازان برای حضور موفق در بازار روسیه
در ادامه با اشاره به آمار اعلامی برخی شرکتهای خودروساز در حاشیه دوره قبلی نمایشگاه اتومبیلیتی (سال 1402 – 2023) مبنی بر صادرات انبوهی از خودروهای داخلی به روسیه، وضعیت تحقق این برنامه اعلامی را جویا شد.
دوست زاده در پاسخ گفت: به عنوان یکی از منتقدان این فرایند هستم و به دوستان خودروساز هم گفتم که هدفگذاری خودروسازان ایرانی برای بازار روسیه باید از استان های با سطح اقتصادی بالا فاصله بگیرد و از این منظر، استان هایی مثل مسکو و سنپترزبورگ گزینههای مناسبی برای حضور ما در این بازار نیستند.
وی ادامه داد:استانهایی در روسیه که مقداری سطح زندگی پایینتر است و مردم این مناطق متمایل به استفاده از خودروها با قیمتها پایینتری مانند خودروهای ایرانی هستند و همچنین دیگر کشورهای مستقل مشترکالمنافع (CIS)، میتوانند مقصد مطلوبی برای صادرات خودرو باشند.
نمایشگاه بینالمللی اتومبیلیتی 2024 مسکو روز دوشنبه 29 مرداد 1403 در حالی گشایش یافت که نمایندگان صنعت خودروی جمهوری اسلامی ایران برای سومین سال پیاپی با برپایی پاویون اختصاصی به نمایش محصولات جدید خود پرداختهاند.
این نمایشگاه با سخنرانی جمعی از مقامات کشور روسیه و برخی کشورهای شرکتکننده از جمله سفیر جمهوری اسلامی ایران و حضور دو معاون وزارت صنعت، معدن و تجارت کشورمان در فضایی به وسعت 60 هزار مترمربع در مرکز نمایشگاهی بینالمللی مسکو موسوم به اکسپوسنتر گشایش یافت.
افزون بر 20 شرکت ایرانی در پاویون اختصاصی جمهوری اسلامی ایران در فضایی به مساحت 500 مترمربع حضور یافتهاند. همچنین بیش از 50 نفر از صنعتگران و بازرگانان ایرانی در قالب هیأت تجاری و نمایشگاهی، به این نمایشگاه که به مدت چهار روز برپا است، اعزام شدهاند.