به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو» به نقل از ایرنا، سرهنگ سید ابوالفضل موسوی پور اظهار داشت: اتباع خارجی بدون دریافت گواهینامه نمیتوانند راکب خودرو یا موتورسیکلت باشند و حتما باید برای دریافت گواهینامه اقدام کنند که دارای رویه مشخص قانونی است.
وی خاطرنشان کرد: قبل از هر اقدامی باید هویت تبعه خارجی مشخص و معلوم شود که او به صورت قانونی در کشور ما حضور دارد.
سردار موسوی پور توضیح داد: متقاضیان دریافت گواهینامه رانندگی، ابتدا باید برای احزار هویت به پلیس امنیت مراجعه کنند و پس از طی مراحل قانونی برای گرفتن گواهینامه به پلیس راهور معرفی شوند.
رئیس پلیس راهور پایتخت در پاسخ پرسشی مبنی بر اینکه اگر اتباع غیرمجاز مرتکب تخلف در رانندگی شوند، چگونه با آنها برخورد میشود، گفت: ابتدا بررسی میکنیم که او تبعه قانونی است یا غیرقانونی و اینکه دارای گواهینامه رانندگی هست یا نه؛ در صورتی که فاقد گواهینامه باشد مطابق قانون با او برخورد خواهد شد.
شرط پلیس برای صدور گواهینامه رانندگی اتباع خارجی
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا درباره امکان دریافت گواهینامه رانندگی توسط اتباع خارجی به ایرنا گفت: طبق قانون همه اتباع خارجی مجاز که از سوی جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته میشوند میتوانند برای دریافت گواهینامه اقدام کنند.
وی اظهار داشت: قانونگذار نسبت به اتباع خارجی و شرایط زندگی و حقوق شهروندی آنان نگاهی جامع دارد و قوانین خوبی برای زندگی عادی این افراد در کشور درنظر گرفته است.
سردار حسینی ادامه داد: در حوزه راهنمایی و رانندگی نیز قانون، امتیازات و حقوق اتباع خارجی را پیش بینی کرده و از لحاظ قانونی هیچ مانعی در این زمینه وجود ندارد.
رئیس پلیس راهور فراجا اظهار داشت: طبق قانون، پس از مراجعه اتباع برای دریافت گواهینامه، ابتدا به پلیس مهاجرت ارجاع میشوند و پس از دریافت تایید میتوانند برای گواهینامه اقدام کنند.
سردار حسینی درباره شیوه دریافت گواهینامه نیز گفت: روند آزمون کتبی و عملی(شهر) همانند دیگر شهروندان برگزار میشود و تفاوتی در این زمینه وجود ندارد.
وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران با تعدادی از کشورها مراودات راهنمایی و رانندگی دارد و به عنوان مثال بلغارستان گواهینامه ایران را به رسمیت میشناسد و در مقابل ما نیز گواهینامه بلغارستان را به رسمیت میشناسیم.
به گفته رئیس پلیس راهور، گواهینامه اتباع سالهاست در حال انجام است اما به دلیل مسائل جغرافیایی و مهاجرتهای غیرقانونی همچنین حضور غیرمجاز اتباع برخی کشورها، چنین حقوقی در سطح رسانهای به حاشیه رفته تا گویی جمهوری اسلامی برای اتباع حقوقی قائل نیست.
سردار حسینی تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران برای همه اتباع مجاز و قانونی بهتر از بسیاری از کشورهای مدعی، حق و امتیاز شهروندی قائل است و این مسئله طی چند دهه اخیر به طور مستمر جریان داشته است.