به گزارش پایگاه خبری«عصرخودرو» به نقل از خبرآنلاین، ابوالقاسم ایرجی، با اشاره به این موضوع گفت: در نظر داریم تا در ایام باقی مانده سال جاری، وظایف و اهدافی که در اساسنامه کانون از آنها یاد شده، اما تا کنون به طور شایسته به آنها پرداخته نشده است را مورد توجه بیشتری قرار داده و در مسیر تحقق آنها تلاش کنیم. از جمله این وظایف میتوان به اجرای طرحهای مختلف در زمینه ارتقای ایمنی راهها و سفرهای جادهای، تلاش در زمینه توسعه بیش از پیش صنعت گردشگری در کشور، برگزاری رالیهای مختلف، حضور در رویدادهای ملی و بینالمللی گردشگری و ... اشاره کرد.
او گفت: متاسفانه سالانه شمار زیادی از هموطنانمان دچار سوانح جادهای شده و در پی آن خسارات جانی و مالی زیادی به بار میآید. با وجود اینکه در 10 سال اخیر پلیس و وزارت راه زحمات زیادی برای کاهش تلفات سوانح و تصادفات جادهای کشیدهاند؛ اما، در سال گذشته حدود 17 هزار نفر کشته داشتهایم که این تلفات نه تنها به ابعاد انسانی که به وسیله نقلیه و جاده نیز باز میشود.
مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، یاد آور شد: ما هدفگذاری خود را در بُعد انسانی این موضوع معطوف و ساختاری ایجاد کردهایم تا بتوانیم با کمک دست اندرکاران، طرحهای مختلفی را اجرا کنیم. در این راستا در نظر داریم تا پایان سال جاری، برنامههای جامعی را در ارتباط با ایمنی راه و سفر با هماهنگی نهادهای بینالمللی ذیربط و با همکاری نهادها، سازمانها، ارگانها، اساتید و کارشناسان علوم مرتبط با این موضوع، اجرا کنیم.
او در ادامه به اهتمام کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی در کشور اشاره کرد و گفت: کانون تا به امروز به طور مستمر در برخی از نمایشگاههای ملی و بینالمللی داخلی و خارجی حضور داشته و تلاش کرده تا از طریق برپایی غرفههای متعدد، فعالان بخش گردشگری کشور همچون آژانسها، تورگردانها و... را معرفی و سازماندهی کند؛ اما از این پس در نظر داریم حضور فعالتری را در بازارهای جهانی و رویدادهای بینالمللی داشته باشیم.
مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، همچنین از گسترش فعالیتهای بینالمللی گردشگری کانون در کشورهای هدف گردشگری ایران خبر داد و گفت: در این مسیر به تعدادی از ایرانیانی که سالها در کشورهای مورد نظر زندگی کرده و فعالیت آنها در حوزه گردشگری بوده است را با احکامی به عنوان نماینده منصوب و آنان را موظف کردهایم تا در خصوص جاذبههای گردشگری کشور اطلاع رسانی و در نمایشگاهها و نشستهای مختلف برای معرفی ایران فعالیت کنند.
ایرجی از ایجاد اکو کمپها و کمپهای گردشگری در مناطق مختلف کشور به عنوان یکی دیگر از برنامههای کانون در راستای توسعه گردشگری در ایران یاد و گفت: کانون در راستای عمل به اهداف اجتماعی و اقتصادی خود به دنبال راهاندازی اکوکمپهایی که توجیه بهینه سازی زمانی، مکانی، اقتصادی و ... برای سفر ایجاد میکنند، است. در این زمینه با برخی از استانها تفاهم نامههایی امضا شده است تا اقشار مختلف جامعه، بتوانند در قالب تورهای گردشگری از این اماکن بهرهمند شوند. به این ترتیب هم امکان رونق اقتصادی بوجود میآید و هم در راستای اهداف مردمی و اجتماعی خود گام برداشتهایم.
او به برقراری تعامل و ارتباطات بیشتر با کشورهای دیگر در زمینه صدور اسناد و گواهینامههای بینالمللی رانندگی و خودرو و توسعه همکاریهای فی ما بین اشاره کرد و گفت: هیأتی متشکل از کارشناسان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی در مذاکره با سرکنسولگری ایران در سلیمانیه، رئیس اداره مرور استان سلیمانیه، رئیس مرور راههای خارجی سلیمانیه و دیگر مقامات این استان دیدار و گفتگو کردند که این دیدار سرآغاز گسترش همکاریهای بینالمللی کانون خواهد بود.
ایرجی گفت: در این دیدار قرار شد در آینده نزدیک تفاهمنامهای به منظور توسعه همکاریهای متقابل میان کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران و ارگانهای یاد شده در استان سلیمانیه عراق به امضای دو طرف برسد.
مدیر عامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی، برگزاری رالیهایی با محوریت معرفی جاذبههای گردشگری کمتر شناخته شده ایران به گردشگران را از دیگر برنامههای این کانون برشمرد و گفت: کانون جهانگردی و اتومبیلرانی به عنوان آغاز کننده رالیهای مختلف در ایران، در سالهای اخیر تلاش کرده تا با تغییر رویکرد برنامههای رالی از ورزشی به گردشگری، به توسعه گردشگری داخلی و رونق این صنعت در کشور کمک کند.
در این راستا تا پایان سال جاری، رالیهای متعددی در کلاسهای دودیفرانسیل، تاریخی، آزاد و ... به نقاط مختلف کشور برگزار خواهیم کرد که در این رالیها، اهداف متعددی همچون ترویج فرهنگ سفر، توسعه فرهنگ اتومبیلرانی ایمن، توسعه گردشگری و ... دنبال میشود.
مدیر عامل کانون، همچنین با هشدار مجدد نسبت به سودجویی برخی شرکتها در خصوص صدور گواهینامههای بینالمللی جعلی و مخدوش، به صدور رأی دادگاه مجتمع قضایی قدس، در خصوص غیر قانونی بودن صدور گواهینامههای بینالمللی 10 و20 ساله اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه مجلس شورای اسلامی و نیز گواهی صلاحیت فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی، تنها مرجع قانونی و رسمی صدور گواهینامههای رانندگی بینالمللی در ایران، کانون جهانگردی و اتومبیلرانی بوده و صادر کنندگان گواهینامههای بینالمللی 10 و20 ساله به 6 ماه حبس تعزیری محکوم میشوند.
ایرجی یادآور شد: این مجوزها غیرقانونی هستند و کانون بارها در این زمینه به متقاضیان هشدار داده استف با این حال برخی از شرکتها، آژانسها و ... در پایگاههای مجازی و وب سایتها و ... آگهی داده و تبلیغ کردهاند که گواهینامههای 10 و 20 ساله صادر میکنند، در صورتی که این امر کاملاً غیرقانونی و غیرمجاز بوده و طبق کنوانسیونهای بینالمللی که تا به امروز از سوی فدراسیون بینالمللی اتومبیلرانی ابلاغ شده، تنها صدور مجوزهای 1 ساله و 3 ساله، آن هم از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی امکان پذیر است.
او گفت: ما پیگیریهای لازم را انجام داده و هر ساله از طرق مختلف اطلاعرسانی کردهایم که این مجوزها غیرقانونی هستند و اگر مشکلی در کشور دیگر برای دارندگان این مجوزها پیش بیاید، امکان پشتیبانی از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی وجود نداشته و مسئولیت عواقب ناشی از آن بر عهده خود دارندگان گواهینامههای غیر قانونی خواهد بود.