به گزارش پایگاه خبری «عصرخودرو» به نقل از تسنیم، ناصر اسماعیلزاده با بیان اینکه هماکنون 180 هزار کامیون با عمر 25 سال در جاده های کشور تردد می کند، اظهار کرد: در مرحله اول طرح جایگزینی 65 هزار کامیون بالای 35 سال و 7 هزار کامیون بالای 40 سال از رده خارج می شوند.
وی افزود: هر کامیون فرسوده به ازای 1000 کیلومتر پیمایش، 50 تا 60 لیتر سوخت مصرف می کند در حالی که مصرف سوخت در کامیونها و کشنده های جدید 28 تا 35 لیتر است.
وی با بیان اینکه این طرح در رده کامیونهای 10 تا 18 تن، 19 تا 26 تن و کشنده های 26 تن به بالا اجرا می شود، بیان کرد: هر کامیون به طور متوسط سالانه 120 هزار کیلومتر در پیمایش دارد که این جایگزینی ، تاثیر مستقیم و قابل توجهی در منابع سوخت کشور خواهد داشت.
به گفته این مسئول در شرکت بهینه سازی مصرف سوخت کشور ، طبق بند قاف تبصره 2 بودجه سال 1393 ، در این طرح دو میلیارد و 700 میلیون دلار از محل صرفه جویی میزان سوخت مصرفی در طرح جایگزینی به سرمایه گذاران و سازندگان کامیونها پرداخت می شود.
اسماعیل زاده همچنین گفت: با توجه به اینکه آمار کامیونهای فرسوده در سامانه های سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای موجود است نیازی به ثبتنام در این طرح نیست و به محض اعلام فراخوان، مراحل جایگزینی آغاز می شود.
وی همچنین تصریح کرد: 115 هزار کامیون و کشنده فرسوده با عمر بین 25 تا 35 سال در مراحل بعدی جایگزین خواهد شد و اجرای این طرح که نیازمند مشارکت همه دستگاههای اجرایی از جمله وزارت کشور، وزارت راه و شهرسازی، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای و شرکت ملی نفت ایران است می تواند به انقلابی بزرگ در صنعت ترانزیت جاده ای کشور منجر شود.